Manteniu-se informats

En esta pàgina trobareu informació periòdica amb les últimes novetats del nostre centre.

 

 

La tecnologia millora la nostra qualitat de vida?

 

Els alumnes de 1r d’ESO, en l’assignatura de tecnologia, reflexionen, busquen informació i preparen arguments a favor i en contra del desenvolupament tecnològic de la societat en la qual vivim, per a després participar en un debat a l’aula en què els pot tocar defensar qualsevol de les dues postures: a favor o en contra de l’ús de les tecnologies. D’aquesta manera el que fem és fomentar el pensament crític, la responsabilitat, l’escolta, el respecte a les idees dels altres i al torn de paraula. Els alumnes enforteixen els seus propis pensaments i obrin la seua ment a altres possibilitats. Ací vos deixem alguns moments del debat que es va donar en classe. I vosaltres què n’opineu?

 

 

Com anem a celebrar la festa de "Tots Sants"?

 
Un any més, arribades estes dates, cal plantejar-nos a nivell personal, familiar i escolar com celebrem la Festivitat de "Tots Sants" (1 de novembre) i la dels Fidels difunts (2 de novembre). El full de reflexió que us adjuntem ens pot ajudar a replantejar-nos algunes de les nostres actuacions i fins i tot recuperar (si és que ho hem perdut) el sentit cristià d'estes festivitats.

 

Ens orientem amb els punts cardinals

 

Els alumnes de 2n de primària estan aprenent què són esl punts cardinals i els fan operatius mitjantçant activitats de descobriment en forma de joc al pati. El passat divendres pel matí es van fixar en l'eixida del sol, van col·locar  els braços en creu i amb la mà dreta apuntaven al sol. Per parelles, amb un clarió, van indicar a terra la direcció de l'est i dels altres punts cardinals. Desprès vam fer activitats seguint les diferents direccions, i per finalitzar, cadascú va fer el dibuix del company en el moment que mirava al nord, col·locant el sol en la posició correcta. Ha sigut molt interessant, ja que han après molt sobre l'orientació amb els quatre punts cardinals. Ara ja saben en quina direcció està el Pol Nord o el mar !  Pregunteu-los !  Ací teniu algunes fotos de les activitats ...

 

 

5é i 6é aprenem amb teatres, exposicions i turisme

 

El passat divendres 20 d’ octubre, els alumnes de 5é i 6é de primària ens anàrem al Teatre Raval de Gandia a gaudir de l’ obra de teatre “Erori” de la companyia gallega Cair Circo (coreografies acrobàtiques basades en tècniques del circ). En el mateix teatre vam contemplar una exposició fotogràfica molt impactant sobre l’ explotació laboral en els països del Tercer Món. Després ens traslladarem a “La Casa de la Marquesa” per visitar l exposició del pintor Antoni Durá. Una pintura hiperrealista que ens va impactar. Els quadres pareixien fotos! Més tard férem un recorregut turístic pels monuments més importants del centre històric de Gandia (el cine Royalti, l’ Antigua Universitat, La Seu, l’ Ajuntament i el Palau). Per finalitzar i per a demostrar el que havíem aprés en la ruta turística, ens dividirem en grups de cinc alumnes i vam respondre a un qüestionari. A l'enllaç de la imatge podeu veure uns moments del dia.

 

Com serà l'escola del futur?

 

Els alumnes de sisè han estat reflexionant sobre com les noves tecnologies afecten a la nostra vida quotidiana i més encara, com afectaran al nostre futur. Els alumnes han fet un exercici d'imaginació i prospectiva per a pensar com s'aprendrà als centres escolars, amb què s'apendrà, qui ensenyarà i com ho farà.... inclús, com seran els uniformes que es portaran amb teixits tecnològics. Per fer la tasca van partir d'un repteVosaltres sereu directors i directores d'una escola de l'any 2049 i voleu donar a conèixer el vostre projecte als pares i mares del futur? Heu de mostrar-ho utilitzant l'aplicació de l'IMovie per fer un tràiler atractiu i motivador. I així va començar el procés creatiu amb un mapa mental, un text descriptiu, un storyboard i per últim... un tràiler. A l'enllaç de la imatge vos deixem una mostra dels tràilers que han estat treballant.

N'estaríeu d'acord amb la seua visió?

 

 

Com col·laborar amb l'AMPA?

 

Benvolguts pares i mares: 

 

Com tots sabeu, les quotes que es fan a l'Associació de mares i pares d’alumnes, són absolutament necessàries per  poder millorar les necessitats educatives i el benestar dels nostres fills, la suma de tots és el que fa possible que els projectes tiren endavant. Per això mateix, vos demanem que col·laboreu. És la millor manera de donar exemple als nostres fills. Així mateix vos recordem alguns dels avantatges que té ser soci:  descompte de 5€/mes, en totes les activitats extraescolars,  també en eixides culturals, així com 3€/mes, en el suc de taronja. No obstant això, per poder beneficiar-vos dels descomptes, les quotes hauran d’ingressar-se abans del 31 de desembre del 2017. Podeu fer d’ingrés de 50 €, en els comptes bancaris de l’associació posant en concepte el nom, cognom i curs de tots els fills matriculats al centre (des del caixer o amb transferència evitareu cues). Per a més informació consulteu la circular número 06 de l’apartat de circulars: http://bit.ly/2xsACZj  

 

El nou projecte d'Arts a primària ja és una realitat

 

El nou projecte d’art que començàrem a principi de curs ja està en marxa i els alumnes estan gaudint molt amb totes les activitats artístiques proposades. Hem començat a experimentar amb la paleta de colors i hem fet la roda cromàtica. A continuació cada alumne ha fet un degradat amb el color primari que ell ha seleccionat.

Durant aquesta última setmana l’artista seleccionat ha estat Keith Haring i els alumnes de l’últim cicle han aconseguit reproduir les seues obres amb molta creativitat i amb el color que caracteritza a aquest artista. Com sabeu estem hem estrenat un aula nova per al nostre projecte d’Art, és el nostre “Art Lab” on poc a poc, entre els alumnes anem a decorar-la amb les tècniques artístiques que estem aprenent. Continuarem donant-vos notícies al respecte. De moment, vos deixem unes imatges a l'enllaç.

 

S'obri el termini per a les candidatures al Consell Escolar

 

Seguint amb el procés electoral per a la renovació del Consell Escolar, explicat a la circular nº 05, ja podeu presentar les vostres candidatures en el despatx de direcció fins al 3 de novembre.  Anima't a presentar-te a les eleccions i tindràs l'oportunitat de conèixer i participar en el funcionament del teu Centre. Si polseu a la imatge podràs baixar-te la papereta de presentació de candidatura per a imprimir-la. També estaran disponibles en consergeria. Horari de presentació de paperetes: dilluns, dimarts i dijous, de 16:30 a 17:00h. Gràcies pel vostre interés.

 

Iniciem el nostre projecte de medi ambient

 
Els alumnes de Ciències Aplicades de 4t d’ESO aquesta setmana han començat el Projecte de Medi Ambient  Santa Ana Sostenible. En aquesta primera fase ”Diviértete reciclando”, estan preparant contenidors, vídeos, pósters , i han fet una anàlisi estadística sobre la concienciació del reciclatge amb la col·laboració dels alumnes de Primària i Secundària. És l'inici  d’un projecte on volem fomentar comportaments sostenibles, actituds, hàbits i valors per a ser bons ciutadans, participatius i compromesos amb la millora del medi ambient. Continuarem ensenyant-vos les nostres iniciatives! 

Viatges de fi de curs a primària

 
La setmana que ve tenim programades dues reunions per a informar-vos de les eixides complementàries programades per a fi de curs: el proper dilluns 23 d’octubre serà el torn dels pares dels alumnes de cinqué i sisé que es reuniran a l’aula de sisé, a les 16:35 hores. Mentre que el dimarts 24 d’octubre, a les 16:35 hores es reuniran, al menjador, els pares dels alumnes de primer fins a quart de primària. Esperem la vostra assistència. 

Jornada mundial de les missions (22-10-2017)

 

El DOMUND és el dia en què, d’una manera especial, l’Esglèsia universal prega pels missioners i es col·labora amb ells. El lema d’enguany és “Sigues valent, la Missió t’espera”. El Papa Francesc ens convida un any més a tenir “valor” per a prende part en l’activitat missionera de l’Anunci del Evangeli. A l'enllaç de la imatge podeu vore el video oficial de la campanya DOMUND 2017.

 

Ajudes menjador

 

Ja estan a la vostra disposició els llistats provisionals dels alumnes beneficiaris d'ajuda assistencial de menjador al tauler d'anuncis del col·legi.

Full de reflexió octubre 2o18

 

Este mes d’octubre a més del tema propi “Estimeu-vos els uns als altres com Jo us he estimat” abordem el DOMUND i ens preparem per a viure amb sentit cristià la festivitat de Tots els Sants. També recordem el nutrit santoral del mes d’octubre. Vos deixem a l'apartat de les circulars de Pastoral el full de Reflexió d'octubre. Confiem que us siga d’ajuda.

 

Dia dels cabuts

 

Demà dimecres 11 d'octubre els cabuts vindran al col·legi a anunciar-nos que comencen les festes del poble! Eixe dia els alumnes poden vindre de particular i entraran a l'hora normal. Recordeu que no hi haurà servei de menjador. Per a eixir del Centre després de la visita dels cabuts han d'entregar als tutors l'autorització dels pares, escrita en l'agenda i retallada. En cas de no portar l'autorització, l'hora d'eixida serà les 13:00 hores.  BONES FESTES A TOTS ! 
 

Eucaristia d'inici de curs

 

El dijous, dia 5 d’octubre,  celebràrem tots junts a la Parròquia, l’Eucaristia de principi de curs per a donar gràcies i demanar-li al Senyor que ens ajude a ser millors alumnes, millors companys, millors fills, millors germanys… Acompanyats de guitarres i  barrejant moments de silenci i oració amb moments d’alegria i festa, hem iniciat “oficialment” el curs en presència del Nostre Senyor. El nostre propòsit serà intentar acomplir el lema diocesà d’enguany “Fem el que Ell ens diu”. A l'enllaç de la imatge podeu vore uns quants moments de l'event.

Període d'adaptació complit

 

L’objectiu principal del període d’adaptació és assegurar-nos que els nostres alumnes que comencen ho facen de manera tranquil·la i amable. Els menudets del cole van assolint les primeres rutines i hàbits sense tensions amb molta paciència i estima per part dels seus pares i per les seues mestres, ja que són moments difícils per a ells. Sent més flexibles, acurtant temps, amb “abraçades ensucrades” i més atenció hem aconseguit que passen dels plors a l’alegria. A l’enllaç podeu veure una mostra de com van assolint les rutines diàries, treball de classe, normes, participació, assemblea… Clar que els queda molt per a aprendre però podem concloure que el període d’adaptació ha passat amb ÈXIT. Anirem donant-vos més informació durant el curs de tot el que van progressant els xiquets i xiquetes d’Infantil.

L’equip d’Infantil.

Eleccions al Consell Escolar

 

Us informem que, d'acord amb la Resolució de 13 de setembre de 2017 de la Direcció general de Política Educativa, el proper dia 23 de novembre es celebren eleccions per a la renovació parcial dels Consells Escolars. Per la qual cosa adjuntem la corresponent informació i el calendari d'aplicació del procés. Presenta't a les eleccions que es convoquen seguint els passos que s'inclouen en el calendari del procés electoral i tindràs l'oportunitat de conèixer i participar en el funcionament del teu Centre. A l'apartat de les Circulars teniu tota la informació.

 

Obertes les inscripcions per al I  Congrés Interdiocesà d'Educació 

 

València acollirà els dies 20 i 21 del pròxim mes d'octubre el I Congrés Interdiocesà d'Educació, sota el lema “Un repte als pares, a l'Esglèsia i la societat”, organitzat conjuntament per les diòcesis de Segorb-Castelló, Oriola-Alacant i València. Les inscripcions per a participar en el Congrés ja estan obertes a través de la web: 

www.congresoeducacionvalencia.org

 

Per als pares de Secundària

 

Vos convoquem a la reunió d’inici de curs de l'etapa de l’ESO que tindrà lloc el pròxim dijous, dia 5 d’octubre, a les 16:00h, en el saló d’actes del Col·legi. La jornada s’iniciarà amb una breu reunió conjunta de benvinguda i informació general, per passar, després, a les aules per realitzar una reunió amb els tutors dels vostres fills. Agraïm la vostra presència en una reunió tan important per al bon funcionament del curs que ara iniciem. A l'apartat de les circulars teniu la informació. 

Iniciativa per a la llibertat d'ensenyament

 

Que no trien per tu. Quan guanya la llibertat guanyem tots ! La Iniciativa per a la llibertat d'ensenyament "enLibertad", té com a objectiu conscienciar a les comunitats educatives i a la societat en general sobre el valor d'una oferta d'educació dotada d'ideari propi, que garantisca a les famílies la possibilitat de triar la formació que desitgen per als seus fills. Podeu seguir la seua campanya de conscienciació i fonamentació al facebook i a la web: http://enlibertadeducacion.es/.  

 

Per als de primària

 

Vos convoquem a la reunió d’inici de curs de Primària que tindrà lloc el pròxim dilluns, dia 2 d’octubre, a les 16:35h, en el saló d’actes del Col·legi. La jornada s’iniciarà amb una breu reunió conjunta de benvinguda i informació general, per passar, després, a les aules per realitzar una reunió amb els tutors dels vostres fills. A l'espai de les circulars teniu la informació.

 

La tecnologia és coneixement

 

Per fi ha arribat el moment tan esperat i desitjat per als alumnes de 6é de primària: l’Open the box. Hui hem repartit els dispositius iPad després d’un retard provocat per l’empresa de les fundes, tal i com vam advertir la passada setmana. Crits, somriures, bots…emocions que no podien amagar l’estat de nerviosisme amb el qual esperaven aquest moment. Desitgem que aprenguen moltes coses amb aquesta ferramenta i que deixe volar la seua imaginació per convertir-se en experts tecnològics. A l'enllaç de la imatge teniu els moments més especials...

 

Reunió de pares d'infantil

 

Us informem que el pròxim dijous dia 28 de setembre l'Equip d'Infantil té el gust de convidar-vos a la primera reunió del curs per a tots els pares i mares que tinguen els xiquets a la nostra etapa. Serà a les 16:00 h al menjador del Centre (només entrar a la porta de l'esquerra). Esperem la vostra assistència.

Plataforma Educamos: Infantil i Primària

 

Us informem, que per problemes tècnics, les etapes d’infantil i primària no estan encara operatives a Educamos. Estem tractant de resoldre els problemes i només tinguem la possibilitat d’oferir-vos correctament el seu funcionament ple us avisarem per aquesta web. Disculpeu les molèsties ocasionades.

 

Guanyador del II concurs de fotografia

 

Ja tenim guanyador de la 2a edició del concurs que fa el nostre centre per a unir la creativitat i la lectura. Aquest any es tractava de disfressar un llibre per a fer motivar a la lectura des d’un punt de vista creatiu. Este matí ha baixat la nostra directora per a donar el premi al nou guanyador: Guillem Alberca Rocher de 6é de primària. Enhorabona pel premi. Volem donar les gràcies a tots els qui heu participat en aquesta edició i us esperem a la pròxima amb més novetats.

 

Informació sobre els iPads de 6é

 

Des del centre volem explicar que els iPads de 6é de primària ja han arribat al centre des del dimarts. L’únic impediment que no els hem repartit ja és perquè no han arribat les fundes. Des de l’empresa de subministrament (DUX STM) ens han comunicat que hi ha hagut uns problemes en l’entrega del material en alguns centres i el nostre ha estat afectat. Ens han comentat que nosaltres serem un dels primers col·legis on arribaran les primeres fundes. Aquesta situació ens ha fet prendre la precaució de no repartir els iPads sense la protecció pertinent. No obstant, recordar que els alumnes estan molt ben atesos, i treballant amb normalitat. Demanem que compartiu aquesta informació entre els pares afectats. Gràcies per la vostra col·laboració. Seguirem informant.

 

II Edició concurs Portada agenda 2017-2018

 

A finals del curs passat, tots els alumnes d'Educació Plàstica, van participar al concurs creatiu, dissenyant una nova portada, seguint  directrius de modernitat, on es premiaria aquell  aspecte  més innovador i artístic. Seguidament  i després d´una votació de tot el professorat i altres membres, vam premiar a diversos  participants, suggerint la guanyadora: Sandra Pellicer, que està cursant 2n d'ESO. Enhorabona, ARTISTA.

 

Hem aprovat tots!

 

El passat 24 de juny alguns alumnes del centre van passar les proves d'anglès  "Young learners" de Cambridge i ara els ha arribat el premi al seu esforç i treball. Estem molt orgullosos de dir que tots els alumnes de primària que es van examinar han superat l'examen i que hem aconseguit un 100% d'aprovats. A les imatges els veiem en el moment de rebre el seu títol que de segur els ajudarà a seguir motivats en l'aprenentatge d'una llengua molt necessària per al seu futur. Enhorabona a tots i totes! 

 

Iniciem el curs amb alegria

 

El passat dilluns 11 de setembre es van donar per iniciades les classes al nostre centre. El dia començava amb nervis, il·lusions, i esperes per tal que s’obriren les portes d’un nou curs. Cares somrients, pares i mares nerviosos per ser la primera vegada que deixen al seu fill o filla unes hores sol, i cares de molta felicitat dels alumnes més veterans per tornar a retrobar als seus companys i d’estar junts, un any més, al seu centre. L’acte d’inici començava al saló d’actes amb un xicotet parlament de la directora Gema Ribes on donava la benvinguda a tots els alumnes i els animava a participar d’un curs amb sorpreses i emocions. Tancàvem l’acte tots junts cantant la cançó del lema d’aquest any que ens van enviar dels Col·legis Diocesans de València. El lema d’aquest nou curs és “Fem el que Ell ens diu” (Jn2,5b). A l'enllaç de la imatge teniu alguns dels moments del dia.

 

Primer dia (Infantil 4 i 5 anys)

 

Us informem, que per al primer dia de curs,  els pares dels alumnes de 4 i 5 anys tenen la possibilitat el dies 11 i 12 (dilluns i dimarts) d'arreplegar als seus fills a les 12:30 h. o a les 13:00 h.

Venda de llibres

 

Tota la informació referida als llibres de text (preus, pagaments, etc.) es publicarà al llarg de la setmana en la pàgina web del Centre en l’apartat de Circulars que es troba en la columna de l’esquerra: Circular preu dels llibres. 

- Horari venda de llibres.

Dia (9:30-13 hores)

Etapes

Dimarts, dia 5 de setembre.

Primària

Dijous, 7 de setembre.

Infantil

Divendres, 8 de setembre.

ESO

 

Benivnguts a un nou curs 17-18

 

Estimats pares i mares,

El Col·legi vos espera. Vos espera impacient per tornar a retrobar-se amb els sorolls estimats i les olors conegudes –en veu del poeta-, que formen part de tots nosaltres, la comunitat educativa del Col·legi Santa Ana. El temps d’estiu ens prepara per a nous reptes, nous aprenentatges, noves experiències vitals. De vegades, també, un començar de nou. Però, sempre amb la intenció de què el capítol que reescrivim cada any siga el d’aconseguir cada curs, un món millor, un Col·legi millor, millors persones, procurant experiències d’aprenentatge vital  que passen a formar part de la història feliç i compartida de tots nosaltres. A la imatge podeu accedir a la primera circular amb les instruccions del nou curs 2017-2018. 

 

II concurs de fotografia

 

Pensàveu que anàveu a lliurar-se? Aquesta segona edició del Concurs de fotografia és encara més divertida que la del curs passat. Sols heu de disfressar un llibre amb qualsevol tipus de peça de roba. Es tracta de donar-li vida als llibres ja que conviuen amb nosaltres, els “arreglem” com un més de la nostra família. El procediment és el mateix que l’any passat: compartir la imatge al facebook del col·le amb el hashtag #IIConcursCdstana.  La data de finalització del concurs serà fins al 31 d’agost a les 12 de la nit. El guanyador serà elegit pel professorat del centre i ho donarem a conéixer a la web i a les nostres xarxes socials.

Molta sort i molta imaginació!

 

Un estiu diferent!

 

Professors, pares, alumnes i exalumnes del col·legi Santa Ana participen com a voluntaris en el Projecte "UN ESTIU DIFERENT" de la nostra nostra Arxidiòcesi. Vos deixem algunes fotos d'aquestes inoblidables experiències que estem compartint amb altres membres d'altres Centres Diocesans i alumnes de la Universitat Catòlica de València (UCV).

 

 

Anunci de vacant per a l'ESO 

 

Us deixem una informació important per al nostre centre. En compliment de la normativa vigent adjuntem l'anunci de la vacant d'Educació Secundària Obligatòria (ESO) a cobrir aquest pròxim curs escolar 2017-2018. Teniu més informació a l'enllaç de la imatge.

 

La nostra Teresa es jubila

 

Ahir vam tindre el plaer d’acomiadar a la nostra Teresa que, després de 41 anys de dedicació com a mestra al nostre centre, es jubila. No ens cansarem de donar-li les gràcies per la seua vocació i dedicació amb tots els xiquets i xiquetes que han passat per les seus classes. Una tasca molt enriquidora per a tots que sempre guardarem als nostres cors. I per tot açò li hem preparat aquest vídeo-sorpresa amb el qual donar-li l’enhorabona per la seua jubilació. A l’enllaç de la imatge podeu vore el vídeo. Teresa… fins sempre!

 

Llistat de llibres per al curs 2017-2018

 

Ja podeu accedir al següent enllaç per assabentar-vos de quins són els llibres i els materials del pròxim curs 2017-2018, tant per a Infantil, Primària i ESO. Hem habilitat un espai on teniu diferenciades les etapes. A l'enllaç de la imatge podeu entrar a l'espai.

 

Graduació 4t d'ESO

 

Ahir vam celebrar la graduació del nostre 4t d’ESO. Ha sigut un any llarg, amb alts i baixos en el qual hem aprés tots de tots. Volem agrair la feina que han fet els pares amb els seus fills i filles perquè també han tingut part de culpa en este procés d’aprenentatge.  Després d’una celebració a la capella del nostre centre vam acudir al saló d’actes per a acabar la cerimònia de la pròpia graduació. La directora del nostre centre va llegir uns agraïments a tots els qui han fet possible aquest procés d’ensenyament i aprenentatge. Després del lliurament de les orles (inclosos els pares) també els alumnes van voler agrair a tot el professorat en aconseguir el seu objectiu. Per a finalitzar, vam poder gaudir del vídeo commemoratiu recordant els millors moments del seu curs. Ací us deixem el vídeo.

Molta sort, xiquets!

 

Santa Ana solidari

 

Benvolgudes famílies, acabem de fer la campanya per apadrinar els xiquets del col.legi que porten les monges de Santa Ana en Collpani (Bolivia). En aquest enllaç podeu coneixer-lo: http://padrinos.org/conoce-los-centros/america/collpani-el-alto/26/. Volem comunicar-vos que hem arreplegat 767,30 euros (entre la recaptació del Dia del Llibre, del llaç solidari del Festival de Fi de Curs i la col·lecta de la missa de final de curs). Aprofitem també per recordar-vos el que hem recaptat amb altres campanyes al llarg del curs:

- Per Nadal, a la campanya d'ajuda a Càritas del poble, recollírem productes d'higiene personal, joguets i al berenar solidari s'arreplegaren 360,13 €.
- El Dia de la Pau férem la Carrera Solidària a benefici de l'ONG "Save the Children" on es recaptaren 1.067 €
Per tant, gràcies a tota la comunitat educativa del Col·legi Santa Ana (Pares i mares, professors, alumnes ...) la solidaritat, generositat i atenció a les necessitats socials no s'ha quedat sols en paraules. Gràcies en nom d'aquells que han rebut totes aquestes ajudes.

 

 

Idees per a este estiu. Feliç descans!

 

Estimades famílies, a l'apartat de Pastoral hem publicat el full de reflexió mensual corresponent al mes de juny i, com no podia ser d'una altra forma, va relacionat amb el temps de vacances escolars. Ahí trobareu reflexions i idees molt interessants per poder portar a terme en aquest temps d'estiu i de més convivència familiar. Esperem que vos agrade i també vos ajude a gaudir-lo al màxim. Feliç estiu i feliç descans en família !!
 

Beques del menjador

 

Us comuniquem que ja podeu arreplegar els fulls de sol·licitud per a les noves beques de menjador (curs 2017-2018). Cal aportar DNI  i tota la documentació que acredite la situació familiar actual. A partir del 20 de juny (durant el termini de formalització matrícules noves del 20 al 29 de juny). Es pot arreplegar el full de sol·licitud  en consergeria. A l'enllaç de la imatge també teniu la sol·licitud per descarregar-la. 
 

Últim dia de classe per a l'ESO

 

Estimats pares i mares dels nostres alumnes de l'ESO: vos informem que, demà divendres, últim dia de curs, la jornada escolar serà de 9:00 del matí a 12:00h. Es convenient que porten una pistola d'aigua perquè ens acomiadarem amb una batalla d'aigua. L'entrega de notes serà el dimarts 20 de juny, de 11:00 a 13:00 hores. S'entregaran només al pares i no als alumnes, ja que heu de signar també un document. En cas de no haver portat encara la selecció d'optatives per al curs 17-18, caldrà que ho porteu eixe dia.
VOS DESITGEM UN BON ESTIU !!!!
 

Enquestes de satisfacció

 

Benvolgudes famílies:
preguem dediqueu uns minuts per a emplenar el formulari de satisfacció i ajudar-nos a millorar. Podeu emplenar un per cada fill triant el curs en el qual està matriculat. També disposeu d'un formulari en paper en Consergeria. Per a nosaltres és molt important la vostra opinió. Intentem millorar tots els anys mitjnaçant les vostres aportacions.
 
MOLTES GRÀCIES!!
 

 

Famílies Infantil 3 -->  https://goo.gl/forms/JsKIDIirZ4Ik806k2
Famílies Infantil 4 -->  https://goo.gl/forms/G6gRqYhTNTbVBU6h2
Famílies Infantil 5 -->  https://goo.gl/forms/X5AdYuw1oOww5E3y1

Famílies 1r ESO   --> https://goo.gl/forms/0CPfUAUgi3y2txdj1

Famílies 3r ESO   -->  https://goo.gl/forms/vRMApf0meO9Ah73U2
Famílies 4t ESO   -->  https://goo.gl/forms/1OwT4Boor4hpC2Zn1
 

 

Aprén anglés aquest estiu

 

Us informem de la següent Resolució per si és del vostre interès:
- Resolució de 30 de Maig de 2017 de la Secretaria de Estat d'Educació, Formació Professional i Universitats per la qual es convoquen ajudes per a participar en un Programa d'Immersió Lingüística en colònies de vacances, organitzat pel Ministeri d'Educació, Cultura i Esport per a l'estiu 2017.  El Programa  pretén estimular la pràctica de l'anglès i, a més, promoure la convivència entre alumnes de diferents Comunitats Autònomes. Es desenvolupa durant el període vacacional d'estiu i consisteix en l'assistència a colònies en les quals es treballaran prioritàriament els aspectes orals de l'aprenentatge de la llengua anglesa. Per a açò, es convoquen 1.000 ajudes  per a alumnes de 1r i 2n d'ESO, per a l'estiu de 2017. Tota la informació està disponible en els següents enllaços:

 

Educació vial

 

La Policia Local de Villalonga, en col·laboració amb els col·legis d'esta localitat, ha desenvolupat un programa d'Educació Vial destinat als escolars d'Educació Primària promogut per les regidories de Seguretat Ciutadana i Trànsit i d'Educació. Els alumnes de primer de primària han gaudit d’aquesta activitat aquest dimecres dia 7 de juny. Primer van tindre una explicació teòrica a la classe per part dels municipals i després vam anar a un circuit prop del mini zoo per posar en pràctica amb les bicicletes, patins i cotxets tot el que havien aprés. L’objectiu de l’activitat és aprendre i tenir consciència de les normes i senyals que cal respectar tant quan són vianants com quan circulen amb la bici o el patinet pel carrer. Els xiquets van gaudir molt d’aquesta activitat. Així mateix és important que conciencien els pares quan facen el trajecte diari de portar-los al centre. Teniu les imatges a l'enllaç.

 

Banc de llibres

 

Aci vos deixem la circular amb les instruccions sobre el procediment de lliurament de llibres de text i/o material curricular del curs 16-17 i la participació en el banc de llibres del curs 17-18.
És important que ho llegiu detingudament i respecteu els terminis marcats. 
Moltes gràcies per la seua col·laboració.

 

 

Els nostres artistes

 

Per segon any consecutiu, els alumnes de 6é de primaria i d'ESO, han participat en el concurs de la portada per a l'agenda escolar 2017/2018. Com sempre, ens sorprenen amb les seues creacions. Ací vos deixem les imatges seleccionades com a finalistes. De segur, no tardarem en saber quina es la seleccionada. Esteu molt atents!!

 

Poden uns pals de gelat sostindre el nostre pes?

 

Increïble però cert! Els nostres alumnes de 5é de primària ho han comprovat. Podeu vore el resultat de la construcció dels seus ponts, amb colors de diferents estructures i models. Objectiu aconseguit...són capaços de sostindre el nostre pes! A l'enllaç de la imatge podeu vore-ho.

 

Projecte: contes clàssics

 

El passat divendres 26 de maig, els alumnes de 2n de primària junt als companys d'Infantil, dins del projecte dels contes clàssics, van gaudir de la segona animació lectora, que esta vegada va ser una narració teatral en valencià. Gràcies a Julia, la mare del nostre company Carles i de tres mares més de la classe que la van ajudar (Sara, mare de Ferran; Lorena, mare de Pau i Lorena, mare de Pepe), ens van relatar el conte escenificat pels quatre alumnes, d'una manera amena i senzilla, on els xiquets i xiquetes van gaudir del teatre de forma divertida. Des d'ací els donem les gràcies per la seua visita a totes les quatre mares i per l'experiència tan enriquidora per a tots.

 

Un residu, un recurs

 

Vols endreçar la casa amb nosaltres? Els nostres alumnes de 2n de primària ara són més conscients de la importància del reciclatge i reutilització del plàstic i vidre gràcies  a les xerrades i sessions pràctiques realitzades pels alumnes de 4t d’ESO: xarrada: com reciclar el plàstic, i un taller: una forma original de reutilitzar el vidre. Ací podeu vore algunes imatges d'aquestes sorprenents sessions.

 

 

La innovació requereix noves idees: Clil 2

 

Seguim deixant-vos més vídeos de l'àrea d'anglès on veiem com aprenen els nostres alumnes mitjançant jocs cooperatius. En esta ocasió, els alumnes de tercer, en xicotets grups, han de pegar les paraules que els donem atenent a les preguntes que hi ha a la paret per a què siguen repostes a les mateixes. S'han de posar d'acord sense superar el temps màxim. D'aquesta manera assimilen el vocabulari. Per un altra part, els alumnes de quart estan treballant els passats (regulars i irregulars ) dels verbs i per tal d'afiançar-los dividim la classe en dos parts: una primera amb estructura més tradicional on els alumnes repassen els verbs treballats i una segona on hauran de comprovar el que han aprés. Els alumnes s'han d'assegurar de la correcta escritura fent un recorregut fins a les respostes amb un temps determinat, hauran de córrer i esforçar-se al màxim. Us deixem ací els enllaços dels dos vídeos:

 

S'acosta l'estiu!

 

Estem  quasi al final de curs, i… Encara no has pensat què vas a fer aquest estiu? És un bon moment per a descansar, divertir-se amb els amics… però no tots poden fer-ho. En alguns barris hi ha xiquets que necessiten de de la nostra ajuda. Ens ajudes al fet que visquen un estiu diferent? Registra't com a voluntari al següent enllaç: http://bit.ly/2r8T86s  (fins al 31 de maig). A l'enllaç de la imatge podeu trobar la circular amb tota la informació. 

 

Procés Orientador a 3r d'ESO

 

Es convoca als pares dels alumnes de 3r d'ESO a la reunió informativa que tindrà lloc el dimecres 31 de maig a les 17.00 hores a l’aula de 3r d’ESO.

Els temes a tractar seran:

-       el procés orientador,

-       alternatives a l’acabament de l’ESO.

-       Itineraris a triar per a 4t d’ESO.

 

Esperem la vostra assistència.

 

Xerrada de la Policia Local

 

Ahir, els alumnes de 1r d'ESO van rebre la visita de dos membres del cos de la Policia local de Villalonga que, dins de les sessions de tutoria previstes, i relacionat amb el tema d'hàbits de vida saludables, els han explicat la importància de dir NO al consum de drogues i alcohol.
A l'enllaç us deixem algunes imatges.

 

Un nou camí: metodologia Clil

 

En les nostres aules apliquem la metodologia CLIL per assegurar un major èxit en l'aprenentatge de les llengües estrangeres a través d'altres assignatures com Arts o la Educació Física. Com a mostra us deixem un xicotet vídeo on es veu una part d'una activitat de relleus en l'hora d'Educació Física al mateix temps que estan repassant els continguts de l'àrea d'anglès mitjançant un joc cooperatiu i comunicatiu on guanyarà el més ràpid... Els alumnes de cinqué, en grups de tres, han d'escriure tot el vocabulari específic que recorden del tema estudiat, hauran d'asegurar-se de no fer errades i comunicar-se entre ells per a no repetir paraules, a més de fer-ho ràpid per a escriure la major quantitat possible. D'aquesta manera al mateix temps treballem altres valors i habilitats, impulsant un aprenentatge més motivador. Us deixem ací l'enllaç del vídeo: http://bit.ly/2rffE0e

 

Monstrous emotions!! Art Project

 

Durant estes dos setmanes els alumnes de 3r i 4t de primària han fet un projecte d’Arts en anglés basat en les emocions bàsiques. Primerament hem aprés el que significa cada emoció per a nosaltres i en quin moments l’hem sentida i a continuació hem tractat de dibuixar-les mitjançant graciosos monstres que amb les seues expressions facials mostraven cada emoció.  Aíxí hem dibuixat al monstre anger, joy or hapiness, fear, sadness and disgust. Ho hem passat molt bé! Us deixem algunes imatges del nostre treball.

 

6é primària coneix l'ESO

 

Els nostres alumnes de 6é de primària han pujat huí al corredor de l'ESO per conèixer de primera mà quins canvis hi ha entre una etapa i l’altra. Aquesta activitat forma part d’un conjunt d’actuacions que el col·legi Santa Ana posa en marxa perquè els alumnes no sofrisquen un dur periode d’adaptació a la nova etapa. Han sigut rebuts pels alumnes de 1r d'ESO i els han explicat  les modificacions més importants  en l’organització  i en el professorat amb el qual es trobaran en tornar a les aules despres de l’estiu. Els han mostrat la importància de l’esforç diari, de la constància en les tasques que els professors encomanen cada dia i de l’aprenetatge cada vegada més autònom.  D’aquesta manera, amb els hàbits d’estudi que ja han adquirit en primària i l’ajuda dels nous professors l’èxit acadèmic està quasi assegurat. Us deixem a l'enllaç amb unes imatges.

 

Bones pràctiques a Socials

 

Els alumnes de 1r. ESO han treballat el Projecte ROMANITZA'T dins de la Unitat Didáctica de la Civilització Romana. Cada equip d'alumnes ha gravat una escena d'aquest periode històric amb la app TouchCast i utilitzant el Chroma. Prèviament han elaborat el guió amb els diàlegs corresponets, han triat les imatges i preparat el vestuari. El resultat ha estat sorprenent. Des d'ací els felicitem pel magnífic treball realitzat. Us deixem el video que els mateixos alumnes votaren com el millor.

 

La prehistòria arriba al col·le

 

Els xiquets i xiquetes de la classe de 4 anys estem estudiant la prehistòria i sabem moltes coses, per això hem convitat (mitjantçant una invitació formal) als companys de quart de primària per compartir els nostres coneixements i experiències. Ha sigut una visita molt satisfàctoria. S'han sentit majors i protagonistas. Ho han explicat amb les seues pròpies paraules i els alumnes de quart han disfrutat molt en aquesta activitat de projecte, arribant, fins i tot, a comentar un xiquet de quart a la  seva mestra que els xiquets de 4 anys sabien molt més que ells . 

 

Programa d'apadrinament

 

Els alumnes de 6è de primària,  durant tres sessions d’educació física, s’han  sentit mestres i han ajudat als alumnes d’infantil 3, 4 i 5 anys a desenvolupar activitats i exercicis de psicomotricitat i habilitats bàsiques. Activitats com desplaçaments, girs, salts… coordinats amb la percepció espacial, temporal. Els alumnes de sisè han acompanyat en tot moment aquest procés i han pogut experimentar l’evolució progressiva dels alumnes i la satisfacció del compartir i ajudar als altres.

 

 

Formació en seguretat viària

 

Esta setmana els alumnes de 2n de l'ESO han rebut una xarrada sobre seguretat viària impartida per personal del SAMU i un monitor amb lesió medul·lar. Gràcies a est activitat els alumnes han pres consciència dels riscos que suposen les distraccions, l'alcohol o les drogues en la carretera. A l'enllaç de la imatge teniu uns moments de la xerrada.

 

 

Una altra oportunitat

 

Per a tots aquells que no vau poder assistir a la jornada de portes obertes del dia 10 de maig, vos convidem a una reunió informativa aquest dijous 18 a les 15:00h de la vesprada. 

 
Agraïm per endavant el vostre interés. 

 

Aprenent a pensar

 

Les rutines de pensament són uns instruments que utilitzem a l'aula que contribueixen a generar uns moviments de pensament concrets. En definitiva, ensenyem als nostres alumnes a millorar la qualitat del pensament, perquè  puguen resoldre, en un futur, problemes amb eficàcia. També prendre decisions de forma meditada i gaudir de tota una vida d'aprenentatge. En el centre utilitzem rutines breus i fàcils d'aprendre amb les quals els alumnes inicien, discuteixen i gestionen el seu pensament, així, els ajuden a reflexionar i raonar. A l'enllaç de la imatge teniu un exemple de rutina de pensament i estructura d'aprenentatge cooperatiu en classe de matemàtiques de 1r d'ESO.

 

Procés de compra de l'iPad per finançament

 

Tal i com vam quedar ahir a la reunió sobre el procediment de compra de l’iPad per als alumnes de 6é de primària del curs pròxim, els deixem ací a l’enllaç de la imatge, el document explicatiu sobre el procés d’adquisició de l’iPad per part de l’empresa Goldenmac. Recordeu que si feu efectiu el pagament abans del 30 de juny o en dos pagaments (maig i juny) podrem tindre un major control del dispositiu ja que la compra la faria el col·legi. Us recordem que tots els detalls del pagament estan a l'apartat CIRCULARS, concretament la de "Informació compra iPads 6é".

 

Benvinguts

 

Ahir al matí vam obrir el Col·legi a tots els pares i mares que han volgut compartir amb nosaltres una visita pel nostre Centre. Es van obrir portes a la descoberta, a la novetat, a l'aprenentatge, a les experiències, a l'esforç, a les iniciatives, però especialment, a l'alegria d'uns xiquets que gaudeixen aprenent i que són generosos quan mostren el seu treball. Agraïm als visitants que ens regalaren una jornada on els nostres alumnes van viure una situació d'aprenentatge "real", quan van posar totes les seues competències en marxa per compartir amb els nouvinguts, la celebració de l'aprenentatge.  A l'enllaç de la imatge teniu el millors moments de la visita. També us deixem el vídeo que els vam posar en la presentació als pares com a resum del que fem per l'educació dels nostres alumnes: ACÍ el teniu: https://youtu.be/6ZMsEi0wOlM.

 

Festivitat del dia de la mare

 

Gràcies pels deures...
Gràcies per les disfresses d'última hora...
Gràcies per estimar-me incondicionalment...
Gràcies per creure en mi...
Gràcies per preocupar-te per mi...
Gràcies per la fruita pelada i pels entrepans...
Gràcies per acompanyar-me a tots els llocs...
Gràcies per ser ma mare...
 
Des del col·legi Santa Ana volem felicitar a totes les mares. Gràcies per estar sempre ahí. A l'esquerra teniu un póster per a vosaltres.

 

El projecte Erasmus + porta al nostre centre a Còrdova

 

Com diu el nom del nostre projecte "Fostering English, opening roads", els camins se'ns obrin gràcies a les llengües  al participar amb una ponència en la V Feria del Plurilingüismo de Còrdova que es va celebrar el passat dijous. L'experiència va estar molt enriquidora perquè vam poder reflexionar i mostrar experiències educatives de comunitats en les quals la situació lingüística és molt distinta -monolingüisme i plurilingüisme, en el nostre cas- però que compartim la metodologia CLIL. A l'enllaç podeu vore algunes imatges de l'event.

 

Aprenents de químics

 

Aquesta setmana, els nostres alumnes han aprés de manera experimental alguns conceptes importants de la química com són les mescles i els canvis d'estat de la matèria. Ací teniu algunes imatges que mostren, clarament,  els seus progressos com a químics.
 

 

Jornades pràctiques de concentració

 

Gràcies a la beca Erasmus+ concedida per la Unió Europea el passat 26 d'abril vam poder disfrutar, tant professors com alumnes, d'unes jornades teòriques i pràctiques sobre "Tècniques de concentració". Estes van ser impartides per Paula Ainsa i Miguel Herreros, professors del Col·legi Santa Anna d'Osca, com a part del procés de difusió i intercanvi de bones pràctiques d'Erasmus+.  Va ser una experiència inoblidable, i relaxant. A l'enllaç de la imatge podeu comprovar alguns moments de la jornada.

 

Adquisició iPads per al 2017-2018

 

Benvolgudes famílies dels nostres alumnes de 5é de Primària, com ja saben, el pròxim curs 2017-2018, els alumnes que cursen 6è de Primària començaran a incorporar l'iPad a l'aula com una eina de treball molt potent al servei del nostre projecte pedagògic. El col·legi, tenint en compte l'evolució dels dispositius, ha optat pel nou iPad WiFi 32GB Space Grey. L'empresa Goldenmac serà l'encarregada de distribuir els iPads entre els qui desitgen i, a més, serà la col·laboradora del centre en aquest projecte. Cada família ha de decidir si vol adquirir el dispositiu a través de Goldenmac o pel seu compte. Teniu més informació i les dates de la reunió a la circular. A l'enllaç de la imatge teniu la pròpia circular.

REUNIÓ INFORMATIVA EL DIA 11 DE MAIG A LES 15:30h

 

Jornada de portes obertes

 

Vine a conéixer el nostre centre el pròxim dimecres 10 de maig, a les 10:30 h. El Col·legi Santa Ana obrirà les seues portes i realitzarà un recorregut per les aules per mostrar el seu Projecte Educatiu.  La duració prevista de la jornada seran 2 hores, aproximadament.
 
Vos esperem!  

 

Nou horari de venda d'uniformes

 

Us informem del nou horari per vendre els uniformes del centre. A partir d'ara, es farà:

- Dilluns (matí) de 9h a 10h.

- Divendres (vesprada) de 16h a 17h.

Aquest dillujns 1 de maig, per ser festiu es canvia a 

dimarts 2 de maig pel matí.

 

Santa Ana representada a Còrdova a la V Fira del Plurilingüe

 

Demà, dia 27 d'abril el nostre Centre es farà visible dins de la V Feria del Plurilingüísmo de la ciutat de Còrdova. Aquesta activitat s'emmarca dins del procés de difusió de les experiències i la formació adquirides pel professorat en metodologia CLIL gràcies al programa Erasmus Plus realitzades en Canterbury (Anglaterra) durant el passat mes de juliol. Com hem aplicat eixos coneixements en l'aula, com s'aplica en el nostre model metodològic per a l'aprenentatge de les llengües, quines són les característiques que fan del nostre Centre, un Centre innovador, experiències directes en l'aula... Tot això és el que els professors cordovesos podran escoltar. A l'enllaç vos adjuntem el programa de la jornada. 

 

Full de reflexió: les virtuts

 

Estimades famílies, ja teniu publicat a l'apartat de Pastoral el full de reflexió del mes d'abril, dins del "Projecte Educació-Transmissió de la Fe" . En aquest mes ens parla de les virtuts, fonamentals en el creixement i la maduresa dels nostres alumnes i fills, donat que són una disposició per a fer el bé i mostrar als altres el millor de nosaltres mateixos. No vos la perdeu. Entreu i llegiu-la. A l'enllaç de la imatge teniu l'accés directe a les circulars.

 

Visita de pilotaris

 

La setmana passada els alumnes de 4t de primària vam rebre la visita de Jose Planes "Canari" jugador de pilota valenciana professional i Xavi veí del la nostra localitat i mestre de l'escola de pilota. Ens van contar la història del nostre esport i l'art i artesania dels materials. Després practicarem amb ells i passàrem bons moments. També ens animaren a fer tots junts escola per a poder mantindre sempre viu aquest esport tan nostre. Gràcies per la vostra visita!! A l'enllaç de la imatge podeu vore alguns moments.

 

Villalonga 3.0 celebra el dia del llibre amb codis QR

 

Els alumnes del Col·legi Santa Ana de Villalonga van fer partíceps a toda la població de la difusió de la lectura per motiu de la celebració avançada del Dia del Llibre que celebrava el centre el dia 12 d'abril. El projecte d'innovació del Col·legi Santa Ana: "Villalonga 3.0, una finestra oberta al coneixement" pretén difondre el coneixement a les persones que, per raons d'edat o per dificultat d'accés a la cultura, tenen interès per conèixer allò que no saben o, simplement, volen saber. Els alumnes de 6é de primària, mitjaçant el projecte del padrins lectors i tecnològics, van generar continguts en vídeo: biografies dels autors que tenen carrers en el poble, videolits amb poemes i recomanacions de llibres per a totes les edats, que es podran visualitzar activant els codis QR a través dels seus dispositius mòbils. Els díptics es poden trobar per tots els llocs públics i establiments del poble. Us deixem a l'enllaç de la imatge la visita d'alguns alumnes als establiments del poble.

 

Dia del llibre

 

Ahir va ser un dia de celebració per al col·legi perquè vam commemorar el dia del llibre. Enguany ha estat especialment dedicada a Glòria Fortes i Jonathan Swift, coincidint, respectivament, amb el 100 i 350 aniversari dels seus naixements. Els alumnes van poder vore a Gulliver i viatjar a l’illa de Liliput gràcies a la representació teatral de diversos professors i dels alumnes d'infantil de 3 anys. A més, van haver de completar un gimcana lingüística i literària mitjançant la utilització de codis QR en la qual van repassar i van aprendre nous conceptes. Va ser un dia en el qual les lletres van estar presents durant tota la jornada d'una forma molt divertida. A l’enllaç de la imatge podeu vore els millors moments del dia.

 

Setmana Santa i Pasqua

 

Estimades famílies, després d'aquest temps de Quaresma ja estem a Setmana Santa i a les portes de la Pasqua, la gran festa, el moment més important de l'any per als cristians. A l'apartat de Pastoral hem publicat una circular que explica molt bé el sentit d'aquestos dies, un per un, i ens introdueix en el temps Pasqual. Esperem que la pugueu llegir i viure aquestos dies amb alegria i esperança sabent, com diu el nostre lema d'enguany, que Jesucrist viu i ressuscitat està sempre amb nosaltres. Que gaudiu d'aquesta Setmana Santa i, sobretot, de la Pasqua !!

 

Coleolimpiades 2017

 

El divendres 7 d’ abril, els alumnes de 6é de primària, vam participar en la VII convocatòria de les Col·leolimpíades Diocesanes a  “L’ Estadi del Túria” de  València. Destacar la participació de més de 2000 xiquets/etes de diferents col·legis, en aquesta competició. Els alumnes de 6é del C. Santa Ana ens sentim orgullosos de la nostra intervenció, vam fer una gran competició quedant en un digne quart lloc. El nostre ímpetu no va faltar en cap de les proves (pista americana, salt de longitud, llançament de pilota, velocitat i cursa de relleus). Encara que per poc no vam pujar al podi, vam tornar amb la satisfacció del treball ben fet i d’ haver passat un dia inoblidable. Hem de destacar la participació dels alumnes de 4t d'ESO del nostre centre que van fer de jutges. Enhorabona també per a ells. A l'enllaç de la imatge teniu els millors moments.

La competició és l’ essència de l’ esport.

 

Visita a la UME (Bétera)

 

El passat dijous 30 de març els alumnes de 3r i 4t de primària férem l’eixida complementària del 2n trimestre. Visitàrem la base militar de la UME a Bètera. Els alumnes participaren del treball que realitzen, primer amb una explicació audiovisual de totes les accions que duen a terme i després feren una demostració d’extinció d’incendis, en la qual ells participaren utilitzant les mànegues d’aigua i els vehicles cuba. Altra activitat que ens va entusiasmar va ser l’exhibició del gossos ensinistrats, on els alumnes s’amagaven i els gossos mitjançant l’olfacte  detectaven la seua presència. Per últim i en grups, feren activitats de reanimació i primers auxilis amb els monitors i maniquís. L’activitat va estar molt interessant i va ser instructiva pels casos pràctics que ens proposaren. Els alumnes s’ho van passar d’allò més bé i molt contents tornaren a casa. A l’enllaç teniu totes les imatges.

 

Dia del llibre

 

El pròxim dimecres, dia 12 d’abril, esteu convidats a celebrar amb tots nosaltres el Dia del Llibre, ja que el dia Internacional –el 23 d’abril- coincideix amb les vacances de Pasqua. Enguany, l’hem centrat en les figures de Gloria Fuertes i Jonathan Swift (autor de Les Aventures de Gulliver), coincidint amb el 100 i 300 aniversaris dels seus naixements, respectivament. Els actes començaran a les 9:30 del matí amb un esmorzar solidari. Teniu més detalls a la circular o a l'enllaç de la imatge.

 

Confessions al col·legi

 

Estimats pares, la propera setmana, Setmana Santa, el nostre rector Vicent Sarrió vindrà al col·legi per fer confessions a tots aquells alumnes que, lliurement, vulguen. És un sagrament molt important que, especialment en aquestes dates, ens ajuda a trobar-nos amb Jesús i reconciliar-nos amb els altres. A l'igual que férem al Dimecres de Cendra, també volem animar-vos a què participeu. Per això, el proper dilluns dia 10 d'abril, de 12 a 13 h. els pares i familiars podeu acudir a la capella del centre on estarà el nostre rector. Animeu-vos!!

 

Visitem els bombers d'Alcoi i la Font Roja

 

El passat divendres 31 de març, els alumnes de primer i segon de primària van realitzar l’exida extraescolar del segon trimestre per a visitar el museu de bombers (MUBOMA) situat a Alcoi. Van gaudir d’una visita guiada per les seus instal·lacions innovadores coneixent l’evolució de l’ofici de bomber al llarg del temps. La finalitat d’aquesta activitat va ser formar-se una idea del desenvolupament d’aquesta professió arribant a comprendre la utilització dels recursos materials i tècnics que intervenen en cadascuna de les àrees d’acció, assimilant la importància i la necessitat de l’origen i l’organització de l’ofici de bomber. Després d’un divertit taller a les aules del museu, els alumnes van dinar a la Font Roja, Parc Natural Protegit. On van gaudir d’un espai natural valuós per a recórrer i aprendre més sobre la natura de major biodiversitat valenciana.

 

Dia mundial de l'activitat física

 

El dia 6 d'abril se celebra el dia mundial de l'activitat física. Per aquest motiu, hem preparat una activitat en la qual participaran tots els alumnes del col·legi. Evitem la competició i volem que l'activitat siga un dia per a compartir l'experiència entre alumnes de primària i de secundària. Els alumnes marxaran per grups, barrejats (primària i ESO), sent guiats a través de codis QR a diferents parts del poble. Volem obrir així l'activitat a tots els pares i veïns que vulguen. Per tant, esteu tots convidats a passejar amb qualsevol dels nostres grups. Pel matí s'entrarà a l'hora normal i els d'ESO acabaran demà a les 14 hores. Us deixem a l'enllaç la circular.

 

Aprenent economia familiar

 

Els nostres alumnes d'economia de 4t d'ESO participen en un programa d'aprenentatge que ha elaborat la Fundació Mapfre, sobre com gestionar els recursos d'una economia familiar. A tal fi, ens han enviat diversos materials, entre els que es troba el joc PlayPension on gestionem, davant diverses situacions, les decisions de consum, inversió i estalvi que creiem més adequades en cada cas, amb la finalitat d'obtindre una quantitat de diners que ens permeten crear un fons per a augmentar la nostra futura pensió. Està molt interessant i divertit. Vos deixem alguna foto d'aquesta activitat.

 

 

Mans que parlen

 

Els nostres alumnes de primer i segon de primària han rebut la visita de tres membres de l’Associació de persones sordes de Gandia (APESORGA). Junt a Miguel i dos intèrprets del llenguatge dels sords, hem pogut conèixer més del món de la integració i la naturalitat en què es comuniquen aquestes persones. Hem gaudit d’un temps educatiu, iniciant-nos  amb l’ús de les nostres mans a aprendre els colors, els animals, algunes paraules  i formes per saludar. Tot açò tractat de manera lúdica i normalitzada. Des d’ací donem les gràcies a l’associació pel seu bon tracte i per regalar-nos l’alfabet dactilològic de les persones sordes.

 

Concurs ous decorats AMPA

 

L'AMPA convoca la 2a edició del concurs d'ous decorats de Pasqua. Repetim per la gran quantitat de felicitacions que vam rebre per aquest concurs tan creatiu i original. Els alumnes es van esforçar molt en tindre l'ou més "xulo". A l'apartat de les circulars us deixem més informació sobre el tema. Ànim i a participar tots!

 

L'Anunciació: Dia de la vida

 

El proper dissabte dia 25 celebrem la solemnitat de L' Anunciació, en què recordem quan l'àngel Gabriel visità a la Verge per anunciar-li que anava a ser la Mare de Déu. Maria va acceptar la voluntat de Déu a la seua vida i començà a créixer Jesús dins d'ella. Nou mesos després, el 25 de desembre, celebrarem el seu naixement. Per això, el 25 de març també està considerat com el Dia de la Vida, el dia en què Jesús començà a existir a les entranyes de la Verge. Des del col·legi tenim present aquesta data pel que representa per als cristians i perquè eduquem en la defensa de la vida, i la seua dignitat, en qualsevol de les seues etapes. Feliç Dia de la Vida !!

 

 

Entrega de notes: infantil i primària

 

L’entrega de notes, per a infantil i primària de la 2a avaluació, serà el pròxim dijous 23 de març a les 16:30h a les classes corresponents. Recordem que és important l’assistència per tal de poder comprovar com va el procés d’aprenentatge dels vostres fills. Com sempre, es farà una xicoteta xerrada informativa per part del tutor/-a de com ha anat el curs en línies generals, després es passarà a precs i preguntes, i al final de la reunió, si algú té algun tema que vol tractar de manera més personal, se li atendrà de manera individual. Esperem la vostra assistència.

 

Sant Josep-Dia del pare

 

Benvolgudes famílies i, en especial, pares. El proper diumenge celebrem la festivitat de Sant Josep i també el Dia del Pare. Per això hem publicat a l'apartat de Pastoral una circular al voltant d'esta festivitat que tenim enmig de la Quaresma, al voltant de la figura de Sant Josep així com també una reflexió molt interessant sobre el paper i la figura del pare dins de la família. Allí trobareu el "Manual del Buen Padre". Entreu i llegiu-ho, segur que vos agrada. Que en aquest temps de Quaresma, Sant Josep ens ajude a viure-lo amb intensitat i vos done llum i forces als pares en la vostra tasca diària. 
Feliç dia de Sant Josep !! Feliç Dia del Pare !!

 

 

Final nacional d'Spelling Bee a Madrid

 

El passat dissabte 11 de març vam acudir al concurs AMCO (Final Nacional d’Spelling Bee) al Teatre Goya de Madrid. En aquesta edició els alumnes que van representar al nostre centre foren: Arnau Roig, Ana Ros i David Llàcer. És un orgull poder estar presents en aquesta competició on més de 60 col·legis de tota Espanya demostren la preparació en la pronúncia de paraules en anglés davant més de 500 professors, directors, familiars i amics. Ha estat un event que segur que deixa molta petjada en els nostres alumnes participants, trencant els esquemes de l'educació tradicional, conformant aspectes socials, competitius i acadèmics, fomentant la seguretat en ells mateixos i la seua autoestima

 

Santa Ana, centre examinador de Cambridge

 

Ja podem dir que el nostre Centre és, des d'este curs, Centre examinador de Cambridge. Això significa que tindrem la capacitat de realitzar els exàmens oficials que acrediten una de les titulacions més importants, a nivell internacional, del coneixement de l'anglès arreu del món. Un dels objectius de futur del Centre és la seua internacionalització i l'adquisició d'una competència lingüística elevada que permeta als nostres alumnes desenvolupar-se en un món exigent, canviant i divers. La sol·licitud de convertir-nos en centre examinador va en esta línia, dotar als xiquets d'un nivell de competència, en aquest cas en anglès, que arribe a un nivell de B1 en els cursos superiors, seguint sempre el Marc de Referència Europeu. Els exàmens es desenvoluparan per nivells i per edats, i es realitzaran en el Col·legi un dissabte del mes de juny. Per a què pogueu conèixer amb més detall totes les possibilitats que se'ns obrin, vos convoquem el pròxim divendres, dia 17 de març, a les 15:30 hores, en el menjador del Centre, on rebreu una xerrada informativa impartida pels personal de Cambridge. 

 

És hivern al corredor d'infantil?

 

Al corredor d’Infantil l’hivern s’ha fet present en forma de murals decoratius que els nostres alumnes han realitzat dins de les sessions de plàstica. Els xiquets i xiquetes han  estat coneixent diferents característiques de l’estació més freda de l’any i com ja prompte finalitzarà –com ja estem experimentant-ho- vos mostren com ha quedat decorat: portes boniques, decorades amb motius de fred i neu que  amb molt d’entusiasme han pintat. Han après refranys adients a l’hivern i han escrit utilitzant la tècnica de l’estampació; retallant,  han confeccionat  flocs de neu, barrets divertits i també, han aprés a fer cucurutxos amb paper per l’ arbre nevat.

I anant, anant l’hivern quasi se n’ha anat….. Qui vindrà?

 

Educació Física inclusiva

 

Els nostres alumnes de 2n i 3r d’ESO en les classes d'educació física han utilitzat diferents materials de sensibilització amb diferents tipus de discapacitats (físiques, psíquiques i sensorials). Estem comprovant en primera persona les diferències abismals que es produeixen quan ens priven de la totalitat d'algun els nostres sentits. Dins de la unitat d'esports alternatius hem volgut sensibilitzar davant qualsevol tipus de discapacitat. Aprofitant també per a potenciar la importància de la col·laboració davant les necessitats dels companys. A l'enllaç de la imatge us deixem alguns moments de les proves.

 

Projectes de desenvolupament a Tanzània

 

El dia 7 de març ens vistitaren dos voluntaris de la delegació de “Mans Unides” de València que, com tots sabeu, és una ONG de l’Esglèsia católica i de voluntaris que treballen  per a donar suport  als anomenats “Pobles del Sud” en el seu desenvolupament i en la sensibilització de la población española. Els alumnes de 3r i 4t. d’ESO poguérem conéixer els Projectes  de desenvolupament que se estan portant a països com Tanzània i que se centren, sobretot, en quatre àmbits: sanitat, educació, agricultura i promoció de la dona. Una de la seua manera de treballar en aquests països és aconseguir que les persones que hi viuen, s’impliquen en els Projectes de desenvolupament i que treballen conjuntament. Per la nostra part ens han animat molt a què ens conscienciem de la realitat  tant dura que existeix més enllà de les nostres fronteres i de la nostra responsabilitat com a ciutadans d’un món globalitzat que tots desitgem, siga més just.

 

Mans a l'obra!

 

Els alumnes de 1r de primària, després d'estudiar el clima, els factors climàtics i els instruments de mesura, ens posem mans a l'obra i fem el nostre propi penell. L'hem construït amb materials molts senzills, una agulla, una palleta i plastilina. Estem molt contents del nostre resultat. Ja podem saber la direcció del vent!!  A l'enllaç de la imatge podeu vore'ls.

 

Tornem amb el debat

 

Aquest pròxim dijous a les 17:30h de la vesprada tindrà lloc el següent debat per als alumnes de 4t d’ESO que participen a la “ V Lliga de debat escolar” patrocinat pel BBVA. Els nostres alumnes s’enfrontaran al col·legi “Nuestra Señora del Carmen” de Gandia. Serà tot un derbi perquè recordem que som els dos únics equips de la comarca de La Safor que participem en aquesta lliga de debat, la resta són col·legis de València. Esperem la vostra assistència per a donar suport als nostres companys que, de segur, ho faran molt bé. Recordeu, dijous 9 de març a les 17:30h al saló d’actes del nostre centre.

 

 

 

Els alumnes d'infantil visiten la font de 16 xorros

 

El passat dia 22, els nostres alumnes d’Educació Infantil amb motiu del concurs que els festers de Crist de 2017 van organitzar, vam fer una eixida pel poble amb la finalitat de recordar i prendre consciència d’un dels llocs emblemàtics del nostre poble de Villalonga. En arribar al col·legi ens vam posar mans a la feina i començàrem a dibuixar les nostres vivències. Ens han quedat unes obres d’art! Ens agradaria que alguna de les nostres creacions siga premiada, ens hem esforçat molt! A l'enllaç de la imatge podeu vore algunes imatges.

 

 

 

 

Èxit de participació a Villalonga 3.0

 

Després d’una setmana intensa, preparant vídeos, codis, fullets, ensenyant-se el projecte de dalt a baix… podem dir que hem complit amb l’objectiu. Els nostres alumnes han explicat la seua tasca a tots aquells qui s’han acostat aquest cap de setmana  a vore’ns al lloc que teníem a la Fira Gastronòmica. Entre moltes visites interessants (periodistes, regidors, directors d’institut, empresaris…) destaquem la de la visita de la nostra inspectora Rosa Roig que ha sabut vore l'esforç dels xiquets i xiquetes del nostre centre, i ens va felicitar pel seu treball. Ací us deixem una mostra dels millors moments.

 

 

 

 

Villalonga 3.0 es presenta públicament en el marc de la IX Fira Gastronòmica

 

Els nostres alumnes de 6è de Primària i 3r d'ESO seran els encarregats de representar el treball dels alumnes del Col·legi en el projecte d'innovació: "Villalonga 3.0, una finestra oberta al coneixement" en el marc de la IX Fira Gastronòmica del poble que se celebra este cap de setmana. El nostre estand estarà situat en la plaça de "El Centro" en el següent horari: Dissabte, des de les 11 fins a les 14 hores i des de les 16 hores, fins les 19 hores; i diumenge, des de les 11 fins les 13 hores, aproximadament. El que aneu a trobar-vos és l'explicació del projecte i la possibilitat de visualitzar amb els vostres mòbils tota la tasca que han realitzat els xiquets i xiquetes en les aules. 

 

Colegio Santa Ana en xarxes socials :

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Col·legi Santa Ana, 2021