Història del nostre centre

El nostre centre té una història que explicar molt interessant. Des de fa més de tres dècades el Col·legi Santa Ana es dedica a impartir un ensenyament catòlic on ha apostat sempre per l'educació integral de la persona.

 

Les Germanes de la Caritat de Santa Ana van arribar a Vilallonga immediatament acabada la Guerra Civil espanyola, en els difícils anys 40. Es van instal·lar en una gran mansió habilitada com a col·legi que un capellà de la localitat, Antonio Giner Martín, va deixar per a finalitats benèfiques a Vilallonga.

La comunitat de les religioses de Santa Ana no solament impartia l'ensenyament primari, sinó que el col·legi funcionava també com un centre de formació professional on s'ensenyava a cosir, a pintar i a l'estudi de la música.

Al març de 1978, el col·legi es va traslladar a l'edifici actual, un nou edifici construït als afores de la localitat, i propietat de l'Arquebisbat de València. Aquesta nova ubicació va permetre que es tinga la sensació d'estar fóra del poble, tenir moltes hores de llum natural en les aules, i un gran pati d'esbarjo i sense més soroll que l'aldarull propi d'un centre docent.

En 1996, la comunitat de Germanes va anunciar la seua partida de Vilallonga obligada per l'escassetat de vocacions en la seua congregació i per la necessitat de reagrupar-se" en col·legis més grans.

La Titularitat del centre va tornar a l'Arquebisbat de València, sent un dels primers que es va integrar en la Fundació de Col·legis Diocesans Sant Vicent Màrtir.

En l'actualitat, el Col·legi Santa Ana, sota la titularitat de la Fundació de Col·legis Diocesans Sant Vicent Màrtir de València, acull a més de 300 alumnes de la localitat de pobles de voltants.

La presència de les Germanes durant quasi 50 anys, va deixar en la localitat "un camp profundament llaurat" perquè els docents, orientats per la Fundació, puguem seguir portant avance la nostra Missió Evangèlica.

 

 

Colegio Santa Ana en xarxes socials :

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Col·legi Santa Ana, 2023