Manteniu-se informats

En esta pàgina trobareu informació periòdica amb les últimes novetats del nostre centre.

 

 

Ja estem en Quaresma

 

Un any més comença la Quaresma. Un temps especial i molt important per als cristians. Per què? Perquè és una preparació per a la gran festa del cristianisme: La Pasqua !!!  I com a tal festa, cal que pensem en preparar-la amb allò que ens ajudarà a viure-la i també amb allò que ens ho pot impedir. A l'apartat de Pastoral hem publicat una circular que ens vindrà molt bé per entendre millor aquest temps litúrgic i per viure-lo amb accions concretes que ens convida a portar a terme el Papa Francesc. No s'oblideu de llegir-la i que tingueu una bona Quaresma, és a dir, una bona preparació per a la Pasqua !!

 

 

 

Pensat i fet!

 

Els nostres alumnes de 1r d’ESO són extraordinaris. Es van assabentar per casualitat, que “Manos Unidas” havia promogut un Festival de Clipmetratges i que el premi era un viatge a Madrid. Sols  tenien un cap de setmana per davant perquè la data límit era el dilluns 27 de febrer. Així que..pensat i fet! El dissabte a les nou del matí ja estaven gravant pel poble amb un guió que prèviament havien elaborat. El resultat ha estat tot un éxit. Més de 2000 visualitzacions al Facebook a més de desenes de comentaris de felicitació, alabant la iniciativa. Llàstima que no es llegiren les bases del concurs i que no compliren alguns dels requisits. Però la pressa és la pressa … Des del Cole també volem felicitar-los pel seu esperit emprenedor i el recolzament als valors que intentem facen seus.A l'enllaç de la imatge podeu vore el vídeo i votar per ells.

 

 

 

Dimecres de cendra

 

Estimats pares, aquest dimecres és Dimecres de Cendra. Com vos informàrem la setmana passada, hi haurà diverses celebracions d'imposició de cendra a la capella del centre, presidides pel nostre rector Vicent Sarrió. També ens agradaria que tots vosaltres puguéreu celebrar aquest dia amb nosaltres al col·legi, per això a les 12:30 h farem una celebració per a pares i familiars. Animeu-se a acudir. Vos esperem !!

 

 

 

Padrins tecnològics

 

La setmana passada acabàvem amb un projecte encetat entre els alumnes de 3r d’ESO i els de 6é de primària. La idea consistia en què els alumnes de 3r estaven donant l’accentuació (per enèsima vegada en la seua vida acadèmica) en la matèria de valencià. Com que estaven un poc farts del tema els vam proposar que farien un vídeo explicatiu amb les normes d’accentuació i amb exemples (ja que deien que ho sabien tant…) i els ho “regalarien” als alumnes de 6é de primària perquè just ho acabaven de donar. Ens vam posar en marxa per realitzar els vídeos i per crear els codis QR (Quick Response) que regalarien als seus “padrins tecnològics". El projecte els ha agradat molt als dos cursos i hem quedat que aquest serà el primer d’altres vídeos explicatius que s’intercanviaran entre ells. Tot açò forma part del projecte "Villalonga 3.0". A l'enllaç de la imatge podeu vore l'entrega dels codis QR amb els vídeos treballats.

 

 

 

Estudiant la gestació

 

Els alumnes de 6é de primària hem treballat el tema de la reproducció i la gestació. Per tal de tindre més coneixements sobre el tema ens hem convertit en periodistes per una dia i hem entrevistat a dues dones. Una, Anna,  està embarassada de bessons i  l’ altra, Susana, va donar a llum el passat 30 de setembre a Guillem. Vam estar preparant les preguntes durant dos dies per a què l’entrevista ens aclarirà tots els dubtes i curiositats que teníem. Des d’ ací volem agrair a Anna i Susana la seua participació i a Guillem el vindre a visitar-nos. Ja podem dir que ens hem convertit en experts en gestació! Gràcies per tot!

A l'enllaç de laimatge podeu vore alguns moment de l'entrevista.

 

 

 

Transformem oli usat en sabó

 

Tot va sorgir en classe de 3r d'ESO quan es va comentar la curiosa i trista dada que un litre d'oli usat pot contaminar fins a 1500 litres d'aigua si no es recicla correctament. I com es recicla correctament? Sabó amb oli usat? Sí, és veritat, la meua àvia feia. I per què no fem nosaltres els alumnes? I va passar el que havia de passar, que una vegada més els alumnes van superar les expectatives: van anar a bars de la zona i van arreplegar oli sobrant, van portar el que tenien a casa i es van posar a treballar com a vertaders químics professionals.  En aquest vídeo podeu veure com els alumnes de 3º d'ESO van barrejar, van calcular, van pesar, van agitar i com per art de màgia després d'un parell d'hores de riure's, treball pesat , i una convivència meravellosa, l'oli brut i amb olor es va transformar com per art de màgia en sabó blanquejador. Aprofitem aquestes línies per a agrair a DULCESOL la dotació d'uniformes. A l'enllaç de la imatge podeu vore el vídeo.

 

 

 

Participem al Festival de curtmetratges de Mans Unides

 

Ens complau comunicar-vos que els alumnes de sisé de Primària han participat en la campanya de Mans Unides en el concurs: Festival clipmetratge. Podeu entrar en l’enllaç http://www.clipmetrajesmanosunidas.org/videos/somos-futuro-vivimos-presente/  i votar el nostre video. Enhorabona a tots per involucrar-se en la lluita contra la Fam en el món.

 

 

 

Treballem la prevenció

 

El passat dijous cap a les 10:06 hores sonava l’alarma d’incendi. Alguna cosa no anava bé. Es posava en marxa el protocol d’evacuació al centre. Els caps d’evacuació de cada corredor s’encarregaven de dirigir als alumnes cap a l’eixida d’emergència més pròxima. Tot anava tal i com marca el protocol, però tan sols es tractava del simulacre d’incendi que fem al centre tots els anys. Preocupats també per la seguretat dels nostres alumnes en cas d’emergència, l’empresa Valora Prevenció ens ajuda a millorar en la preparació, cada any, d’aquesta situació tan important per al nostre centre. Ací us deixem unes imatges dels moments més destacats.

 

 

 

Campanya "Mans Unides" 2017

 

Estimats amics, com tots els anys, ens trobem a les dates en les que Mans Unides organitza la seua campanya anual contra la fam. Aquest any està orientada a una gestió i un consum responsable dels aliments. És sorprenent com produint-se una quantitat d'aliments que podria alimentar a quasi el doble de la població mundial, hi ha 800 milions de persones que passen fam i necessitat. Des del centre hem estat treballant a les classes l'ús dels aliments com a menjar i no com a negoci, així com un aprofitament dels mateixos per a que s'aprofiten el millor possible i no es desperdicien. Desgraciadament molts d'ells acaben al fem. A la web de Mans Unides trobareu molta més informació sobre aquesta campanya: http://www.manosunidas.org/comprometete.

 

 

 

Treballem el mapa físic d'Espanya amb plastilina

 

El relleu d'Espanya és molt variat, sistemes muntanyosos per un costat, depressions per un altre, una Meseta pel mig de tot, rius... Els alumnes de 4t de primària, desprès d'haver estudiat els elements geogràfics que formen la nostra península, hem organitzar tot el que hem aprés i hem fet, de manera cooperativa, un rèplica del relleu espanyol amb plastilina. Ho hem passat molt bé, hem treballat en equip i estem molt orgullosos de la nostra feina. De segur que recordarem on estan els principals accidents geogràfics! A l'enllaç de la imatge voreu el nostres treballs.

 

 

 

Comencen les proves per a l'obtenció del títol d'A2 d'anglés

 

Us informem que el pròxim divendres 17 de febrer, els alumnes de 4t d’ESO realitzaran les Proves Homologades per a l'obtenció del títol A2 d'anglès. Per eixe motiu no seguiran el seu horari habitual, podran entrar a les 11:15h i se n’aniran a casa a mesura que vagen acabant l'examen. Per a més informació sobre l'horari de les proves accediu a la circular.

 

 

 

Full de reflexió de febrer

 

Ja teniu el FULL MENSUAL DE FEBRER disponible “Projecte Educació-Transmissió de la Fe Missió compartida Parròquia-Família-Col·legi” que en aquest mes de febrer aborda un tema apassionant: “Les emocions”. Recordem que teniu els altres fulls del Departament de Pastoral a l'apartat corresponent de les circulars. 

 

 

 

Formació d'iPads per a pares

 

Estimats pares i mares dels alumnes de 5é, 6é de primària i 1r d’ESO, us informem que el pròxim dimecres 15 de febrer hi haurà una reunió de formació en iPads. La reunió serà  en la classe de 3r d’ESO  (porta roja) a les 16:30h. A l'apartat de les circulars hem penjat la informació amb el contingut de la sessió. 

 

 

 

Ja tenim representants per a la final de Madrid a l'Spelling Bee

 

Tal i com us vam informar la setmana passada, aquest divendres va tindre lloc la final local d’Spelling Bee. Els alumnes que van participar estaven molt nerviosos perquè es jugaven passar a la final de Madrid. En acabar la sessió vam vore les cares d’alegria perquè ho havien passat molt bé. Els guanyadors foren: Arnau Roig Escrivà (2n primària), Ana Ros Boronat (3r primària) i David Llàcer Cloquell (5é primària). Ací us deixem totes les imatges de l’event. Des d’ací volem agrair als pares que van vindre a donar-nos suport. 

 

 

 

Rebem la visita d'una atleta olímpica

 

 

Jane Saville visita el nostre col·legi després de deixar les competicions olímpiques. Aquestes últimes setmanes hem estat fent un projecte conjunt en classe d'educació física i d'anglès. En aquest projecte hem après vocabulari en anglès, llegit textos i arreplegat informació sobre l'atletisme. Tot açò ho hem posat en pràctica en classe d'educació física. Finalment, per a acabar el projecte hem rebut una sorpresa, ha vingut Jane Saville una exatleta (marxadora) que va aconseguir, entre altres coses, una medalla de bronze en els jocs olímpics d'Atenes 2004. Ens ha explicat com és la vida d'una atleta d’èlit, ens ha explicat algunes de les seues anècdotes i li hem fet algunes preguntes que havíem preparat amb la professora d'anglès. Ha sigut una visita molt emocionant i agradable, al final de la classe ens hem fet algunes fotos amb ella. Les teniu a l'enllaç.

Aquesta notícia ha estat redactada pels alumnes de 1r d'ESO: Sandra, Lucia i Andrea.

 

 

 

Demostració de billar

 

 

El dijous 9 de febrer, el Gandia Billar Club va visitar el nostre col·legi. José Luis Pascual, jugador del club i veí de Vilallonga, acompanyat del president de la Federació Valenciana de Billar, Javier Muñoz. Ens van fer una explicació-demostració de l'esport. A més tots els alumnes van jugar i van intentar fer les seues caramboles. Una classe diferent d'educació física amb riures i aplaudiments (com s'aplaudeix en aquest esport). A l'enllaç teniu més imatges.

 

 

 

 

El coixí filosòfic

 

 

Avui us volem explicar una activitat que h fet en classe de Filosofia, els alumnes de 4t d’ESO. Tot va començar quan la nostra professora ens va proposar que un dels regals que hauríem de demanar als Reis Mags fóra un coixí per a asseure'ns en les classes de Filosofia en qualsevol racó del col·le o en el pati. Però no podia ser un coixí qualsevol, havia de ser un coixí que representara una mica de nosaltres mateixos: sentiments, gustos, caràcter, valors, emocions…I per fi, tenim ja el nostre coixí per a filosofar. Cadascun de nosaltres ha projectat la foto del seu coixí i ens ha explicat perquè ho ha triat. Els resultats han sigut gratament inesperats i emotius. Per a il·lustrar la nostra crònica us deixem un exemple. Les raons que ens ha donat per a la seua elecció han sigut aquestes: li encanten els colors vistosos, ho va comprar per internet a una ONG que ven productes artesanals per a finançar projectes de desenvolupament en països pobres, va aprofitar l'ocasió per a exercir la seua solidaritat, li recordava la “cultura oriental” com a complement a la nostra… Confiem que us haja resultat interessant i gràcies per llegir-nos.

 

 

La història també amb còmic

 

 

Voldriem compartir amb tota la Comunitat educativa un Projecte que hem realitzat els alumnes de 2n d’ESO en CC. Socials quan hem estudiat la UD.3 “L’imperi Carol·lingi”. La proposta era fer per grups,  un còmic on contarem un  episodi, anècdota, o costums d’aquesta època carol·língia i per dur un seguiment del treball, hem anat fent entrades al nostre portfoli digital per a que quedara constància del que treballàvem a cada sessió. El dia acordat, cada grup projectàrem el nostre còmic i l’experiència va ser molt divertida ja que al tractar-se d’un còmic, tots els grups hem intentat captar l’atenció i provocar una rialla en els nostres companys. Encara que ho veieu molt fàcil, hem dedicat moltes hores primer preparant els diàlegs, provant diferents apps, incorporant el so, fent la gravació….Però ens hem sentit molt satisfets del resultat. Us deixem una mostra d’un dels còmics realitzat pel grup de: Mireia Morant, Sento Sastre, Isabel Jiménez, Christian Vásquez, Teresa Contreras i Joan Donet.

A l'enllaç de la imatge teniu el vídeo del còmic.

 

 

 

Arriba la final local de l'Spelling bee

 

 

Divendres 10 de febrer, a les 15:15 hores tindrà lloc la final local del Spelling Bee (concurs de lletrejar en anglès) al nostre saló d'actes. Els nostres alumnes de primària han estat preparant-se un llistat de paraules en anglès per a millorar la seua escriptura, 150 els de 1r i 2n, 200 els de 3r i 4t i 250 els majors. El passat divendres tots els alumnes van participar en la fase prèvia, d'on van eixir dos finalistes per curs que participaran en la final de pròxim divendres: 

1r i 2n de PRIMÀRIA:  Abbigail Chudleigh,  Ausias Seguí, Arnau Roig, Alexandra Gostyuk 

3r i 4t de PRIMÀRIA:  Dani Carbó, Ana Ros, Kate Chudleigh, Joan Martí 

- 5é i 6é de PRIMÀRIA: David Llácer, Robert Conde, Marta Mascarell, Blai Faus 

 

Enhorabona als finalistes! 

Hem de reconèixer el gran esforç per part de tots i totes perquè les proves van estar molt renyides. A l'enllaç de la imatge teniu alguns moments de la prova d'entrenament.

 

 

 

La cursa més solidària de totes

 

 

Per segon any consecutiu i amb motiu de la celebració del Dia escolar de la Pau i la No Violència, el passat dijous dia 2 de febrer, els nostres alumnes, pares i professors van realitzar la 2a carrera solidària per la supervivència infantil amb la finalitat de recaptar fons per a l'ONG Save the Children. Enguany la recaptació anirà destinada al país africà d’Etiòpia, un país assolat per la major sequera dels últims temps on és necessària la construcció d'accessos d'aigua potable perquè aquesta puga arribar a tots els llogarets. La carreraes va desenvolupar en un ambient festiu on la música, els aplaudiments i els crits d’ànim s'entremesclaven al llarg del recorregut. A l'enllaç de la imatge podeu vore una gran mostra dels millors moments. 

 

 

 

Quilòmetres de solidaritat

 

 

Per segon any consecutiu i amb motiu de la celebració del Dia escolar de la Pau i la NO Violència, el pròxim dijous, dia 2 de febrer, realitzarem la carrera solidària per la supervivència infantil amb la finalitat de recaptar fons per a l’ONG Save the Children. Aprofitem per animar i convidar a tots els pares i mares a participar com a corredors o animadors en esta carrera. Estem segurs què gaudireu amb els vostres fills i aprendreu molt d’ells. Ells són els nostre futur i nosaltres el seu exemple a seguir.
Vos esperem! A l'apartat de les circulars teniu la planificació del dia i les instruccions. 

 

 

 

Visita al Museu de les Arts i les Ciències

 

 

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO van visitar el passat dimarts el Museu de les Ciències i  L´hemisfèric a València, L'activitat ha consistit en una visita lliure al Museu amb la participació al “Taller d'electricitat” on han pogut experimentar de primera mà els fenòmens físics que produeixen l'electricitat. Encara que el que més ens ha sorprés és la bobina de Tesla, un transformador amb efectes espectaculars. Posteriorment van poder gaudir de la Projecció en 3D de la pel·lícula- documental ” Robots”. A l'enllaç de la imatge teniu alguns dels moments més divertits.

 

 

 

Sentit cristià de les festivitats: La Candelària

 

 

Estimats amics, el proper dijous 2 de febrer celebrarem la festivitat de La Candelària, dia en el que conmemorem la Presentació de Jesús al Temple. Des del col·legi vos animem a viure esta celebració a la vostra família i també a la parròquia. Perquè ceneixeu més coses d'aquesta festa, i la seua tradició, vos hem penjat una circular a l'apartat de Pastoral de la web. Entreu i llegiu-la !!
 
Feliç dia de La Candelaria "

 

 

 

Aprenem les matemàtiques jugant amb equip

 

 

El passat dimarts 24 de gener, els cursos d’Infantil de 3 anys i 1r i 2n de Primària vam rebre la visita de Cristina. Cristina és una Coaching d’Entusiasmat que ve des de Barcelona a formar-nos i observar als xiquets en una sessió diària del projecte EntusiasMat.  

Tant els Mestres d’Infantil, com els de Primària vam poder compartir amb ella les nostres impressions, formar-nos i reflexionar sobre com millorar la seua implantació i aplicació en el dia a dia. A la vesprada, els mestres de 3r, 4t i 5é van poder gaudir d’una formació sobre la pràctica de les matemàtiques deductives en aquestes edats. A l'enllaç teniu unes mostres de com s'ho van passar.

 

 

 

Ajornat el debat

 

 

S'ajorna el primer debat de la Lliga de Debats ja que el col·legi contrincant ha telefonat a les 13:30 comunicant la impossibilitat d'assistir per baixes per malaltia. Seguim preparant-nos amb il·lusió per al pròxim.  Vos avisarem!
 

 

 

Welcome Esther!

 

Esther és l'auxiliar de conversa que ens acompanyarà des d'aquesta setmana fins a final d'aquest curs. Ve de Limerick (Irlanda), una terra plena de boscos, històries fantàstiques i éssers màgics, segons les seues paraules. Li encanta l'art, la naturalesa, explicar històries i ensenyar. Esther estarà amb nosaltres fins a final de curs ajudant tant als professors d'anglès com als quals imparteixen la seua assignatura en anglès: Physical Education i Arts. Estem segurs que els nostres alumnes aprofitaran aquesta oportunitat, ja que a part de millorar notablement la seua comprensió i expressió oral, també és una forma d'aproximar-los a la cultura i societat britànica d'una forma significativa.

Benvinguda al Santa Ana.

 

 

 

Ajornada l'eixida a la Cova del Bolomor (Tavernes)

 

Per motius metereològics i per qüestions de seguretat de l’accés, us informem que demà dimarts 24 queda ajornada l’eixida complementària que havien de fer els alumnes de 1r i 2n d’ESO a la Cova del Bolomor a Tavernes de la Valldigna. S’ha ajornat fins al 17 de març. Demà vindran a classe a l’hora de sempre. Gràcies i diusculpeu les molèsties.

 

 

 

Comencem la V Lliga de debats

 

El pròxim dijous 26 de gener, a les 17:30h i al nostre col·legi, els nostres alumnes de 4t d’ESO participaran en la V Lliga de debat escolar de la “Fundación Activate” (www.fundacionactivate.org). L’objectiu d’aquesta lliga és ajudar als centres educatius a desenvolupar les competències que els estudiants necessiten per accedir al mercat laboral. El curs passat vam participar també en aquesta lliga i els alumnes van aprendre a desenvolupar les habilitats comunicatives i d’investigació amb les quals, hui en dia, estan demostrant un molt bon ús d’elles. Al nostre canal de Youtube teniu alguns debats del curs passat que van fer. 

Els desitgem molta sort i agrair-los l’esforç que fan per representar al nostre col·legi en aquesta fita tan important. 

 

 

 

Disseccionem un peix

 

Els alumnes de 4t d’ESO de Ciències Aplicades han  gaudit d'una bonica sessió on el coneixement teòric s'ha fusionat amb la pràctica més quotidiana. Arrel de la pregunta: què és una intoxicació per metalls pesats? els alumnes han engegat un protocol de recerca digne d'un episodi de la famosa sèrie CSI, que ha conclòs amb la dissecció de 4 llobarros per a un posterior anàlisis dels òrgans. Cal destacar la cara de sorpresa quan tots els sentits de l'alumne s'han posat a treballar en el peix, fins i tot, el tacte i l'olfacte (aclarim que era fresc i del dia). Ha sigut una experiència que li ha donat una textura diferent a l'enfocament clàssic dels llibres de text que tenen molts avantatges, però ni fan olor ni es toquen. Ho deixem ací perquè sembla ser que tot el peix està venut.

 

 

 

Celebrem Sant Antoni i visitem Dulcesol

 

Els alumnes de 3r i 4t de  primària hem gaudit d’una eixida complementària. El dimarts 17 de gener vam celebrar Sant Antoni i visitar la fàbrica de Dulcesol. En primer lloc, anàrem a la fàbrica on veiérem tota la cadena de producció, des de quan arriben les matèries primeres, el procés d’elaboració i empaquetat fins al moment de distribució. Els nostres alumnes van apendre i gaudir d’aquesta visita i van quedar molt sorpresos de les instal·lacions, maquinàries tan innovadores i la quantitat de productes que s’elaboren en poc de temps, a més de satisfets pel detall que van rebre a l’eixida: una bossa amb diferents tipus de productes que havien vist fer. Després, estava previst pujar a l’Ermita i realitzar altres activitats, però la pluja ens ho va impedir i vam optar per fer-les al centre. Per a dinar com ja és tradició, menjàrem arròs al forn i després jugaren al pati. Abans d’anar-se’n a casa es va fer entrega d’unes monetes obsequi de l’Ajuntament de Vilallonga. Esperem que l’any que ve el temps ens siga propici.

A l'enllaç de la imatge podeu vore alguns dels moments del dia.

 

 

 

Feia més de 30 anys! 

 

Hui ens hem despertant amb un visitant molt especial LA NEU! Per a molts era una visitant desconeguda "Mai havia vist la neu" "Està congelada!!!"- deien molts. Algú ha entrat este matí al Col·legi amb una floc de neu en la butxaca -ens imaginem que per a protegir-lo del fred!; altres han fet lluites de neu en l'entrada.... Tots ens hem anat a gaudir d'un moment tan especial a les muntanyes del voltant i, no només hem vist la neu: hem vist nevar! Una experiència que segur, tan majors com menuts ens serà difícil d'oblidar. A l'enllaç de la imatge podeu comprovar els inoblidables moments que han passat els xiquets i xiquetes este matí.
 
NOTA IMPORTANT
Donades les previsions de temperatures molt baixes per a la resta de setmana, tant dijous com divendres, els xiquets podran vindre vestits amb xandall si creieu que així estaran més abrigats.  
 

 

 

Eixides complementàries de l'ESO 

 

El pròxim dia 24 de gener tindran lloc les eixides complementàries de l'ESO. Els alumnes de 1r i 2n visitaran la Cova de Bolomor i els de 3r i 4t realitzaran activitats en la Ciutat de les Arts i les Ciències. S'han repartit ja les autoritzacions. 

L’eixida es farà des del Col·legi a les 08:30, per tant l'hora d'entrada al col·legi eixe dia serà a les 8:15
A l'apartat de les Circulars teniu les autoritzacions.
 
 

 

 

El passadís d'ESO canvia de color

 

Els Reis Mags van visitar el col·legi Santa Ana aquest Nadal i ens van deixar un passadís nou en l'ESO, ple de llum i de color. L'objectiu és el de donar un canvi d'imatge a l'espai en el qual passem tantes hores, i fer-lo encara més divertit, creatiu i acollidor. Els alumnes d'ESO han estat pintant i donant el seu toc de gràcia a les parets, aconseguint que els colors cobren més vida i força. El projecte va començar amb un treball d'estadística realitzat pels alumnes de 1r d'ESO per a esbrinar quin era el color preferit dels alumnes i professors, com que el resultat van ser unes gràfiques amb molts colors, ara ens trobem amb un espai en el qual tots poden trobar el seu color. 
Destaquem la implicació i la il·lusió dels alumnes en aquest projecte i estem molt orgullosos del bon treball cooperatiu que han realitzat. 
 
A les fotos podeu veure el resultat!
 

 

 

L'esport és important: el triatló

 

Els alumnes de 4t de primària van rebre la visita d’una jove triatleta. Maria Teresa Montes Garcia, triatleta de la Safor, ens visita per a què els nostres alumnes puguen conèixer de més a prop el món del triatló.  Tres esports en un,  això és el triatló: esport olímpic que consisteix en una combinació de natació, ciclisme i carrera en una única competició, en ordre i sense interrupció. No apte per a persones sense fondo... Maria Teresa ens ha explicat la seua experiència en Super Sprint, una de les modalitats del triatló en la qual ella competeix. Ens ha ajudat a reflexionar sobre la importància i la satisfacció de superar-se, la necessitat de ser constant i envoltar-se de gent en la qui confiar i que et done suport dia a dia. També hem comprés que fent esport podem fer molts amics i aprendre molts valors com el companyerisme i el respecte. Una vegada més, des del centre, donem les gràcies tant a Maria Teresa, en aquest cas, com a totes aquelles persones que desinteressadament ens ajuden a acostar el món real al nostres alumnes.

 

 

 

Ja hem conegut als nostres amics!

 

El passat 21 de desembre els nostres alumnes de cinquè rebien les cartes dels seus companys alemanys! Els seus agermanats els felicitaven els Nadals abans d'acabar el trimestre, es van alegrar molt que arribara a la fi el desitjat moment de conèixer als qui seran els seus amics durant la resta de curs. A partir d'ara, i d'una forma molt natural, treballaran l'expressió escrita en anglès al mateix temps que intercanviaran experiències, anècdotes, històries i aprendran moltes coses de la seua cultura. Ací vos deixem algunes imatges del moment.
 

 

 

Festival de nadalenques

 

El dijous 22 de desembre vam acomiadar el primer trimestre del curs amb el, ja tradicional, Festival de Nadal, on des dels més menuts dels centre, fins als més majors i els mestres, delectaren a tots els assistents cantant nadalenques. A més, es va fer entrega dels premis a les millors cartes dels reis mags a nivell d’etapa i millors postals de nadal de cada curs. I per posar punt i final a aquesta vesprada, l’AMPA va convidar a tots els assistents a un berenar amb xocolate calent per combatre aquest dia tan gelat. Des del centre agraïm a tots aquells que vareu col·laborar i compartir amb nosaltres eixa vesprada tan emocionant i desitjar-vos a tots un Bon Nadal! A l'enllaç de la imatge podeu vore els millors moments del dia.

 

 

 

Felicitació de Nadal

 

Benvolgudes famílies:

 
Els vostres fills i el claustre de professors volen felicitar-vos el Nadal amb un vídeo que han preparat tots els delegats de les classes del nostre col·legi. Desitgem que passeu unes bones vacances de Nadal amb pau i companyia dels vostres. Que la llum de Nadal arribe als vostres cors!!!
 
 

 

 

Berenar solidari en favor de Cáritas

 

Benvolgudes famílies,

com sabeu, des del nostre col·legi i durant estes dues últimes setmanes hem fet una campanya  a benefici de Càritas parroquial. La tasca que desenvolupa Càritas no sols cobreix necessitats al propi poble, a més, col·labora molt amb el Preventori i també amb altres accions solidàries, com la creació de pous d'aigua a l'Àfrica.
 
Amb la finalitat d'ajudar en totes aquestes tasques, hem estat arreplegant diversos tipus de productes d'higiene personal (gel, xampú, raspalls i pasta de dents, paper higiènic i sabó per a llavar la roba), també hem recollit joguets i, com a cloenda de tota aquesta campanya, es va fer el dimarts dia 20 un berenar solidari, organitzat i preparat per tot el claustre de professors del col·legi. Tots els productes recollits ja s'han entregat a Càritas, així com la recaptació del berenar solidari, que ha pujat a 360,13 euros. A banda, tot el que no es va consumir al berenar, ha estat entregat al Preventori.
 
Així doncs, en nom de Càritas i tota la gent necessitada, volem agrair-vos a tots les vostres aportacions i que hagem aconseguit este resultat. Hem fet possible portar a la realitat el missatge d'amor, justícia i esperança que ens porta aquest Xiquet que naix.
Bon Nadal a tots.
 
 

Nadalenques al carrer

 

 

Els alumnes de Santa Ana eixim pels carrers de Vilallonga cantant nadales per a compartir la bona notícia de Jesús i felicitar el Nadal amb el desig de transmetre als altres eixe missatge d'amor i construir entre tots un món on regne la pau.

 
BON NADAL A TOTS!
 
 

Canvi d'horari actes Nadal

 

 

Amb motiu de la celebració dels actes del Nadal, els alumnes d'ESO hauran de modificar els horaris que tenien: 
 
-Demà dimarts, a les 15:00 hores, les Nadales pel poble i berenar solidari. 
-Dijous, a les 15:15 hores el Festival de Nadal. 
 
Les classes de 3r i 4t d'ESO finalitzaran a les 14:00 hores.
 
 

Tan lluny però tan prop! Aprenem anglés i coneixem a nous amics alemanys

 

 
Els alumnes de 5é de Primària han començat un projecte amb un centre alemany d'Hamburg, amb xiquets i xiquetes de la seua mateixa edat. Utilitzen la plataforma eTwinning, una plataforma d’iniciativa de la Comissió Europea que fomenta i afavoreix el contacte i projectes entre alumnes i mestres de centres educatius europeus. El projecte s'emmarca en la línia d'internacionalització del Col·legi i la seua projecció internacional a través de contactes amb altres països, a través de programes -com Erasmus Plus- i obrint la possibilitat d'apertura al món dels nostres xiquets.
 
Els xiquets establiran contacte a través de les cartes utilitzant l'anglès com a llengua vehicular amb l'objectiu d'aprendre la llengua i conèixer xiquets i xiquetes amb qui intercanviaran experiències, coneixeran una nova cultura i costums i faran nous amics. 
 
 

Ja som padrins de lectura!

 

Els alumnes de comencen el projecte de l'apadrinament lector amb els alumnes de primer de Primària. 
 
Tanqueu els ulls uns instants...Recordeu el moment en el què, per primera vegada, vàreu ser conscients de què a eixos dibuixos que tots volíen ensenyar-vos i que s'anomenaven lletres tenien un significat? o, recordeu quan les paraules que ja sabíeu llegir podien contar històries? Recordeu algun conte que vos l'havien contat pel dia i continuava en els vostres somnis per la nit? 
 
Potser que el que acabeu de pensar siga un dels moments més importants en la infantesa de tots i que constitueix el germe per l'amor per la lectura. A tots ens agrada que ens conten històries i a més, sabem dels beneficis per a l'aprenentatge, per a la vida -els llibres són una font de recursos per a resoldre conflictes-, per a relacionar-nos amb els altres, per a imaginar solucions davant dels reptes de la vida. 
 
La iniciativa de l'apadrinament lector suposa una ferramenta poderosissima tant per als padrins -els alumnes de sisè- com per als seus apadrinats -els alumnes de primer-. Per als primers, suposa una injecció de responsabilitat, de reflexió, de creativitat, ja que tenen encomanada la gran tasca d'ajudar als seus apadrinats a progressar en les seues habilitats lectores i, a més, a ser capaços d'avaluar la seua evolució i adaptar-se a una altra forma d'entendre el món. Per als apadrinats, reben la seguretat de sentir-se acollits per un "major" que no és el mestre, que els escolta, els ajuda i els conta coses divertides. 
 
Al llarg del curs, anirem seguint esta aventura. Ara només és un tast. Només cal que observeu la cara de felicitat d'uns i altres en el vídeo de presentació.  Bona sort i bon viatge a través de la imaginació!
 
 

Activitats per celebrar el Nadal al centre

 

 

Estimats pares i mares:
 

ja pràcticament en la recta final de l’any, vos informem de les activitats que tancaran el trimestre i donaran pas a les vacances de Nadal. 

Aquests dimarts eixirem a cantar Nadales pel poble i en acabar prepararem un berenar solidari, el pròxim dijous 22 celebrarem el tradicional festival de Nadal que els nostres alumnes estan assajant amb molta il·lusió. Vos esperem per a celebrar amb nosaltres l'arribada del Nadal ! A l'enllaç de la imatge teniu la circular amb més informació. També està a l'apartat de les circulars.

 

Gràcies.

 

Ajornades les Nadalenques al carrer

 

 

Estimats pares i mares de 1r, 2n de Primària i 4t de l'ESO,
 
Amb motiu del mal oratge que marquen les previsions meteorològiques per als pròxims dies s'ha anulat la realització de les NADALENQUES AL CARRER que se celebraven a València el pròxim divendres, 16 de desembre.
L'organització no pot garantir acollir a tants xiquets pels carrers en el cas de pluja. 
 
 

Esdeveniment de programació a nivell mundial: "L'hora del codi"

 

 

La "Hora del código" (Hour of Code) és una iniciativa de cooperació internacional entre multitud d'organitzacions públiques, privades i acadèmiques que pretén fomentar el desenrotllament de la programació en l'àmbit escolar i també fora del mateix. Esta iniciativa agrupa milers d'esdeveniments de programació en més de 180 països, dels quals aproximadament 500 es realitzen a Espanya.

Els alumnes d'informàtica de 3r d'ESO del Col·legi Santa Ana, dins del currículum dissenyat per a esta assignatura, participen per primera vegada en este esdeveniment de caràcter anual. S'ha demostrat la multitud de beneficis que la programació aporta al desenrotllament cognitiu de les persones, entre els quals cal destacar la millora en aspectes com:

- La capacitat d'atenció i concentració

- L'autonomia en la planificació, execució i avaluació de processos

- L'orde i la capacitat de comprensió i consolidació de l'aprenentatge

 

Podeu conéixer més dades sobre esta iniciativa en la direcció següent: https://hourofcode.com/es. També podeu veure el cartell que han elaborat els propis alumnes per a este esdeveniment.

 

 

Campanya de recollida de joguets

 

Estimades famílies,
 
Vos informem que els joguets que s'arrepleguen en la Campanya de Nadal que vam explicar en l'última circular, estaran a la venda el proper 17 de desembre al Passeig, en un “mercadet” solidari i el seu benefici serà per a Càritas i el Preventori.
 
Moltes gràcies per la vostra col·laboració.

 

 

Viatge al centre de la Terra

 

Els alumnes de 4t de primària continúen treballant en el projecte de l’aigua i les roques. Aquesta vegada, la sessions s’han centrat més en el treball de les roques, concretament les capes de la Terra. Els nostres alumnes, després d’experimentar i investigar com és el nostre planeta Terra per dins, s’han disposat a fer una xicoteta maqueta per a mostrar a tots el que hi ha sota el terra que trepitgem. Després de la realització de la maqueta han explicat als seus companys les capes que formen el nostre planeta, característiques i alguna curiositat.

 

A banda d’apendre els continguts treballats, han aprés la importància del treball en equip, de compartir, d’organitzar-se, d’ajudar-se uns als altres, de parlar davant d’un públic  i sobretot, a disfrutar al mateix temps que aprenen.

 

Ací vos deixem una xicoteta mostra d’aquesta activitat. Esperem que vos agrade.

 

 

Campanya "Nadal Solidari"

 

Benvolgudes famílies, el Col·legi Santa Ana organitza la 2a edició de la Campanya "Nadal Solidari", a benefici de Càritas i del Preventori. Són moltes les famílies i xiquets que segueixen necessitant de la solidaritat de tots per a cobrir necessitats bàsiques.

Agraïm anticipadament la vostra col·laboració i esperem que aquesta campanya siga un èxit en favor dels més necessitats. A la circular teniu més informació i podreu saber en què consistirà dita campanya.

 

 

Fulls de reflexió mensual de Pastoral

 

Vos informem que al nostre apartat de Pastoral, dins de la pestanya "Circulars de Pastoral", teniu publicades les fulles de reflexió mensual i del sentit cristià de les festivitats. Ja publicàrem la corresponent als mesos d'octubre i novembre, que portava inclosa la festivitat de Tots Sants. Ara s'acaba de publicar la de desembre amb el temps d'Advent, la festivitat de la Immaculada, que celebrarem el proper dijous i el Nadal. Esperem que pugueu llegir-les i siguen una ajuda per a viure tots aquestos esdeveniments tan importants en la nostra vida de fe. A la imatge us deixem l'enllaç directe.

 

Domund 2016

 

Com tots sabeu, el passat mes d'octubre va ser la jornada del DOMUND 2016 i al nostre col·legi, com tots els anys, vam tindre present aquesta data que se celebra a tot el món, per ajudar als missioners en la seua tasca evangelitzadora desenvolupada entre els més pobres. Al col·legi pregàrem per aquesta missió de l'Església i també se'ns va demanar la nostra col·laboració econòmica per poder cobrir les distintes necessitats i projectes que hi ha. Una vegada finalitzada, i després de rebre els últims donatius, vos podem informar que s'han recollit ¡¡ 600 euros !!, els quals s'han entregat al nostre rector, Vicent Sarrió.

Gràcies a tots per les vostres aportacions i per poder fer-ho possible.

 

I a partir d'ara què llegirem?

 

Tertúlies dialògiques, una experiència d'amor a la lectura en la classe de sisè. No havien passat ni deu segons des de l'aplaudiment final que li vam fer a Roald Dhal, al seu llibre Agru Trot, i a la meravellosa experiència de tertúlia dialògica compartida en la classe de sisè, quan uns quants xiquets van deixar anar la frase màgica: I a partir d'ara què llegirem? Dic màgica perquè és la frase somniada per qualsevol mestre que vulga transmetre l'amor per la lectura i els llibres als seus alumnes. 

 
L'experiència de llegir tots junts, en rogle, ha fet que tots visquérem la mateixa aventura compartida. Una aventura col·lectiva en la qual el genial Roald Dhal ens fa pensar què és el que seríem capaços de fer per amor als altres.  Tota la classe de sisè vos recomana el llibre i vos convida a que conegueu el que és una tertúlia dialògica en el vídeo que han elaborat. Això sí amb moltíssima passió i entrega pel treball ben fet. Igual que va fer el senyor Hoppy per aconseguir l'amor de la senyora Silver. 
 
No vos obri la curiositat?
 
Si voleu saber més.... llegiu!!! A l'enllaç teniu el vídeo...

 

Acció social a l'Advent

 

Estem ja a l’Advent, temps de preparació per a la celebració del Nadal i per tant, res millor que encetar ara les nostres accions socials amb generositat i esperança. Així ho ha fet un grup d’alumnes de 4t d’ESO que no ha dubtat en col·laborar amb CÀRITAS participant en la venda de  melmelades caseres.

Des d’ací els agraïm la seua disponibilitat, un dissabte de matí,  i ens fem ressó de la Paraula de Déu “

Perquè vaig tindre fam i em vau donar menjar, vaig tindre set i em vau donar de beure; era foraster i em vau acollir ” Mt. 25, 34-36.

 

Gràcies per les vostres aportacions voluntàries!

 

Estimats pares i mares,
 

Estem finalitzant l’any i és el moment de tancar comptes i planificar els pressupostos per al any següent.

 

Tal com vam informar en la reunió d’inici de curs, gràcies a les vostres aportacions voluntàries i  les aportacions de l’AMPA, podem dur endavant projectes i millores dels serveis e infraestructures del centre que d'altra manera seria impossible. 

Moltes de les coses que tenim és gràcies a les famílies que, generosa i voluntàriament, contribueixen. Per a totes aquelles famílies que vulgueu fer-ho, encara esteu a temps. En la circular teniu més informació i la forma de fer-ho. 
 
Agraïm la generositat de les famílies que durant estos anys ens han ajudat i les que continuen ajudant-nos! A l'enllaç de la imatge i a l'apartat de les circulars teniu més informació.
 
MOLTES GRÀCIES !!
 

"Jo sóc de la concertada"

 

Benvolguts/as amics:

La concertada existeix com a xarxa complementària a l'ensenyament públic”. Cada dia els nostres alumnes preparen el seu futur en les nostres aules. Milers de famílies confien en Escoles Catòliques per a l'educació dels seus fills. La nostra tasca educativa i social transforma els barris en espais de convivència. Tot açò ho tenim clar i forma part de la nostra vocació i la nostra història. Hem de dir-ho a tots i sense defallir. 
Per aquest motiu el passat dijous, 1 de desembre, es va celebrar l'acte de presentació de la campanya: "JO SÓC DE LA CONCERTADA" , en Alacant i en València, amb l'objectiu d'oferir a l'Administració la voluntat de dialogar i presentar les nostres propostes. 
 
A l'enllaç de la imatge teniu el manifest de la campanya.

 

Novembre: mes temàtic de la tardor

 

Els nostres alumnes d’Educació Infantil, coincidint amb l’estació  de l’any de la tardor, han estat treballant el projecte “Novembre: mes temàtic de la Tardor” amb la finalitat de que reconeguen i aprenguen tot el que defineix esta estació: els canvis en el paisatge, els diferents colors, els fruits, les costums, poemes, cançons…

Han participat de forma activa en les activitats proposades, han observat i experimentat a través dels sentits els elements característics de la tardor, els canvis en l’entorn. Han mostrat interés per escoltar, observar i explorar possibilitats sonores i plàstiques d’estos elements. Han expressat les vivències, fantasies i emocions a través del dibuix i de les produccions musicals, escèniques i audiovisuals. I han compartit amb els seus familiars tot el que han aprés i produït.

En definitiva, han disfrutat molt del que s’ha treballat, a l’enllaç teniu un vídeo de les activitats.

 

Aprenem a guiar-nos

 

Durant estos dies els nostres alumnes de cinqué han estat aprenent a donar pautes en anglés per a desplaçar-se per la ciutat i guiar als companys. Amb activitats com estes els alumnes han d'ajudar al company/a a creuar un espai amb molts obstacles i sense que un dels dos puga vore res, sols escoltar i entendre les pautes del company.

 

Celebrem tots junts la festa del col·legi

 

Ahir dilluns, dia 28 de novembre el Col·legi ha tornat a reviure la tradició que existeix des dels orígens de la nostra història com a centre educatiu: La festa de la Xiqueta Maria. En els inicis Maria, la Verge, protegia en forma de xiqueta a les alumnes que començaven la seua formació en el Col·legi Santa Ana. Hui, continua protegint a cadascun del nostres alumnes. Per això li ho agraïm amb una festa. El dia ha començat amb la ja tradicional ofrena de flors a la capella del Col·legi seguida d’una eucaristia en la parròquia.

Al tornar, els alumnes de 3r i 4t de l’ESO rebien a la resta d’alumnes amb un esmorzar elaborat i venut per ells amb l’objectiu de recaptar fons per al seu viatge de fi de curs.  

Per finalitzar, amb la panxa plena i ben acompanyats de la “Niña Maria” hem realitzat la processó pel pati del col·legi.

La festivitat tenia intenció d’allargar-se a la vesprada amb jocs en el pati organitzats pels alumnes de sisè de Primària, però l’oratge ho ha impedit. Esperarem al primer sol per a poder-los celebrar!

Projecte de l'aigua i les roques

 

El passat divendres, els alumnes de 4t de primària van eixir pel poble per a repassar i assolir els continguts del projecte que estem desenvolupant a l’àrea de socials, concretamente el projecte de l’aigua i les roques.

Els alumnes van gaudir d’una gimcana pel poble en la qual van experimentar el que estan treballant amb aquest projecte, a més, de visitar alguns dels llocs més emblemàtics del poble relacionats amb l’aigua.

Després de respondre cadascuna de les preguntes que anaven trobant pel poble (mitjançant les pistes que els donàvem en encertar-les), els alumnes aconseguien una peça d’un trencaclosques. En finalitzar la gimcana,  els alumnes el van muntar al pati i van trobar un gran tresor, a més d'alguns consells per a estalviar l’aigua, un be tan preciat que no volem que s’esgote mai.

Ací vos deixem algunes de les imatges del matí tan divertit i enriquidor per a ells.

 

Festivitat de la Xiqueta Maria

 

Estimats pares i mares, 
 
el pròxim dilluns, dia 28 de novembre celebrarem el dia de la festa del Col·legi, la Xiqueta Maria. Per eixe motiu, vos comuniquem que l'horari per als alumnes de l'ESO serà des de les 9 del matí fins a les 13 hores.  Els alumnes de Primària i Infantil realitzaran l'horari normal. 
Per a la vostra informació, els actes que anem a realitzar seran els següents: 
 
-8:45 h. Els alumnes d'Infantil i Primària realitzaran l'ofrena a la Mare de Déu. Haurien de portar una flor. 
-9:15 h Eixida cap a l'esglèsia per a celebrar la missa (Des de 2n de primària).
-10:45 h aproximadament. Els alumnes de l'ESO tindran preparat l'esmorzar per a tots els xiquets. Vos recordem que els xiquets porten 1,50€ per a comprar-lo i que el benefici de l'esmorzar es destina al viatge de final de curs dels majors.
-12:00 h. Processó pels voltants del Centre.
-13:00 h Eixida
-15:00-16:30h Entrada d'Infantil i Primària. Els alumnes de s'encarregen d'organitzar una vesprada lúdica amb jocs per als més menuts. 
 
Esperem passar un feliç dia de celebració.
 
Rebeu una cordial salutació.

 

Vaga d'estudiants

 

Vos comuniquem que el Sindicat d'estudiants ha convocat una vaga contra les avaluacions finals o revàlides de la LOMQE per al proper dijous, dia 24 de novembre. I que per aquest motiu, alguns alumnes de l'ESO ja han comunicat a la Direcció del Centre la seua decisió de sumar-se a la vaga. Volem informar-vos que només els alumnes a partir de 3r d'ESO poden exercir aquest dret, només en el cas d'una decisió col·lectiva de més de 20 alumnes i ha estat comunicada a la Direcció del Centre amb una antelació mínima de 5 dies. Este ha estat el cas dels alumnes de 3r de l'ESO.

Es considerarà falta no justificada si no es donen aquestes circumstàncies.
 
En tot cas, el centre garanteix el dret a assistir a classe i atendre a l'alumnat que no participe de la vaga. Les classes es donaran amb total normalitat.

 

Les matemàtiques i els jocs de taula

 

L’emoció i l’aprenentatge són dos processos que van units, per això els nostres alumnes de 4t de primària s’ho passen d’allò més bé aprenent matemàtiques mentre juguen. En aquesta ocasió, han estat jugant al joc de l’oca de les multiplicacions, al bingo i a “hundir la flota”, dos jocs de taula molt coneguts pels nostres alumnes adaptats als  continguts que estan aprenent a l’assignatura de matemàtiques, concretament les taules de multiplicar. Com que les emocions són el pinzell en què es dibuixen els records, de segur que estos alumnes recordaran les taules de multiplicar.

 

A l'enllaç de la imatge teniu els moments més interessants.

 

Peregrinació al Sant Calze

 

El passat dilluns dia 14, els alumnes de l'ESO del nostre col·legi van fer una eixida a València per a fer la peregrinació al Sant Calze i assistir al teatre a presenciar l'espectacle musical "A colps".
La peregrinació va començar amb un vídeo que ens mostraren al col·legi de l'Escolania de la Mare de Déu, on se'ns explicava la història del Sant Calze, com va arribar a València i els distints estudis arqueològics que se li han fet. Després anàrem a la Catedral per a poder vore-lo i a la seua capella acabàrem amb un moment d'oració i reflexió, presidit pel nostre rector Vicent Sarrió. Seguidament, assistírem al Teatre Micalet per a gaudir de la representació de l'espectacle "A Colps", una actuació fantàstica realitzada amb distints instruments de percussió i altres objectes, molt originalment interpretada per tres músics que també feren partícips a tots els presents. 
A l'enllaç de la imatge teniu els millors moments.
 

 

Villalonga 3.0 ha sigut seleccionat per la Conselleria d'Educació

 

 

El projecte "Villalonga 3.0, una finestra oberta al coneixement", del Col·legi Santa Ana es va presentar a la Conselleria d'Educació dintre de la línia de subvencions als projectes basats en propostes innovadores a desenvolupar pels centres educatius,  i ha sigut seleccionat per a la seua subvenció.

 
L'esperit del projecte "Villalonga 3.0: una finestra oberta al coneixement" és que el coneixement que adquireixen els nostres alumnes en les aules, transcendeixca el Centre, ixca al carrer i impacte en la societat en la que viuen. Es tracta de què els alumnes posen al servei del poble totes les coses que saben i així ajudar als qui no poden saber més. Un exemple seria l'ús de les noves tecnologies en la gent més major, com utilitzar un mòbil per a saber més coses?; com una persona de parla anglesa pot comunicar-se en la vida quotidiana... No us preocupeu perquè amb Villalonga 3.0 tenim la solució... Això és el que podeu veure en el vídeo promocional del nostre projecte.
 
Este projecte, que es va presentar en la reunió de pares d'inici de curs, es desenvolupa com una manera d’integrar la innovació metodològica i la innovació tecnològica (Aula iPad)  dins d’un marc comú en el Centre sota la filosofia de l’aprenentatge de servei, com una manera d’implicar els alumnes en la societat en la que viuen. 
A l'enllaç de la imatge podeu veure el vídeo que vam presentar.

 

La imaginació envolta el món

 

El passat 2 de novembre els cursos de 1r i 2n vam anar al Teatre Raval a veure l’obra “PEDRA A PEDRA”.  

L’obra de teatre va ser un espectacle inspirat en el llibre Piedra a Piedra d’Isidro Ferrer i que aposta per despertar la imaginació dels xiquets i xiquetes a través dels objectes inanimats. Les pedres, per exemple, que podem trobar caminant per la mar, per la muntanya, per tot arreu, es poden classificar i guardar com un preat tresor.
 Si mirem el que hi ha en elles, es pot veure alguna cosa més que una simple pedra.


Després del teatre vam anar al Parc del Prado a esmorzar i a gaudir del bon dia tots junts. A l'enllaç de la imatge podeu vore com de bé ens ho vam passar. 

 

La qualitat de vida comença amb una bona postura

 

Els alumnes de 3r i 4t de primària han rebut la visita d’una exalumna del col·legi que actualment treballa com a fisioterapeuta per a donar una xerrada sobre higiene postural.

 

En aquesta xerrada, els alumnes han aprés una serie de recomanacions per a millorar la seua postura corporal i evitar futures lesions. Els ha ensenyat com han de seure, quin és el pes que es recomana portar a la motxilla, quina és la millor postura per a dormir, etc.

 

Els alumnes han fet moltes preguntes i han mostrat gran interés i curiositat pel tema tractat. De segur que han aprés moltes coses i les posaran en pràctica tant al centre com a casa. ¡Esteu alerta familars! Que segur que tenen alguna cosa que corregir-vos.

 

Des del centre volem agraïr una vegada més a totes les persones, i en aquest cas a Maite Oltra, que de manera desinteressada dediquen el seu temps per vindre i col·laborar amb nosaltres sensibilitzant i formant al nostres alumnes en temes tan útils per a ells.

 

Ací vos deixem les imatges d’aquesta xerrada.

 

Per tu, per mi, per nosaltres, per ells! Què podem fer?

 

Benvolguts pares:

 

A la llum dels esdeveniments de la setmana passada, on van morir dos joves de 12 anys, un per coma etílic i l’altre per suïcidi (sembla ser propiciat per bullying) anem a treballar aquest mes de novembre les fulles d'inici de l'agenda dels vostres fills. També, al full de reflexió mensual per a pares i professors tenim explicat el tema “Ensenyar a viure per a aprendre a morir”. 

Volem compartir amb vosaltres l'activitat que anem a fer amb els vostres fills per a què també vosaltres pugueu realitzar-la. I així, anar tots en aquest sentit reflexionant com canviar el final d'aquestes històries. A l'enllaç de la imatge, i en l'apartat de les circulars teniu la informació.

 

Treballem el "Debat" a 4t d'ESO

Des de la matèria de Valencià: Llengua i Literatura, a 4t d'ESO,  estem treballant l'expressió oral per tal de preparar als alumnes a una millora de la seua eina fonamental quan hagen de defensar els seus arguments.

La pràctica consistia en defensar que tu eres el candidat ideal per a un lloc de treball depenent de cada situació plantejada en cada grup. Van participar molt i ens van sorprendre de la seua capacitat de crear arguments per a allò que els convé.

A l'enllaç de la imatge teniu un vídeo explicatiu de l'activitat. Estos xiquets ens sorprenen dia a dia.

 

Nova presència a les xarxes socials

Després d'iniciar un nou camí, este estiu, a una de les xarxes més innovadores i amb moltíssims usuaris com és el cas de Twitter (@cdstana) arriba el moment de començar a caminar també en Google +.

 

Aquesta xarxa ens ofereix una visibilitat millor dins d'Internet i una major presència al món de Google. Si estàs a Google + també, li serà més fàcil a la gent trobar-nos al buscador Google. Amb aquesta xarxa complim un dels objectius que ens havíem proposat per aquest any al Pla Estratègic, que era incrementar la visibilitat del nostre col·legi en les xarxes. A hores d'ara estem presents a: Facebook, Twitter, Youtube, i ara, Google +.

A més, a partir d'ara, totes les imatges que pengem estaran al compte de Google +. 

 

Us deixem l'enllaç de la imatge per a què poseu "Seguir".

 

Moments de reflexió en visitar el cementeri

 

El passat dimecres, els nostres alumnes de l'ESO van participar d'una activitat al cementeri de Villalonga per a celebrar la festa de Tots Sants
 
Aquesta activitat va estar organitzada per la Comissió de Pastoral i contà amb la presència del nostre rector Vicent Sarrió, i tenia com a finalitat poder viure el sentit cristià de la mort i l'esperança en la Vida Eterna, doncs per al cristià la mort no té l'última paraula, Jesucrist ha ressuscitat i ens ha obert el cel per a tots, si així ho volem acollir.
 
En arribar, els alumnes visitaren per dins el cementiri i alguns van poder vore els seus familiars i coneguts. Després va haver-hi un acte on escoltarem la Paraula de Déu, tinguérem un moment de reflexió i oració i férem un cant. En acabar, i després d'un altre temps per a visitar el cementiri, tornàrem tots junts cap al cole.
 
Va ser una jornada de festa, de reflexió i també d'emocions. Riure i plorar són expressions pròpies de la naturalesa humana. Jesús mateix a la seua vida va riure i també va plorar amb la mort del seu amic Lázaro. Trobar a faltar els nostres sers estimats (familiars, amics, antics companys del col·legi ....) forma part de la nostra vida amb les emocions naturals que té la persona, però viure aquesta realitat amb pau i esperança és pròpia dels cristians, sabent que estem cridats a retrobar-nos un dia tots junts al cel i per a sempre.

 

El 2n cicle de primària en un dia complet

 

El passat divendres, els nostres alumnes de 3r i 4t de primària tingueren una eixida a Gandia, on realitzaren diverses activitats culturals. De matí, anàrem al Teatre del Raval, on gaudirem d'una obra molt divertida, concretament Pluja de barrets

Més tard, anàrem a dinar al parc del Prado, allí s’ho van passar d’allò més bé i disfrutaren de les instal·lacions. De vesprada, visitàrem el centre d’Interpretació de la Marjal on s’estudia l’ecosistema propi de la zona, tant pel que fa al medi físic, la fauna i la flora.

Vos deixem les imatges d’aquest dia a l'enllaç.

 

 

Ens formem en matèria de prevenció de drogues

 

El passat dijous 27 d'octubre la classe de 2n ESO va rebre la visita d'una tècnic de Diputació de Valencia: Soledad Martínez, per donar-nos una xerrada sobre Prevenció de Drogues. 
Soledad ens va informar sobre les conseqüències del consum de les drogues en el nostre cervell i en el nostre sistema circulatori, així com la aparició de malaties mentals com l'esquizofrèina. També les conseqüències legals que pot arribar a tindre el consum de cannabis.
La xerrada va resultar molt interessant i va ajudar als alumnes a aclarir molts conceptes erronis. Gràcies a Soledad Martínez per la seua visita i col·laboració en la prevenció de drogues al nostre centre!

 

 

Celebrem Tots Sants al col·legi

 

Estimades famílies:
 
Vos informem que el proper dimecres dia 2 de novembre, els alumnes de l'ESO faran una eixida al cementeri del poble per tindre allí una activitat amb motiu de la festivitat de Tots Sants.
 
Els alumnes de 1r i 2n acudiran a les 10:15, després del primer pati, i tornaran al centre a les 12h per continuar les seues classes. Els alumnes de 3r i 4t acudiran a les 12h i en acabar l'activitat, a les 14:10h, tornarem junts cap al poble i ja se'n podran anar a casa.
 
L'equip directiu.

Hem superat el període d'adaptació!

 

Els xiquets i xiquetes de la classe de 3 anys estem fets uns campions! Ens hem adaptat al col·legi d’una forma molt ràpida i molt positiva. Les nostres mestres estan molt contentes.

Som majors i anem a classe contents i amb ganes d’aprendre i divertir-nos. Cada dia anem interioritzant més els hàbits i les rutines, descobrim coses noves i mostrem curiositat per saber un poc més al mateix temps que gaudim amb els nostres companys i amics.

Vos ensenyem unes fotos d’alguns moments d’aquest periode i alguna de les varies activitats que hem anat fent. 

 

 

Eixida extraescolar a València

 

El pròxim dia  14 de novembre  hem organitzat una activitat per als alumnes de l'ESO. Anirem a visitar l’exposició del Sant Calze (Catedral de València) i després anirem al Teatre “Micalet” per vore l’espectacle “A colps”. 

Teniu més informació i l'autorització en la circular. A l'enllaç de la imatge us portarà a l'apartat de les circulars.

 

 

Un tomb per Gandia

 

Els nostres alumnes del tercer cicle tingueren una eixida a Gandia el passat dijous, on feren diverses activitats.
Primer, van visitar un taller faller on van poder conèixer de primera mà, el procés que se segueix per a conseguir els monuments que en març veiem al carrer. Els xiquets I xiquetes feren moltes preguntes I mostraren gran interés per l'activitat.
Desprès ens anàrem al Teatre del Raval, on gaudirem d'una obra interessant i divertida. 
Per acabar el mati, visitàrem la Bilioteca del Raval, on els alumnes van vore les possibilitats d'utilitzar la biblioteca i com fer-en un bon ús. 
Més tard sols vam tindre temps per dinar i jugar una estona abans de que començara a ploure i tornàrem cap al centre.
En resum, ho passàrem molt bé icaprenguérem moltes coses. A l'enllaç de la imatge teniu una prova del que van vore.

 

Informació sobre la vaga d'estudiants

 

Vos informem que el Sindicat d'Estudiants ha convocat als alumnes de Secundària a buidar les aules el dia 26 d'octubre en protesta pels exàmens de revàlida. La llei permet als estudiants a partir de 3r d'ESO a no asistir al Centre com a protesta si és una decisió col·lectiva, d'almenys, 20 alumnes i si ha estat comunicat a direcció amb una antelació de 5 dies. En aquest cas no necessiten autorització paterna ni pot considerar-se una falta de conducta ni implicar sancions. 
 
Atès que NO S'HA PRODUÏT UN DELS REQUISITS, ja que Direcció no ha estat informada amb suficient antelació, la vaga no és legal. El Centre permaneixerà obert i les classes es donaran amb normalitat. Qualsevol alumne que no acudisca al centre es considerarà falta no justificada. 

 

Prevenim infestació de polls al centre

 

Us informem que estem detectant casos de polls en el centre. És important que actuem TOTS de forma eficaç enfront d'una infestación i que cap alumne acudisca al col·legi sense haver realitzat el tractament. En l'apartat de les circulars us hem deixat l'última per a aclarir alguns dubtes sobre com combatre la pediculosi. És important que la llegiu i seguiu les instruccions.

Esperem que esta informació vos siga útil

 

 

Romeria de la Mare de Déu de la Font al Racó del Duc

 

Estimats pares i mares, esteu tots convidats a participar en la Romeria a la Mare de Déu de la Font que se celebrarà el pròxim dissabte, dia 22 d'octubre, al lloc on va ocòrrer la troballa de la imatge. El recorregut s'iniciarà en la Capella a les 8:30 hores i gaudirem tots junts d'un camí fantàstic pels bellíssims paratges del Racó del Duc. 

 

Reunió de pares d'inici de curs

 

Com tots sabeu, el passat 6 d’octubre va tindre lloc la reunió d’inici de curs per a tots els pares i mares del alumnes del nostre Centre. Per a tots aquells que no vau poder assistir, podeu concertar una cita amb el tutor per a informar-vos.
També vos deixem (a l'apartat de les circulars) una  informació d'alguns punts que es van tractar en la reunió, es important que la llegiu.
 
Esperem que vos resulte útil.

 

Tot un èxit el nostre projecte "Yo Iré"

 

El passat dimarts 11 d'octubre el nostre centre va estar representat al START Innova Summit 2016 a Sant Sebastià. Era una oportunitat per a connectar centres educatius amb empreses i Startups amb un objectiu comú: emprendre i ser innovadors en un món globalitzat.

En acabar de presentar el projecte alguns mitjans de comunicació, i molts dels allí presents ens van confessar sentir-se emocionats en vore el vídeo i el projecte que va realitzar el nostre centre l'any passat. A l'enllaç de la imatge podeu vore el vídeo que vam preparar per a l'ocasió.

Us recordem que podeu visitar la web on els nostres alumnes donen a conéixer el seu "YoIré-Project": http://yoire-project.com

Tot el professorat del col·legi ens sentim orgullosos del vostre projecte i us volem donar les gràcies pel vostre esforç. Aquest "premi" és per vosaltres. Sempre serà aquesta la vostra casa.

 

 

Obrim els regals més esperats! l'iPad

 

El passat divendres 30 de setembre els alumnes de 1r d'ESO i els de 6é de Primària gaudírem d’una sessió “Open Box” .

En aquesta sessió vam tindre la primera presa de contacte amb els Ipads tan desitjats.

Les tablets són, possiblement, el futur de l'ensenyament, l'eina que ens possibilitarà el canvi metodològic necessari del nostre ensenyament.

Un dels grans avantatges de les tauletes, és que en un sol aparell ho fem tot! Fem una foto, fem un vídeo, creem una narració digital, fem una presentació,  fem anglès, treballem les matemàtiques, treballem l’expressió escrita i l’expressió oral, trobem informació...

Amb els Ipads ens espera una gran aventura dins de les aules!

A l'enllaç de la imatge podeu vore els principals moments del dia que van arribar.

 

Presentem el projecte "Yo Iré" a Sant Sebastià

 

Recordeu el projecte "Yo Iré", amb el qual ens vam presentar als premis de la Fundació Princesa de Girona, on el Rei va escoltar tots els detalls del projecte atentament? Doncs, aquest mateix projecte es tornarà a presentar a l'STARTInnova Summit 2016 a Sant Sebastià, el pròxim dimarts.

STARTinnova Summit és una oportunitat per als professionales de l'Educació que creuen en la importància d'avançar cap una Educació Emprenedora. Ací, es demostrarà que els centres educatius poden impulsar una Educació Emprenedora, i a més,  aconseguir que els joves siguen emprenedors per decidir el que vulguen fer en les seues vides.

A l'enllaç de la imatge teniu les experiències que es presenten a l'event de Sant Sebastià. Ahí teniu tota un resum del projecte que van realitzar els nostres alumnes de 4t d'ESO del curs passat.

 

Rebem la visita d'un escriptor

 

Els alumnes de 2n d'ESO han rebut hui la visita hui de l'escriptor Juli Capilla. Aquest és l'autor d'Un tren de llegenda: el Xitxarra, d'Edicions Bullent que hem llegit per al primer trimestre en la matèria de Valencià: Llengua i Literatura.

Juli ens ha contat les seues experiències que va viure en la confecció del llibre i tota la història de llegendes nostres que envolta el trajecte del nostre estimat tren "Xitxarra". Ens ha confessat que li agrada molt el nostre poble i el seus paratges.

Els alumnes s'han pogut fer una foto amb ell i li han preguntat totes les qüestions i dubtes del llibre que han llegit. A més, han pogut obtindre la dedicatòria de l'autor. A l'enllaç de la imatge teniu els millors moments.

Gràcies Juli per la teua interessant visita. 

Imatge de l'agenda 2016-2017

 

Seguint amb el nostre objectiu que els alumnes siguen els protagonistes del centre i que tinguen l'oportunitat de demostrar i desenvolupar les seues habilitats i creativitat, en finalitzar el curs passat els alumnes de 2n d'ESO van dissenyar la portada de l'agenda per al curs 2016-2017, en la matèria d'Arts Plàstiques. 

El premi guanyador va ser per a Nerea Ferrer Ortolà. Estem segurs que vos agradarà molt. 

Enhorabona, Nerea i gràcies pel teu treball ben fet.

Descobrim les Arts escèniques a 4t ESO

 

Els alumnes de 4t d'ESO han començat aquest curs amb una nova matèria. Es tracta d'Arts escèniques i dansa. Té com a finalitat la comprensió i la interpretació de formes d’expressió escènica variades. És a dir, a partir de coneixements bàsics del teatre i la dansa i del seu desenvolupament històric s’ha d’arribar a un producte de creació artística. 

Aquesta matèria proporciona als alumnes la possibilitat de comunicar idees, emocions i sentiments a partir d’una gran varietat de formes simbòliques. L’alumne arriba, d’aquesta forma, a l’autoafirmació a través de l’exploració i la interpretació de si mateix i de la realitat que l’envolta. 

Aquesta setmana hem començat amb algunes interpretacions, i poc a poc, van deixant la vergonya a un costat com podeu comprovar en les imatges de l'enllaç.

Conscienciant a les noves generacions

Ahir dimecres 14, els alumnes de 3r de Primària van realitzar una activitat, organitzada per l'Ajuntament del nostre poble, que consistia en fomentar els bons hàbits del reciclatge.

L'activitat s'ha realitzat a les 10:30h a la porta de la casa de la Cultura, allí els han explicat la importància de separar els residus i en quin contenidor es deuen dipositar les nostres deixalles. 

Cal dir que la proposta ha resultat interessant i divertida al mateix temps que creava consciència per conservar un món millor per a les futures generacions. 

A l'enllaç de la imatge teniu una mostra de l’activitat.

L'inici d'un nou curs

 

El passat dijous 8 de setembre vam donar per iniciat el curs 2016-2017 al nostre centre. Amb l'entrada a les aules dels alumnes d'infantil, primària i ESO va donar per començat aquest curs que, de segur, ens portarà moltes alegries, satisfaccions, i sobretot, moltes sorpreses.

El dia va començar amb les presentacions dels professors, tutors i els nous alumnes, cadascú en la seua classe, i després vam fer uns jocs amb grups de diferents edats i classes per anar completant unes proves que els havien preparat els professors. 

En finalitzar, tots van tindre el seu premi i la satisfacció d'haver aconseguit superar la majoria de proves treballant en equip. A l'enllaç de la imatge teniu la prova que va ser primer dia de curs divertit.

Alumnes de 3r de primària reben carta del Vaticà

 

La qüestió és que a la fi del curs passat, ja en el mes de juny, aprofitant que un company de curs Lucca Peláezamb la seua família anaven a visitar Roma i tal vegada podrien assistir a una audiència amb el Papa, decidim escriure-li una carta perquè li la lliurara al Sant Pare, encara que no sabíem si arribaria o no al seu destinatari.

Allí a Roma, per fi Lucca solament va tenir l'oportunitat d'estar en la Plaça de S. Pedro i veure passar al Sant Pare en el seu "papamóvil". En el moment en què passava pel seu costat li va llançar la carta que va encertar a caure als peus del Papa i així va quedar la cosa.

Quina sorpresa la nostra quan en tornar de vacances, rebem una carta amb la capçalera del Vaticà dirigida als alumnes de 3r,del curs passat i que podeu llegir ACÍ (CARTA)

Com veieu tota una mostra de proximitat del Papa Francisco que ens omple d'orgull i ens fa arribar la seua Benedicció Apostòlica als quals formem la comunitat educativa del Col·legi Santa Ana.

Premiat al 1r Concurs de fotografia

 

Després de l'èxit de participació al I Concurs de fotografia i un llarg debat per decidir la foto guanyadora hem decidit que aquesta siga la imatge triada.

La imatge és de David Docón Juan, alumne del nostre col·legi de 2n de primària que cursarà 3r el pròxim curs.

El premi és un lot de llibres i se li farà entrega el primer dia del curs. Enhorabona, David i gràcies a tots els que heu participat. Tranquils que els concursos no s'han acabat ací. En farem més durant el curs.

Benvinguts al nou curs 2016-2017

 

Us donem la benvinguda al nou curs 2016-2017 que començarà el dia 8 de setembre per a tots els alumnes. Us deixem ací les tres primeres informacions respecte a:

1r concurs de fotografia: "Un estiu de llibre"

 

Com que ja s’acaba l’estiu i no volem deixar de banda l’estima que tenim als llibres us proposem un concurs de fotografia.

El tema serà: “Un estiu de llibre”. El que haureu de fer és ben senzill: haureu de fer-li una foto creativa a un llibre que vos agrade i publicar-la al facebook del Col·legi Santa Ana

No és necessari que isca cap persona a la imatge. Per exemple, un llibre a la platja, un llibre a la piscina... Teniu de temps fins al 31 d’agost per enviar les vostres fotos. 

El dia 2 de setembre es donarà a conèixer el guanyador a través del web del col·legi. El premi serà un lot de llibres. 

Vinga! Anima’t i participa!

 

Jornada escolar per al curs 2016-2017

Vos comuniquem els trams horaris de la jornada escolar dels alumnes per al curs 2016-17.

 

En infantil i primària no hi ha modificacions respecte al curs actual:

 

Trams horaris d’Infantil i Primària:

 

- Dilluns i dimecres de 8:45 a 13:00. 

 

- Dimarts, dijous i divendres de 8:45 a 12:15.

 

- Les vesprades, com aquest any, de 15:00h a 16:30h, excepte dimecres que no hi ha classe.

 

En l'ESO, desprès d'estudiar la petició dels membres del Consell Escolar,  s'ha sol·licitat a Conselleria la implantació de la jornada intensiva i estem a l'espera que arribe al centre la Resolució signada pel Director Territorial autoritzant la modificació que hem sol·licitat.

Si ens ho concedeixen serà:

 

- 1r i 2n d'ESO de 8:00h a 14:10h tots els dies.

- 3r i 4t d'ESO de 8:00 a 14:10h (excepte dimarts i dijous que acabaran a les 15:05h)

 

Venda d'uniformes

S'informa que la venda  d'uniformes començarà en agost els dies 29 i 31, i en setembre el dia 2 en horari 11:00 a 13.00h.
 

La resta de dies de venda en setembre seran: dilluns, dimecres i divendres de 11:00 a 13:00h.

 

Bon estiu!!!

 

Assistim a un congrés amb els Reis

La IV edició del Congrés sobre Educació Emprenedora dins del marc dels premis Princesa de Girona va estar, ben segur, un dels moments més inoblidables per als sis dels nostres alumnes de 4t d'ESO. Ells han tingut una experiència vital única per l’oportunitat que suposa poder explicar el seu treball, tant a Ses Majestats els Reis, com als experts en educació i emprenedoria més importants del món.

Els alumnes de quart de l’ESO d’enguany difícilment oblidaran un final de curs com el que han viscut. Segurament, no podien imaginar que una conversa que s’iniciava en una aula fa aproximadament dos mesos, amb una història que el seu professor, Francisco Ferrer, els contava, podria acabar en un viatge a Girona per a explicar el projecte que va començar a gestar-se en eixe moment. 

Per a llegir tot el article...polseu ací.

El nostre col·legi present a Múrcia

En el Congrés d'Innovació Educativa de UCOERM (Unió de Cooperatives de Múrcia) Carmen Pellicer ha presentat el model d'aprenentatge per projectes (ABP) que porten desenvolupant des de fa diversos anys en molts centres. Durant la intervenció s'ha presentat el projecte 'Jo aniré' que han realitzat els alumnes de 4t d'ESO del col·legi Santa Ana juntament amb els de San José d'Ontinyent, guiats pel professor Francisco Ferrer que imparteix classe en els dos centres. 

A partir de la història dels tres herois anònims que van salvar al món d'una catàstrofe fins i tot major que Txernòbil, els alumnes han dut a terme un projecte d'emprenedoria que inclou l'elaboració d'un comic i un curt que es va presentar, el passat dimecres, davant més de 1500 persones.

Us deixem a l'enllaç de la imatge alguns moments de l'event.

Procediment per a comprar iPad

Us deixem el procediment i la web per poder adquirir l'iPad mitjançant l'oferta que se'ns fa al col·legi per part de l'empresa K-tuin.

La web estarà habilitada per a realitzar comandes des del dia 27 Juny al 8 de Julio, transcorregut aquest termini la web quedarà tancada.

Pack Educació, l'iPad model iPad Air 2 64GB Gris Espacial, juntament amb el Pack Educació que consisteix en Funda Dux STM Blava, configuració i masterització de l'iPad i assegurança de 2 anys sense robatori. L'import total de l'oferta és de 629,49€.

 

Comunicat amb instruccions per adquirir els iPads.

 

Tutorial per a fer la compra amb finançament.

Colegio Santa Ana en xarxes socials :

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Col·legi Santa Ana, 2021