En esta pàgina trobareu informació periòdica amb les últimes novetats del nostre centre.
Tal com estava previst el passat dimecres es va realitzar en el Col·legi la Jornada de la Ciència amb motiu del dia internacional de la llum. Durant el desenvolupament d'aquesta jornada, amb contingut curricular i de caràcter lúdic, els alumnes de les diferents etapes del Col·legi van compartir habilitats i experiències que els van permetre identificar-se com un equip a la recerca d'una fi. Van haver de superar un nombre determinat de proves preparades pels professors tenint sempre present el temps màxim per a realitzar-les. La jornada va ser una experiència molt emocionant i enriquidora per a tots, com podeu veure en algunes de les imatges de la mateixa. Gràcies a tots els membres de la Comunitat educativa, pares, professors, personal d'administració i serveis i a tots els alumnes, per la seua implicació. A l'enllaç de la imatge teniu els millors moments.
Els alumnes de 3r d’ESO han preparat maquetes amb diferents cossos geomètrics que estan presents al nostre voltant. En esta activitat els alumnes han construït amb materials reciclats ciutats, zoo, animals, castells... desenvolupant la seua creativitat. Però el més important és l’aprenentatge i raonament del procés de obtenció d'àrees i volums dels cossos utilitzats. A l'enllaç de la imatge vos deixem un xicotet vídeo on es veu el procés d’aquest projecte.
Un any més el curs de 4t de primària ha participat al VI encontre musical diocesà que es va celebrar a l'amfiteatre de la població de Bunyol el passat divendres dia 4 de maig. Aquest any la banda diocesana interpretava peces importants de la sarsuela espanyola. Alumnes de diferents escoles diocesanes així com professionals del cant feien una interessant dramatizació en cada una de les peces. Els alumnes han gaudit d’un dia diferent i han tingut l’oportunitat d’escoltar una variant musical a la que normalment no estem acostumats. Els ha agradat molt. A l'enllaç de la imatge teniu uns quants moments de l'acte.
Tots estem d'acord en la importància de la lectura i en la necessitat d'una educació lectora que facilite als nostres alumnes aprendre de manera autònoma, permanent i que els ajude a la comprensió del món. En paraules d'André Maurois: "Llegir és trobar la vida a traves dels llibres, i gràcies a ells, comprendre-la i viure-la millor. Un lector pot eixir d'un llibre completament transformat". Per aquest motiu, en les classes de segon de primària, realitzem moltes activitats encaminades a l'estima per la lectura i també per aprendre a ser protagonistes dels nostres relats. Aquestes dos setmanes, a arrel de la commemoració del Dia Internacional del llibre, hem llegit i escrit un breu conte sobre animals amb els nostres padrins de lectura de tercer d'ESO, hem compartit algunes estones d'amistat amb els nostres companys de primer de primària, regalant-nos els escrits de paraules boniques i sobretot desitjant a tots que continuen amb aquesta tasca tant bonica i gratificant per la lectura.
Benvolguts pares i mares, vos informem que amb motiu de la celebració del dia internacional de la llum, el pròxim 16 de maig està previst realitzar una jornada de la ciència en la qual participaran tots els alumnes i professors del Col·legi, i també ens agradaria contar amb la vostra presència. Per a tots aquells pares o familiars que vulgueu participar com a voluntaris en l’organització i posada en funcionament de les activitats, el dijous 10 de maig a les 11:45h celebrarem una reunió informativa per coordinar-nos. A l'enllaç de la imatge accediu a la circular on teniu molta més informació.
“ugt 327 de l'era CRON. La vora exterior de la galàxia està sumit en el major caos des de l'inici de l'era CRON. L'extinció dels estels pròxims al planeta TRÀNTOR amenaça la supervivència de la raça GEA. Sota el comandament dels seus més intrèpids comandants i amb l'ajuda de mòduls de salt subcuàntic, diversos esquadrons de Tràntor es disposen a emprendre un arriscat viatge pel subespai. Conscients dels perills que suposa desafiar les lleis del món subcuàntic es preparen per a aquella missió amb l'esperança de trobar la informació vital per a la seua supervivència...”
Així comença el “escape room” massiu “ESPERANÇA o MORT” que amb motiu del dia internacional de la llum ha organitzat el departament de Ciències per a la jornada de la Ciència, comptant amb la col·laboració de membres de tota la comunitat educativa. Si vols conèixer el desenllaç d'aquest emocionant esdeveniment no deixes d'assistir al Col·legi el pròxim 16 de maig a les 9:15 hores.
Estimats pares i mares dels nostres alumnes de 3r d’ESO, vos convoquem el pròxim dijous 3 de maig, a les 15:15 hores, a una reunió en la qual vos informarem sobre els detalls de la “Peregrinació Diocesana a Santiago de Compostel·la”. Com ja vos vam informar en una anterior circular, la Fundació de Col·legis Diocesans ha organitzat esta peregrinació per als alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat, i en estos moments cal començar a fer les reserves. No volem deixar passar esta oportunitat per animar als nostres alumnes a participar d’esta enriquidora experiència junt amb altres adolescents de la seva edat. Vine a conèixer el projecte!
El pròxim dimecres 16 de maig, dia en què celebrarem el dia de la ciència, es realitzarà el primer “Concurs de Fotografia Matemàtica”. Les fotos s'enviaran per correu fins a l'11 d'abril. A la circular podeu vore les bases del concurs.
ÀNIM !!! Esperem la teua foto !!!!
Lluny a alta mar hi vivia un peix, però no era un peix com els altres. Era el peix més bonic del mar. El seu vestit era d’escates, tenia els colors de l’arc de Sant Martí. Als altres peixos els agradava molt el peix de les escates de colors. Li deien el peix irisat… Vine peix irisat! Vine a jugar amb nosaltres! Però el peix irisat passava sempre de llarg, callat i orgullós, feia lluir les seves escates… Així és com comença el conte que hem estat treballant en anglés amb els alumnes de 5 anys d'infantil. Hem conegut als personatges, la història, i el missatge tan bonic que hi ha darrere sobre l’amistat i la generositat. Finalment hem finalitzat el conte fent un mural on tota la classe ha participat decorant el RAINBOW FISH.
Els alumnes de la classe de 4 anys han estat treballant un projecte sobre “Els Inuits” Ha resultat un treball molt motivador en el qual s’han divertit i han aprés moltes coses sobre la seua cultura, costums, on viuen, vestimenta, alimentació, transports, jocs, cançons, curiositats i molta més informació. Han fet activitats plàstiques amb punxos, llana, aquarel·les…, construint-se un “ajagak” (joc), pintat l’aurora boreal; simulant un “inunkshuk” amb blocs lògics, retallant i pegant… Per poder investigar sobre “Els Inuits” han disposat de molt de material. A més de consultar i vore videos en internet, han colaborat portant llibres, contes, fotos, algunes mares han elaborat murals, una maqueta amb suro, photocall i disfresses. També, amb Santi el nostre professor d’ESO, han fet una visita virtual en el Google Earth al Pol Nord i altres llocs. Una vegada finalitzat este projecte podeu vore unes fotos a l’enllaç de la imatge.
La lliga de debat s’esdevé com una ferramenta complementària imprescindible: els alumnes no sols aprenen a exercir l’art de la retòrica i l’oratòria, sinó que, a més, desenvolupen l’esperit crític i construeixen les seues pròpies opinions. Amb la Lliga de Debat Escolar pretenem ajudar a crear espais de diàleg al llarg de la preparació del debat i de respecte i aprenentatge en el transcurs del mateix. La competició és un mitjà que no deu sobreposar-se a la finalitat de l’aprenentatge d’aquesta iniciativa. A la Lliga de Debat Interna Santa Ana 2018 participen 6é de primària i 1r, 2n i 3r d’ESO. I ahir 18 d’abril, varen començar les competicions: 1r d’ESO contra 2n. Sota el títol “Los Noves Tecnologies ajuden a millorar l’educació”, l’equip de 1r ESO tenia la postura A favor, mentre que 2n argumentava el contrari. Va ser un debat molt interessant i molt treballat pels nostres alumnes. Enhorabona a tots els concursants pel treball realitzat i el resultat obtingut! Podeu veure els millors moments del debat a l'enllaç.
Els alumnes de 3r ESO, i dins del currículum de la matèria de Tecnologia, han finalitzat el seu projecte ajustat al coneixement i manipulació d'un material imprescindible en els nostres dies com és el plàstic. Durant el desenvolupament d'aquest projecte han après les característiques i usos més importants d'aquest material, les seues repercussions mediambientals i per a la salut, així com algunes tècniques casolanes per a la seua fabricació. Aquests coneixements els han emprat per a fabricar diferents granadures i bijuteria. Finalment també han creat un objecte tecnològic simple com és un “spinner” per al que han hagut de dissenyar i construir el seu propi motle. Podeu veure a continuació imatges del desenvolupament del procés i del resultat d'alguns dels seus treballs.
Estimats pares i mares dels nostres alumnes, fent una esmena a l’anterior circular, vos informem del procediment de votació per a la possible adopció de jornada continua del curs que ve: a) Les votacions seran el dia 25 d’abril, b) La mesa de votació estarà composta per la directora del centre i dos pares/mares o tutors de l’alumnat. Actuarà de secretari el de menor edat, c) El vot serà directe, secret i NO DELEGABLE, d) Cada pare, mare o tutor podrà emetre un vot, e) Les famílies monoparentals comptaran amb dos vots, f) Podran votar les famílies dels alumnes d’infantil i primària, (a excepció de l’alumnat de sisè), g) Per a les votacions presencials cal anar proveïts del document original de DNI, NIE, passaport o carnet de conduir, h) També es podrà participar en la votació mitjançant el VOT DIFERIT, enviant el seu vot a la mesa de votació per correu certificat o lliurant-lo a la direcció del centre durant els 5 dies hàbils anteriors a la votació, i) Per al vot diferit s’utilitzarà el sistema del doble sobre: sobre exterior amb la firma , fotocòpia del DNI i un segon sobre tancat amb la papereta de vot. La informació també la teniu a la circular.
El passat divendres 23 de març, els alumnes de primer cicle van gaudir d'una eixida cultural i ecològica de gran valor medi ambiental. Primer vam estar fent la visita guiada per la ruta dels rellotges de sol acompanyats per una simpàtica guia de la població que ens va explicar la història de cada rellotge i d'artistes com: Heras, Alfaro, Armengol, Boix i l'expert Olivares. També vam visitar el llavador dedicat a les dones treballadores, i va finalitzar amb la visita al Palau del Marqués de Sant Josep, obra arquitectònica que data del segle XVIII i que posseeix obres de l'artista Antoni Miró. A continuació,vam dinar a Carrícola, poble turístic i menut, de menys de 100 habitants, que viu amb sintonia pel respecte envejable al medi ambient. Allí trobem la font del Fardatxo, amb uns bonics cargols de metall que composen l'obra "Xino Xano". Desprès vam fer una ruta molt senzilla per als xiquets, la ruta de l'aigua, en la qual vam veure escultures i pintures que s'integren a la perfecció amb la natura, vam conèixer la història del reg de les hortes del terme i l'art, i vam acabar pujant al castell. Una bonica ruta per la diversitat del patrimoni natural i humà, realment singular a les faldes orientals del Benicadell. A l'enllaç de la imatge teniu els millors moments.
Seguint el programa “Pilota a l’escola”, i amb l'objectiu d’acostar a l'alumnat d'Educació Primària el coneixement i la pràctica de l'esport de la Pilota Valenciana, a través de la vivència en directe amb pilotaris, els alumnes de 4t han realitzat una sessió teoricopràctica amb la col·laboració de Néstor Puertas, jugador professional. Els alumnes s’han apropat més aquest esport tan nostre a través de l’entrevista, l’observació i l’aprenentatge de les diferents modalitats i com no, la posada en pràctica de tot alló aprés. Teniu més imatges a l'enllaç.
El passat dijous 22 de març els xiquets de 3r i 4t de primària gaudiren d'una activitat complementària molt enriquidora visitant el Parc Natural de L'Albufera. Feren un passeig en barca per aprendre els ecosistemes dels arrossals, de l'albufera i del bosc mediterrani. Desprès es convertiren en exploradors per la Devesa amb companyia dels monitors. Va ser un dia inoblidable i podeu vore alguns moments en les imatges que vam fotografiar.
Estimats pares i mares, vos informem que des de la Fundació de Col·legis Diocesans va a organitzar-se una “Peregrinació diocesana a Santiago de Compostela”, amb alumnes de 4t d’ESO i 1r de batxillerat. No volem deixar passar esta oportunitat per animar als nostres alumnes a participar d’esta enriquidora experiència junt amb altres adolescents de la seva edat. Data : Setmana del 7 al 14 d’octubre. Teniu més informació a la circular pertinent.
Els alumnes de 6é de primària hem fet un recorregut al llarg de la història. Mitjançant mapes mentals hem organitzat i reforçat els nostres coneixements sobre algunes etapes històriques (Paleolític, Neolític, Edat Antiga, Edat Mitjana i Edat Moderna). Desenvolupar les habilitats de pensament visual amb diferents tècniques, com ara els mapes mentals, constitueixen la base de qualsevol procés de pensament, i una gran ajuda alhora de preparar una exposició oral. Mirant el mapa podem observar d’un cop d’ull totes les idees, subidees i les seues relacions, i a partir d’ahí, el nostre discurs sobre una etapa històrica flueix amb facilitat. Si a més, afegim un poc de creativitat i imaginació i ens endinsem en la història caracteritzats amb les vestimentes pròpies d’ aquestes èpoques, aleshores vivim una experiència històrica inoblidable! No podeu perdre’s les imatges de les nostres exposicions! Feu click a la imatge...
Els alumnes de 2n de primària han realitzat el seu mapa mental sobre els serveis que ofereix un ajuntament. A partir d'una idea central, es deriven altres subidees o conceptes relacionats que organitzen al voltant utilitzant imatges i paraules claus, amb una seqüència lògica, colors i imaginació. Els mapes mentals són la manera més àgil i pràctica de representar visualment el nostre pensament. Aquesta ferramenta ajuda a organitzar les idees permetent establir associacions, millora la retenció dels conceptes i fomenta la creativitat. Els agrada molt fer mapes mentals!
Esta setmana, a la classe de 4t de primària hem fet servir la rutina de pensament de compara i contrasta amb dos tipus de narracions; la faula i el conte. Inicialment pensàvem que no trobaríem moltes similituds i diferències però ha estat molt interessant com els alumnes poc a poc descrobrien noves característiques que els ha permet conéixer més coses sobre aquests dos estils literaris. Amb aquesta rutina i l'ús d'un organitzador gràfic es pretén guiar a l'alumne perquè pense d'una manera eficaç, estructurant i analitzant la informació. És crucial dedicar un temps a l'organització del pensament. A l'enllaç de la imatge podeu vore'n una mostra.
Estimats pares i mares dels nostres alumnes, vos informem que el pròxim dimarts 20 de març tindrà lloc l’entrega de notes de la segona avaluació per a totes les etapes. En Infantil, Primària, 1r i 2n d’ESO. L’entrega de notes es farà en acabar la reunió en la qual es tractaran aspectes informatius del grup, i formatius que els ajuden en la important tasca d’educar. Teniu més informació a l'apartat de les circulars.
Benvolguts pares i mares, el pròxim divendres, dia 16 de març, a les 15:30 hores, celebrarem les falles amb la vesprada fallera i la cremà de la falla que han realitzat alumnes, professors i mares i que té com a temàtica el món dels llibres i les llegendes valencianes. Els xiquets podran vindre vestits amb vaquers i el brusó faller durant tot el dia. Teniu més informació a la circular. Podeu accedir des de l'enllaç de la imatge.
Els alumnes de 1r de primària han treballat la rutina de pensament compara i contrasta en l’àrea de Ciències Socials. Han examinat dos tipus de paisatges: natural i humanitzat amb la finalitat de reconèixer els atributs pels quals s'assemblen o es diferencien. Amb aquesta habilitat i el seu organitzador gràfic s’ha pretés guiar l'alumne perquè pense d'una manera eficaç sobre el que s'escriurà. Per escriure bé és crucial dedicar un temps a l'organització del pensament. L'ús d'un organitzador gràfic proporciona a l'alumne una eina per recollir i posar en ordre els seus pensaments amb patrons senzills d’una forma divertida i entretinguda.
Els alumnes de 4 anys ja sabem fer pa! Vam rebre la visita de Noemí i Lorena, tia i mare, respectivament, de la nostra companya Laura. Ens van preparar un talleret instructiu i divertit per ensenyar-nos a fer uns panets aromàtics amb farina, aigua, rent, sal, anís i comí. Després de rentar-nos les mans per tal de manipular els ingredients i la massa, vam anar afegint els ingredients en l’ordre corresponent i ens va eixir una massa de pa boníssima amb la qual vam experimentar, alhora que oloràvem i tocàvem les textures dels diferents ingredients. Va ser una activitat molt divertida i entretinguda on vam posar en funcionament tots els nostres sentits. A l'enllaç de la imatge podeu vore unes imatges.
El passat 1 de març, els alumnes de 2n ESO del nostre centre, acompanyats pels seus tutors, van participar en la VII Marxa Diocesana. Un dels objectius de l’activitat era fomentar la cohesió grupal passant un dia de convivència i encontre amb altres alumnes, de la mateixa edat i amb les mateixes inquietuds, dels col·legis diocesans de la província de València. Per una altra banda, es pretenia que els alumnes peregrinaren, a peu al Poblat Iber d’Alcoi i que, mentre caminaven, que coneixeren, respectaren i estimaren la Natura com a obra de Déu. Amb aquests objectius, una vegada es van reunir tots els alumnes participants, va començar l’activitat; primer, amb una oració; tot seguit, es va posar en pràctica una dinàmica amb la finalitat de fer que els alumnes interactuaren amb companys d’altres centres. Després, començàrem a caminar cap el Poblat Íber, on poguérem visitar les restes que hi ha. Finalment, tornàrem al lloc de trobada i tinguérem temps per a dinar tots junts. Després de dinar, tinguérem unes paraules d’acomiadament per part de l’organització i tornàrem a casa molt contents, amb molts nous amics amb el que segur seguirem en contacte. Podeu veure les fotos de la jornada a l'enllaç de la imatge.
L’apadrinament és un exercici de lectura dels més majors amb els més menuts de primària. La intenció és ajudar als xiquets més menuts en el seu procés d’aprenentatge, i també fomentar l’amistat entre alumnes de diferents edats. Les professores Maite i Filo van assignar a cada alumne de 6é de primària un company “apadrinat” de la classe de 1r de primària. Així, han fet moltes activitats, lectura, activitat “compara i contrasta” (ajudar a la comprensió lectora), exercicis amb les síl·labes, etc. Dues hores cada setmana, una en valencià i l’altra en castellà, es reuneixen per fer diverses activitats relacionades amb la lectura i l’escriptura. "Per a mi està sent una experiència molt interessant, ja que mai havia fet de professor, i he de dir que canvia molt la perspectiva de ser un professor a un alumne, perquè has d’estar molt pendent el teu apadrinat per a què aprenga", ha declarat David Llácer Cloquell.
Iniciem les emissions de la ràdio digital “E-LECTIVA RÀDIO” en el nostre Col·legi! De forma especial, els alumnes de 3r i 4t de Primària tindran l’oportunitat de treballar la ràdio escolar, un recurs que, a més de ser molt interessant, els permet ser protagonistes dels seu aprenentatge creant el seu propi producte. Utilitzant “e-lectiva ràdio” com a mitjà de difusió d’activitats escolars, ja siga en forma de debat, reportatge, spot publicitari, entrevista… potenciem el treball cooperatiu, l’ús de les TIC i la millora de les habilitats comunicatives. Setmanalment es podrà conèixer i escoltar la programació de la nostra ràdio accedint a la mateixa des de la pàgina principal del web del col·legi. Contem anar ampliant les seccions de la nostra programació radiofònica al llarg del curs.
Estimats pares i mares, volem compartir amb vosaltres l’aprenentatge dels vostres fills. Per poder-ho fer, vos convidem a què visiteu les aules durant una sessió de classe per conèixer com treballen i compartir amb ells algunes de les activitats que fem de forma habitual. L’objectiu de l’activitat és que viviu, en primera persona, com es desenvolupen les sessions amb les metodologies que utilitzem de forma habitual i, així, que pugueu entendre i ajudar als vostres fills des d’esta nova perspectiva d’aprenentatge. Els horaris seran els següents: a) Infantil: 27 de febrer de 15:45 a 16:00
b) Primària: 27 de febrer de 15:15 a 16:15, i c) Secundària: 14 de març de 11:45 a 13:00
Teniu tota la informació a la circular i a l'enllaç de la imatge.
Estimades famílies volem compartir amb vosaltres el desenvolupament d'un programa d'educació financera que estem portant a terme amb els nostres alumnes de 4t d'ESO a l'assignatura d'Economia. Aquest programa, impulsat per la CNMV i el Banc d'Espanya, tracta de potenciar els coneixements i habilitats per gestionar els diners o evitar un excés d'endeutament, ajudant a comprendre conceptes com l'estalvi, els ingressos, el pressupost personal o el cost de les coses. La finalitat que persegueix és que els joves siguen capaços de portar aquests coneixements i habilitats a la seua vida quotidiana. Hem rebut un diploma per la nostra participació el curs passat. Enguany també l'esperem. Treballarem per obtindre'l.
Comencem una nova aventura emmarcada en la unitat “Going Abroad” de 3r de l'ESO. Després d'aprendre vocabulari relacionat amb els viatges, anem a utilitzar-ho en una experiència “real”, així el procés d'aprenentatge és més profund i amé. Se'ls ha plantejat organitzar un viatge a Londres per a 4 persones amb un pressupost de 3000€. Els alumnes, en grups cooperatius, estan buscant ells mateixos els vols, el transport i l'hotel i planificant les rutes turístiques de cada dia del viatge. En este projecte, comptem amb l'ajuda de les professores de matemàtiques, ja que per a la presentació final oral en anglès ens presentaran el seu viatge per mitjà d'una gràfica que represente els gastos. Amb este projecte es compleixen amb molts objectius de l'assignatura d’anglés, però encara més important, estan aprenent a saber situar la ciutat de Londres en un mapa i a ser capaços de resoldre, en grups, un repte com este, en el que l'organització, el diàleg, la presa de decisions i la capacitat de raciocini són claus. Estan fent un gran treball! A l'enllaç teniu unes imatges.
Els alumnes de 1r de Primària estem treballant la importància de l’aigua en Ciències Socials i hem fet experiments a l’aula perquè són una oportunitat fantàstica per a l’aprenentatge de certs fenòmens físics, químics o naturals. Ells necessiten experimentar, entendre el perquè de les coses, i això només es pot fer descobrint, provant, manipulant i experimentant. Hem aprés coneixements útils, com perquè suren o s’enfonsen alguns objectes en l’aigua i altres no. Com inflar un globus sense bufar? Ens ha agradat tant que seguirem experimentant al llarg del curs. M’ho van explicar i ho vaig oblidar, ho vaig veure i ho vaig comprendre i ho vaig fer i ho vaig aprendre.
Estimats pares i mares dels nostres alumnes ens adrecem a vosaltres en relació a una qüestió escolar de rellevant importància. Donat que hem rebut la petició per part de l’AMPA per a què el col·legi adopte la jornada contínua en Infantil i Primària, el Titular del Centre ha autoritzat l’inici del procediment de la sol·licitud de modificació de la jornada escolar per als pròxims tres cursos escolars. El Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar s’ha remès a la Direcció Territorial d’Educació per a la seua aprovació. En el cas de rebre l’informe favorable de la Conselleria iniciarem el procés d’informació a les famílies per a què el projecte siga conegut i valorat. A l'apartat de les circulars teniu més informació.
T’has quedat alguna vegada amb ganes de donar o rebre un abraç?. Pot ser a la nostra societat hem perdut l’expressió de l’afecte i és per això que aprofitant la setmana de la pau i la no violència els alumnes de 4t de primària van fer un senzill i a la vegada interessant exercici. Es van situar al pati portant tots ells un cartell en el qual deia “abraços gratuïts” i van experimentar aquesta bella expressió afectiva i després vam reflexionar sobre aquesta experiència. Les emocions juguen un important paper en el desenvolupament de les persones. Les emocions no sempre han sigut observades en les aules, en moltes ocasions s'han censurat. Es pot observar que algunes emocions, es deterioren i es transformen en sofriment. Per exemple, l'amor es pot convertir en gelosia, enveja... Els nens es veuen de vegades atrapats per les emocions i és molt bo reconeixer-les en un mateix i en els demés per a poder traure el millor d'elles. Totes les emocions són necessàries per a la vida: desde l'amor a la ira, passant per la por, la calma, la tristor...el més interessant és primer reconéixer la seua representació en el nostre cos i en el dels altres i poc a poc anar posant-li nom a allò que sentim i que servisca per a guiar-nos en determinades situacions. Gràcies a l'educació emocional, els xiquets aprendran a reconéixer, expressar i gestionar les seues emocions, seran capaços de superar dificultats i frustracions i aconseguiran ser més sociables ara i en un futur.
Esta setmana ha començat l'apadrinament lector dels alumnes voluntaris de 3r d'ESO als seus apadrinats, la classe de 2n de Primària. Després del primer contacte, s'ha començat a compartir la lectura amb els llibres preferits dels més menuts. L'apadrinament lector és una experiència d'èxit escolar que té com a objectiu la millora de la comprensió lectora i promoure l'hàbit lector i escriptor, però també la col·laboració, l'empatia, el foment de les relacions interpersonals i l'ajuda desinteressada. La forma és compartir moments de lectura, relaxats i amables...Els padrins els llegiran, els explicaran i compartiran lectures amb els seus fillols. Tot un gran treball per part de tots els integrats d'aquest projecte lector que els fa crear vincles inoblidables amb els llibres! Ací vos deixem algunes imatges dels millors moments.
El dia 22 d’abril se celebra a Gandia la Cursa de la Dona. Es moment de gaudir de l’atletisme popular, la
solidaritat i les ganes de passar-ho en gran amb amigues, companyes, filles i nétes, i aquest any pots participar amb el nostre centre. Serem el club més
nombrós? Sols has de ser la teua inscripció a la web http://www.
En la dinàmica de millora del nostre centre, volem convidar-los a instal·lar-se l’App TokApp School. És una nova i potent eina de comunicació al servei de centres acadèmics (col·legis, instituts, acadèmies, etc) per a poder comunicar-se d'una forma senzilla i gratuïta amb els seus alumnes i amb els pares. Des de TokApp School es podrà enviar un missatge a tots els destinataris del seu centre, a una classe o grup concret, o únicament a un destinatari. TokApp School ens dóna també la possibilitat d'enviar tota la informació de reunions, esdeveniments, etc. que es vagen a organitzar en el centre. El procediment d’instal·lació és molt senzill, no obstant, a l’enllaç de la imatge vos deixem un vídeo explicatiu. Una vegada instal·lat, no cal que feu res més. Pròximament, si cal, farem una reunió explicativa per aclarir dubtes del funcionament.
Com en els últims anys, aquest curs celebrarem, dimarts que ve 30 de gener, la 3a edició de la “Carrera solidària”. En aquesta ocasió serà en favor de l'apadrinament dels xiquets que cuiden les germanes de Santa Ana a Bolívia. Us adjuntem, a l'enllaç de la imatge i a l'apartat corresponent, una circular de l'acte amb detalls sobre el mateix. A més podreu veure un testimoniatge, en forma de carta, d'un dels xiquets apadrinats. Ací podeu consultar i llegir la carta.
Els alumnes de 3r i 4t van gaudir, la pssada setmana, d’un dia especial amb la celebració del dia Sant Antoni. Pel matí vam pujar a l’Ermita i ens van explicar la història del Sant i ens van donar unes monetes beneïdes. Aprofitant l’ocasió feren activitats d’observació de l’entorn des de l’Ermita i dinaren l’arròs al forn, com és de tradició al poble. Va ser un dia que van gaudir del temps i de la muntanya al mateix temps que celebraven la festivitat i apreníem del nostre patrimoni natural i cultural. Ací vos deixem algunes imatges.
En una societat on la relació home-programes-màquina es fa cada vegada més necessària, l'escola ha d'apostar per l'alfabetització tecnològica i pel desenvolupament del pensament computacional en els nostres alumnes. Durant el primer trimestre, els alumnes de la matèria d'Informàtica 3r ESO, han estat adquirint aquelles habilitats practicant amb el llenguatge de programació Scratch amb el qual han simulat diversos escenaris. El desenvolupament d'aquestes capacitats els pot ajudar a enfrontar-se a multitud de situacions reals, i els habilitarà per a una millor col·laboració entre persona-màquina. A l'enllaç us deixem algunes imatges d'una classe.
Per tercer any consecutiu els nostres alumnes de 4t d'ESO participen en la Lliga de Debat de la Fundació educativa ACTIVA’T. Els objectius assolits pels nostres alumnes en les anteriors edicions ens han animat a continuar amb este projecte mitjançant el qual desenvolupen tot tipus de competències: organització del temps i l’espai, maneig del llenguatge, capacitat d’improvisació, treball en equip, capacitat creativa, coneixements culturals, capacitat d’autocrítica... totes elles indispensables per a formar persones del segle XXI. El proper dia 26 de gener tindrem el primer debat contra el Col·legi ESCLAVES de Gandia. L’equip format per quatre dels nostres alumnes defensaran la postura "A Favor" o "En Contra" (se sorteja un minut abans de començar-se el debat) de la següent premissa: “Les xarxes socials són un obstacle per a les relacions interpersonals”. Tots els alumnes de 4t d’ESO estan treballant contrrrellotge les diferents parts del debat: Apertura, línies argumentals, rèpliques i contrarèpliques i com no, les conclusions. Hem distribuït als alumnes en tres grups de treball cooperatiu per a una millor eficàcia a l’hora de preparar totes les intervencions i, a més, estan utilitzant una plataforma on line per a poder compartir entre ells tota la informació i els documents que van creant. A més, tres dels alumnes han format un equip de reporters on fan estrevistes als companys de les diferents fases del seu treball, publiquen videos i fotos i redacten articles d’opinió. Els felicitem pel seu treball. La il·lusió que posen de segur els portarà a fer un Gran Debat.
Ànim xics! Ho fareu molt bé! A l'enllaç teniu algunes imatges del treball.
Res con començar l’any amb una bona notícia: L’èxit de la III Campanya solidària del Nadal del 2017. Alumnes, pares, professors…tots es van bolcar amb la recollida de productes d’higiene i neteja destinats a satisfer les necessitats del Preventori i de Càritas- Villalonga. A més, els professors organitzaren un esmorzar solidari amb una recaptació de 550 euros. No podem estar més contents perquè la generositat, el despreniment i l’empatia són valors treballats i fets vida en la nostra comunitat educativa. Tinguérem el plaer de contar en la presència de Juan Miguel, el director del Preventori infantil del Real de Gandia i de Rosario, la Presidente de Càrtitas-Villalonga que ens dedicaren unes paraules d’agraïment i d’ànim per ser fidels a les paraules de Jesucrist: “Porque tuve hambre y me disteis de comer; tuve sed y me disteis de beber; fui forastero, y me recibisteis” (Mateo 25: 35-45). Gràcies a tots els que dia a dia s’esforcen en la construcció d’un món millor. No ho dubteu: “Fem el que Ell ens diu”.
Els nostres alumnes de 1r d’ESO han construït el seu propi regal de reis, un faristol. Han seguit el mètode per projectes, una metodologia pròpia de la tecnologia, el disseny i l'enginyeria, que es pot usar també en altres àrees. Es caracteritza, entre altres coses, pel fet que mai no hi ha una única manera de fer, que es parteix de l’anàlisi d’un problema o situació real, de l'objectiu i de les condicions, i que d'aquest avantprojecte general es va desenvolupant, seguint ordenadament cada pas fins al final. Requereix sobretot creativitat, enginy, treball en equip, coneixement tècnic i científic de diferents àrees, i saber-los integrar per a arribar a una sol·lució, incloent els recursos de tota mena (materials, humans, etc.) i el temps. Tot un repte del que han eixit airosos! Mireu els faristols que han construït i com ho han fet!
En Entusiasmat treballem tots els conceptes matemàtics des de menuts. En 3r de primària hem arribat a les funcions, un concepte abstracte que sembla molt complicat però que treballat de forma experimental i lúdica resulta ser una cosa divertida i fàcil. Per això utilitzem la nostra amiga “Esponjita”, la màquina transformadora! L'activitat consisteix en què un alumne, el cap pensant de l’"Esponjita", ha de realitzar la funció que se li programa transformant el nombre que ha introduït un altre company en la màquina, traient per l'altre costat la resposta correcta. Tots volen ser el cap pensant de l'Esponjita! A la imatge teniu l'enllaç per vore com ho fan.
Estimats pares i mares dels nostres alumnes, vos informem que el pròxim dimarts 19 de desembre tindrà lloc l’entrega de notes de la primera avaluació per a totes les etapes. En Infantil, Primària, 1r i 2n d’ESO, l’entrega de notes es farà en acabar la reunió en la qual es tractaran aspectes informatius i formatius del grup que els ajuden en la important tasca d’educar. Més informació al web.
El Col·legi Santa Ana organitza la 3ª edició de la "Campanya "Nadal Solidari", a benefici de Càritas i del Preventori. Són moltes les famílies i xiquets que segueixen necessitant de la solidaritat de tots per a cobrir necessitats bàsiques. A l'igual que els cursos anteriors, des del Col·legi anem a arreplegar productes bàsics d'higiene personal seguint les indicacions que ens ha donat la pròpia Càrites parroquial. Per una millor organització, a cada classe se li assignarà un producte entre els següents: gel, xampú, pasta dentifrícia, raspalls de dents, paper higiènic i sabó per a la roba. La campanya finalitzarà divendres 22 de desembre amb un berenar solidari al Col·legi a les 16 hores, organitzat pel claustre de professors, on els beneficis, juntament amb els productes recollits al llarg de la campanya, es lliuraran a Càritas i al Preventori. Agraïm anticipadament la vostra col·laboració i esperem que aquesta campanya siga un èxit en favor dels més necessitats.
Als nostres alumnes de 2n de primària els encanten les matemàtiques. EntusiasMAT és una proposta didàctica-pedagògica basada en les Intel·ligències Múltiples, pensada per a què, mitjançant d’activitats molt variades, els xiquets descobrisquen els continguts matemàtics de la millor manera possible. No com alguna cosa abstracta i estranya al seu entorn, sinó com alguna cosa útil que poden tocar, manipular, compartir i, sobretot, alguna cosa amb que puguen divertir-se. Han treballat buscant simetries en les formes geomètriques planes, en fotografies i amb manualitats, fomentant el treball cooperatiu. També jocs de demostració i de raonament matemàtic, tot creant un ambient motivador que facilita la implicació i l’aprenentatge significatiu. A l'enllaç de la imatge teniu alguns dels moments.
Els alumnes de 1r de Primària han fet una descripció de sa casa per dins i per fora als seus companys. Han aprés les diferents feines que s’han de fer en una casa i que han de ser compartides i assumides per tots els membres de la família sense distinció de sexe. Així mateix, han aprés tècniques d’expressió oral: actuar amb naturalitat, parlar amb un to de veu adequat a fi que el missatge arribe de forma clara, mirar als ulls quan estan parlant i fer-ho tranquil·lament i vocalitzant poc a poc. Practicarem més i ho farem cada vegada millor! A l'enllaç podeu vore algunes exposicions.
Qué millor que experimentar i analitzar el que ens oferix cada estació de l’any per gaudir i aprendre. En este cas els xiquets i xiquetes de la classe de quatre anys aprofiten les fulles seques que ens dóna la tardor per a fer la destresa de pensament COMPARA I CONTRASTA entre una fulla seca i una fulla tendra. Amb aquestes destreses fomentem des de xicotets hàbits de pensament més complexe i esficaç, no sols es tracta d’acumular coneixements si no d’analitzar la informació. Han vist en què s’assemblen, en què es diferencien i han arribat a una conclusió. A més, amb les fulles seques, han fet una activitat plàstica i sensorial tocant-les, olorant-les, escoltant com cruixen en trencar-les i decorant un arbre de la tardor. Podeu vore unes mostres del que han fet i aprés, a l’enllaç de la imatge.
Aquesta setmana hem tingut una gran notícia a la classe de 5 anys. A una xiqueta li ha caigut la seva primera dent. Hem aprofitat dins de les activitats que fem dia a dia a Infantil per poder utilitzar múltiples tècniques: papiroflèxia, escriptura espontània, escriptura dirigida, psicomotricitat fina…Hem decidit que els majors d’Infantil tindrem un club al que només podrem accedir els xiquets als que ja ens ha caigut una dent o està a punt de caure'ns. Han estat molt implicats i interessants amb l’aprenentatge dels temes relacionats. De segur que aquest any, tindrem més inscripcions en el nostre club dels mellats. A l'enllaç de la imatge podeu vore el vídeo explicatiu.
El passat dimarts, en el dia de la festivitat de la “Niña Maria”, els alumnes d’ESO per primera vegada van participar en el primer concurs de "Sandvitx Creatiu" del nostre centre. En grups de màxim 6 persones van elaborar un saborós i meravellós sandvitx. Els premis als quals optaven eren: al millor sabor, al més saludable i al més creatiu. El jurat ho va tindre difícil, perquè van valorar, sobretot, l'originalitat, dificultat en l’elaboració, sabor, color i com no el treball cooperatiu tant necessari per a obtindre un resultat excel·lent. Va ser una activitat molt recomanable que de segur repetirem. A l'enllaç de la imatge vos deixem els millors moments.
El passat dijous dia 16 els alumnes de 3r i 4t de primària realitzaren la primera eixida complementària d’aquest curs que va consistir en la visita al teatre del Raval i una gimcana pel riu Serpis. Al teatre els xiquets gaudiren de l’obra “Fràgil” en la que dos actors divertiren i emocionaren al públic infantil. Després pel riu Serpis aprenguérem d’una manera lúdica la flora i la fauna realitzant proves al llarg d’un recorregut per la riba del riu. Per acabar la jornada anàrem al Parc de l’Est i gaudírem de les atraccions que allí hi ha instal·lades, entre elles una tirolina que va ser la més utilitzada. Ací teniu unes fotos com a mostra de la visita.
Aquesta setmana hem estat treballant l’oralitat a 4t d’ESO. Aquest curs és qui participarà, com els últims 2 anys han fet, a la Lliga de Debat de la Fundació Educativa Activa-t competint entre els millors col·legis de la província. Des de diferents matèries estem treballant per a poder inculcar-los la importància i els beneficis que té el debat a l’aula: l’oratoria, la lectura, l’escriptura, la investigació… Hem d’intentar connectar el que estan vivint a l’aula amb la realitat en la qual viuen. Aquesta pràctica en concret, consistia en exposar una breu idea en sols 2 minuts de temps. Paga la pena vore els alumnes perdre la vergonya i enfrontar-se a la por de parlar en públic. Seguirem informant-vos! Ací vos deixem algunes imatges de les intervencions.
Un altre any, com tots els altres, el dia 21 de novembre ens toca celebrar el dia de la nostra "xiqueta". Per tal de commemorar aquest dia tan assenyalat per a nosaltres hem elaborat una jornada ple de vivències i actes diversos. Vos deixem a l'apartat de les circulars la informació més detallada. Si polseu també a l'enllaç de la imatge vos portarà a l'apartat de Circulars. Moltes gràcies.
Aquest trimestre els xiquets i xiquetes de la classe de tres anys, estan aprenent les diferents parts del seu cos, els movimients que es poden fer, com tenir cura d'ell... som iguals, som diferents!!! Ara ens toca saber alguna cosa més: ESTUDIEM ELS SENTITS! i ho fem de la millor forma, experimentant. Fem bombons, les galetes estan dures, però en picar-les, ja no! Les barregem amb llet condensada i s'han fet apegaloses. Toquem, olorem, tastem i veiem alguns aliments. Quantes textures, colors, sabors diferents estem descobrint. Mireu a l'enllaç de la imatge què bé que ens ho hem passat...
Ara fa un mes que el Projecte d'Aula Compartida (PAC) va començar a ser una realitat. Aquest projecte va nàixer amb la intenció d'arribar a un grup d'alumnes que necessiten d'un pas pont que els permeta poder seguir els itineraris formatius que els sistema educatiu els ofereix. Es tracta què, mitjançant la combinació de les seues classes habituals i les hores de taller, puguen adquirir la base necessària per a una formació professional posterior. El fil conductor de l'ECOTURISME Així ho van entendre també els 11 ajuntaments que han fet possible el PAC amb les seues aportacions per a l'Aula Taller. També els professors encarregats del disseny del projecte, els equips directius i els orientadors de l'IES Vall de la Safor i el Col·legi Santa Ana junt a la inspectora Rosa Roig. La col·laboració entre els diferents interl·locutors és el que permet que projectes tan engrescadors com aquest puguen existir. A l'enllaç de la imatge podeu vore una mostra de la visita de la inspectora.
Vos informem que el pròxim dijous 23 de novembre, se celebraran les eleccions per a la renovació del Consell Escolar en l’horari de 8:45h a 12:00h. Cal saber que, no havent-se presentat cap reclamació a les candidatures presentades en cada sector, s'eleven a definitives les candidatures que es van publicar com a provisionals. En cas de no poder assistir, es podeu acollir a la modalitat del vot no presencial, les instruccions del qual podeu trobar en l’apartat de circulars i enllaçant en la imatge. El document d'autorització per a aquesta modalitat el podeu demanar en consergeria o baixar-vos-el seguint el següent enllaç: http://bit.ly/2B9xzaJ . Vos esperem!
Per fi ho hem aconseguit. Després d’un període de proves, ajustos, negociacions…els alumnes de 1r ESO en l’assignatura de CC. Socials estan treballant sistemàticament en grups cooperatius. Cada membre del grup (equips de 4) té assignat un rol: coordinador, secretari, portaveu i responsable del material amb les corresponents funcions. Hui els volem mostrar una de les activitats que hem fet a classe: el contingut de la U.didàctica I, després d’explicar-ho i comprovar que estava entés, el vam repartir entre els diferents grups. Cada grup havia de fer un mapa mental xulíssim per a penjar-lo a l’aula. Per a poder repassar, el responsable de material de cada grup va fer una foto amb l’iPad de tots els mapes mental i la va passar a la resta del seu grup. Destacaríem el grau d’implicació dels alumnes en cada grup i el fet de treballar amb interés i il·lusió. Vos deixem unes fotos del procés i del resultat final.
Als menudets del col·legi, després de relaxar-se i aconseguir tenir la concentració un poc més activa, els ha encantat descobrir la tardor observant la natura que ens envolta. Les fulles cauen, van canviant de color, quan agafen les fulles seques es trenquen fàcilment....fan soroll. Poden cantar pel carrer la cançó de La Castanyera i recitar el poema de la tardor que han aprés i fins i tot, jugar a pujar i baixar per la muntanya, correr i botar pel camp de futbol vell, pel parc....riure i gaudir molt. A la imatge teniu unes mostres dels moments.
Els alumnes de 1r d'ESO, en l'assignatura de tecnologia, s'estan preparant per a començar el seu primer projecte tecnològic. Per a açò han d'aprendre a seguir les fases del procés tecnològic, un conjunt de tasques ordenades que permet a l'ésser humà elaborar els productes que necessitem. A més, cal que coneguen les eines de l'aula taller, els seus noms, les seues normes d'ús i seguretat. Per a açò, dividits en grups, han realitzat un vídeos explicatius que exposaran a classe als seus companys. D'aquesta forma, dinàmica i motivadora, aconseguim que estudien i aprenguen, fomentant al mateix temps la creativitat, l'ús de les intel·ligències múltiples, treballant l'expressió oral, el llenguatge no verbal i múltiples habilitats que els van a resultar molt útils per al seu futur. Us deixem una mostra d'algunes de les seues creacions. A l'enllaç de la imatge teniu una mostra d'un vídeo.
El pròxim dijous 9 de novembre tindrà lloc, a les 15:30h, una formació destinada per als pares dels alumnes amb iPad, és a dir, per als de 6é de primària, 1r, 2n i 3r d’ESO. Es tracta d’una ferramenta per controlar l’ús de les aplicacions al dispositiu. S’explicarà, entre altres coses, com els pares poden triar quines són les aplicacions que estaran disponibles en un període de temps determinat, mentre el nostre fill o filla està amb l’iPad. Vorem com podem bloquejar les aplicacions que no convenen tindre mentre estudien o treballen. Així mateix, es farà una breu explicació de les ferramentes que usaran els professors per al control de l’aula. De moment, podeu anar llegint un poc d'informació sobre l'aplicació a l'enllaç de la imatge. Esperem la vostra assistència.
La setmana passada, els alumnes de valencià de 3r d'ESO, van començar a treballar els gèneres periodístics tant els d'opinió com els informatius. En aquest món, on la informació és clau per als esdeveniments que passen a totes hores, intentem fer-los vore la necessitat de tindre un criteri propi i no deixar-se enganyar per la primera opinió que els arriba. És necessari que ens arribe sense valoracions personals, per això, han de saber comparar les informacions i extreure'n la seua opinió personal. En aquesta primera activitat, els alumnes han desmuntat notícies (titulars per un costat i el text de les notícies per un altre) i han hagut de relacionar-les per a, posteriorment, analitzar-les. A la imatge teniu alguns moments de l'activitat.
Seguint amb el procés electoral per a la renovació del Cosell Escolar, presentem el llistat provisional de candidats a les eleccions. S’obri un termini de reclamacions fins al 9 de noviembre. Si polseu a la imatge podeu vore les candidatures. Gràcies per la vostra col·laboració.