Manteniu-se informats

APS Enlazado2

 

Dia especial per als nostres alumnes de tercer! 

Dins de l'assignatura de Projectes Interdisciplinaris, iniciem el nostre Projecte d'Aprenentatge Servei  (APS) ENLAZA2. Hem tingut la primera primera presa de contacte i activitat conjunta amb els alumnes del mòdul de jardineria del centre Asmisaf de Potries, amb els quals compartirem aquest projecte. Després de fer les presentacions oportunes, hem caminat junts fins l’ermita, on hem plantat arbres amb la col·laboració de l’Ajuntament de Villalonga. Al tornar hem visitat el nostre hortet escolar, en el qual els alumnes d'Asmisaf ens ensenyaran algunes coses de les que fan al seu centre. Estem desitjant que arribe el proper dia en el que els nostres alumnes es desplaçaran a Potries per compartir el que estem preparant per a ells. Aquestes experiències enriqueixen el nostre alumnat, omplint de valor la nostra educació. Vos mantindrem informats. De moment, us deixem l'enllaç amb les imatges: https://photos.app.goo.gl/WWDrpD5xDyHGg7qK9 

 

Per tu, Per ells! Gener. La prudència

 

Una de les virtuts cardinals que treballarem aquest mes amb els vostres fills, és la Prudència. Una virtut que no passa pel seu millor moment si pensem amb el tipus de vida que ens marca la societat actual. Una societat en la que ens deixem portar massa per les emocions, per la immediatesa, sense donar pas a la reflexió prèvia, al silenci, a saber escoltar, a pensar en les conseqüències dels nostres actes... Són hàbits que els hem d'entrenar  per a poder construir una societat millor on les persones superem els dubtes sobre el bé que hem de fer i el mal que hem d'evitar. Però res aconseguirem sinó és amb l'ajuda de la Gràcia, és a dir, l'auxili gratuït que Déu ens dona per a respondre a la seua crida: arribar a ser fills de Déu. Ens encomanem a la Nostra Mare, "Mare Prudentissima" i fem com Ella que va iniciar la Història de la Salvació obeint: " Faça's en mi segons la teua paraula ". Us desitgem un feliç any nou!
 

Erasmus+ KA12O APROVAT!  

 

Ho hem aconseguit! Aprovat el nostre Programa Erasmus+ KA120 per al període 2023-27!

El programa s'emmarca dins del nostre Pla d'Internacionalització del Centre, en el projecte de desenvolupament europeu, i l'agència nacional ens ha concedit l'acreditació Erasmus, en l'àmbit de l'Educació Escolar, com a distintiu d'excel·lència i reconeixement a la labor realitzada fins al moment i el nostre compromís amb la qualitat.

Aquesta concessió ens permetrà portar endavant tot un pla establert de mobilitats de qualitat amb el nostre alumnat i professorat fins a 2027.

Obrint ments! Obrint camins!

 
 

Paga la pena esforçar-se

 
Amb aquesta recomanació posem fi al primer trimestre d'aquest curs amb la satisfacció d'haver fet la nostra feina  ben feta, o al menys així ho hem intentat. Esta frase ens la podem aplicar tots i pensar si és cert que ens sentim satisfets; si l'esforç, la constància, la responsabilitat...han format part del nostre fer quotidià. Si la resposta és afirmativa, de segur que estarem d'acord en el títol de l'infografia " Paga la pena esforçar-se" , però si no ho és, no ens desesperem, encara estem a temps. El més important és recordar que el que fem hui i el que deixem de fer, ens conformen en la persona que som i serem, per tant, no podem claudicar i  caure en la mediocritat. 
 
A l'igual que nosaltres, la Mare de Déu es va esforçar per ser la millor mare per a Jesús i, com Déu ho sabia, li va concedir aquest regal. Un regal que nosaltres també estem a punt de rebre: Nadal, Déu naix per tots nosaltres.
 
Us desitgem, de tot cor,  un BON NADAL!
 

Aprenem Jugant!  

 

Els alumnes de 3r de Primària  hem treballat diversitat de situacions dirigides a practicar l’agoritme de la suma amb l’objectiu d’afiançar el concepte a part de practicar sistemàticament les operacions. En primer lloc, han treballat  l’aproximació de nombres naturals a la desena de millar mitjançant els jocs de cubs. Han desenvolupant un pensament cognitiu diferent perquè han aprés a col·locar els nombres en el lloc de les unitats i desenes per resoldre operacions. A continuació han seguit practicant l’algoritme de la suma amb divertits jocs de taula d’una manera més abstracta, com ”Las manzanas de Guillermo”.

 

El joc és la base de l’aprenentatge i manté els nostres alumnes motivats i interessats. Als alumnes els encanta aquesta part més lúdica, que es combina amb les fitxes teòriques, que solen ser més repetitives per ajudar a consolidar els coneixements que es van adquirint i donant prioritat a la comprensió dels conceptes.

 

Ha sigut una forma diverdida i instructiva d’aprendre!

 
Al següent enllaç teniu més informació:https://photos.app.goo.gl/hjNZusi67JHHsea19
 

En esta pàgina trobareu informació periòdica amb les últimes novetats del nostre centre.

Luna de Espías

 

El nostre curtmetratge "Luna de espías" que es va realitzar amb els nostres alumnes: Els actors, Sonia, Carles, David, Alexandru, Fátima i Pau ; A la producció, Xavi, Alexandra, Israel, Marc, Ángela i Júlia junt als alumnes argentins de l'Escola de Cinema "Subí que te veo" de Buenos Aires (Argentina). Gràcies al trebal conjunt de Flavia Arbiser -gran manàger-, Antonella del Valle, en Argentina, i Maite Sastre, desde el Col·legi Santa Ana de Villalonga hem viscut una experiència inoblidable en el projecte de creació d'un curtmetratge que no entén de distàncies ni de les dificultats, en eixe moment, provocades per la pandèmia. La història d'una maleta viatgera que crea ponts entre dos espies en la lluna ens explica que qualsevol situació imprevista es pot convertir en una oportunitat única i especial en la vida.


Hem rebut, atenció: 10 "Laurels", és a dir, el reconeixement i el premi en la secció oficial dels festivals que tot seguit vos detallem. Estem orgullosos de dir que el nostre palmarés és el següent: Laurel en el festival MICE de Santa Fe (Argentina). Laurel en el festival Kolibrí (Bolivia). Laurel en el festival Calibélula, de Cali (Colòmbia). Laurel en el XXI Festival Infantil y Juvenil Chupilcine, en Quito (Perú). Laurel en el Festival de Cine Infantil Churumbela, (México D.F). Laurel en Festicortos MICE, en Córdoba (Argentina). Premi en la MICE Internacional (València). Laurel en el Festival de Cine Infantil Oftàlmica en Veracruz (México). Laurel en el Festival Internacional Ojo al Piojo en Rosario (Argentina) i Laurel també a Cuba.  Sense més preàmbuls, vos deixem amb "Luna de espías". Gaudiu-la tant com nosaltres ho hem fet!

 

Al següent enllaç teniu més informació: https://drive.google.com/file/d/1sF1P_1DItjJ8J-C-gncXFQz4AqRZ4YCb/view?usp=share_link

 

Per tu, Per ells (maig)  

 

Déu convida cadascú a recórrer la vida al SEU costat per un camí concret: el matrimoni, el sacerdoci, la vida consagrada... Amb el vostres fills treballem este mes el tema de la vocació amb la intenció de què es paren a pensar sobre quin camí poden escollir i si es senten triats per Déu. Tal i com ho especifica el seua agenda escolar "Encara que no encertes sempre amb les teues decisions, encara que hi haja alguna cosa de tu que no t'agrade, encara que... Ell t'ESTIMA com eres". El Senyor ens ha triat amb els nostres talents i qualitats millorables per a ser feliços i servir als altres. Estem disposats a escoltar la Seua veu i a dir-li SI? Bona pregunta i difícil resposta. A nosaltres, els adults, ens convé fer una seriosa reflexió. Caminem amb Ell!  Al següent enllaç teniu més informació: https://drive.google.com/file/d/1mozKjkO5UNNgKFFbHI21TSZxWEeoOILm/view?usp=sharing 

 

Treballem les arts escèniques 

 

Tot un èxit la representació de teatre grec interpretada pels alumnes de Cultura Clàssica de 2n ESO. Mitjançant la lectura, comprensió, memorització i interpretació, ens han acostat a la “saviesa” de l’Antiga Grècia discernint tot el que ens fa bé i tot allò que ens pot conduir a actuar en maldat. “La manzana de la discordia” títol de l’ obra representada, ens explica com  les persones utilitzant els enganys i les males arts, arriben a provocar disputes, enfrontaments i fins i tot guerres entre els sers humans. Felicitem als nostres alumnes per eixe magnífic domini de les arts escèniques amb un propòsit ètic que de segur, ens farà millors persones.  Al següent enllaç podeu vore totes les imatges: https://photos.app.goo.gl/Frmk3ruVHyrX6dYy7

 

       Per tu, Per ells (abril)

 

A punt de començar la Setmana més Santa de l'any convindria parar-nos a pensar com vivim en el dia a dia aquestes dos virtuts. Si parlem de la fortalesa, és a dir, de la capacitat que tenim per a resistir, esperar, renunciar i sofrir, de segur creguem que no ho portem massa bé. Fàcil no és, la veritat, però sí que podem créixer en fortalesa practicant l'autodomini, acceptant les nostres limitacions i reconeixent que la millor elecció no sempre és la més fàcil. Respecte a la temprança, entesa com la virtut que ens allibera de l'hedonisme, la superficialitat, l'avarícia...també podem avançar en la seua pràctica fent coses molt senzilles com vigilar el que faig, dic i mostre. Amb la Gràcia de Déu, continuem caminant cap a la santedat. Feliç Setmana Santa i Pasqua de Resurrecció. Al següent enllaç teniu tota la informació: https://bit.ly/3v0P2ik
 

       Quan la solidaritat es transforma en paraules

 

El passat 23 de març, vam realitzar una jornada de sensibilització sobre la guerra d'Ucraïna. Els alumnes de 2n de l'ESO van realitzar llaços amb la bandera d'Ucraïna, porta ciris amb l'escut ucraïnés i altres objectes per a la seua venda. L'etapa d'infantil va col·laborar amb un mural preciós d'una xiqueta enarborant la bandera que rebia als pares a l'entrada del col·legi. on els alumnes van muntar el seu estand i van començar a vendre els objectes que havien realitzat  per a prestar la seua ajuda més simbòlica a tota la comunitat ucraïnesa. Més de 500€ van recaptar els alumnes gràcies a la generositat dels pares del nostre centre que es van acostar i van col·laborar amb la causa. Vam realitzar també cartes solidàries per a Ucraïna. L'enviament d'aquests missatges de suport anirien destinats a l'associació AVATES.  Enorme sort la nostra de poder contar amb Marta G, ex alumna del col·legi i ucraïnesa, que va voler vindre a compartir amb els alumnes aquest conflicte, el seu origen i com l'estan vivint. Al següent enllaç podeu vore totes les imatges: https://photos.app.goo.gl/Cr2KfzzxddSFpGMs9

 

Jornada escolar

 

Estimades famílies, donada la bona valoració de la jornada escolar continuada per part de les famílies, vos informem de la decisió de la titularitat del centre de mantenir la vigència del Pla Específic d’Organització de la Jornada Escolar i anem a sol·licitar la seua renovació a la Direcció General d’Innovació Educativa, seguint les instruccions de la resolució de 28 de febrer de 2022. 

 

Per tu, Per ells (març)

 

L'amor de Déu és gratuït". Este mes treballarem amb els vostres fills la importància d'educar en la gratuïtat i en l'agraïment. Estem vivint una situació molt greu a Europa provocada per la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i encara no sabem bé les terribles conseqüències que es poden generar. És sobretot en estos moments quan ens podem parar a pensar com d'afortunats som. El sol ix per damunt dels nostres caps, tenim aire per a respirar, la naturalesa ens proveeix d'aliments, vivim envoltats de persones que ens ajuden...Som importants per a Déu i per això Ell, de manera subtil, ens proporciona tot allò que necessitem per a viure. Ara és quan podem agrair tot allò que rebem  debades i mostrar eixa gratitud amb els germans ucranians que tan mal ho estan passant. "Debades ho heu rebut, doneu-ho també debades" (Mt 10,8) Al següent enllaç teniu tota la informació: https://bit.ly/3KtvhX6

 

Anglés a Infantil

 

Al nostre centre apostem per l'aprenentatge de l'anglès des dels 3 anys, aprofitant que estan en una etapa òptima i de gran capacitat per aprendre una llengua. I quina és la millor manera d'aprendre?  Vivint, sentint i fent! A la classe de 4 anys despertem en els xiquets i xiquetes l'interès per aquesta llengua proposant diferents activitats creatives i lúdiques, en les quals desenvolupen diferents destreses bàsiques al mateix temps que s'han de comunicar en anglès. D'esta manera, aprofitant la seua curiositat, creem espais, situacions i experiències on es propicie l’ús vehicular de les llengües d’una manera natural. És sorprenent com es comuniquen! Al següent enllaç podeu vore totes les imatges: https://photos.app.goo.gl/FUEnR3zNttezHsUm8

 

Coaching Educatiu

 

El mestres i professors del Col·legi Santa Ana estem immersos en un procés de millora contínua. Volem ser cada vegada més competents per ajudar a créixer als nostres alumnes. A més de la formació que rebem tot el claustre de professors també hem incorporat el Coaching Educatiu. Es tracta d’una ferramenta d’aprenentatge docent que dona suport al creixement professional dels professors, a partir de la observació de la pràctica en l’aula: una companya que ha sigut formada durant els darrers anys en Coaching pedagògic, observa el desenvolupament de una classe i posteriorment, facilita i guia al docent per reflexionar i buscar nous camins de praxis educativa. Sempre amb la finalitat de millorar l’aprenentatge dels nostres alumnes, descobrir els seus talents i ajudar a desenvolupar-los. Al següent enllaç podeu vore totes les imatges: https://photos.app.goo.gl/DgV9cTJqHY2vkvP69

 

Un SangValentí per a somiar

 

Durant els darrers dos mesos hem estat treballant en el Projecte: I Sangvalentí diocesà, en el qual han participat 46 col·legis diocesans més. Ha sigut una experiència molt gratificant tant a nivell acadèmic com emocional i social. Els nostres alumnes han estat molt motivats ja que ha sigut un aprenentatge molt contextualitzat i basat en els seus interessos. Durant aquest temps hem aprés a realitzar un fullet informatiu i per a això han hagut d’investigar els diversos tipus de sang, requisits d’una donació, què és una transfusió…també han creat un RAP amb l’objectiu de promoure la campanya, han fet enquestes a la població, motivat per a què es convertisquen en donants, s’han preparat arguments per tal de defensar diverses postures en un debat i han empatitzat amb les persones que necessiten sang. Ells han sigut el motor d’aquest APS i nosaltres com a docents estem molt orgullosos de la seua magnífica tasca. També volem agrair a totes les famílies i persones implicades en el projecte ja que sense ells no haguera sigut possible la festa final que vam tindre ahir. Han sigut moltes les donacions que hem rebut i moltes les persones que s’han animat a donar per primera vegada. Esperem poder repetir aquest projecte tan enriquidor el proper any!  Al següent enllaç podeu vore totes les imatges: https://photos.app.goo.gl/F9aTpMC4YsKmxxBq8

 

Adoptem un arbre

 

Els alumnes de 1r ESO, junt amb  altres alumnes dels diferents centres educatius del poble, van ser convidats per l'Ajuntament de Vilallonga a participar en el projecte Europeu “Life Terra”, un ambiciós projecte de reforestació que aspira a plantar 500 millons d'arbres en els pròxims 5 anys, a més d'educar en la necessitat de cuidar d'ells. Amb la plantació d'arbres  es pretén capturar l'excés de diòxid de carboni, lluitant així contra el canvi climàtic. Vam plantar més d'un centenar d'arbres per tota la muntanya de l'ermita i a més han sigut etiquetats i  motoritzats  per a la seva supervisió. I així vam començar el dia, educant a les futures generacions en sostenibilitat! Alguns del nostres  alumnes ja tenen adoptat el seu “pi pinyorer” . Agraïm a l'Ajuntament de Villalonga l'oportunitat de participar en este important projecte!  Al següent enllaç podeu vore totes les imatges: https://photos.app.goo.gl/AiutCj8eZpTjE3pE8 

 

Per tu, per ells (febrer)

 

En aquest mes de febrer voldríem plantear-vos un seguit de qüestions que us serviren de reflexió respecte a la importància de valorar i cuidar la nostra vida i per suposat la de les demés persones. Per a començar reprenem el fil conductor d’aquest curs escolar: “ESTIMEU-VOS COM JO US HE ESTIMAT” Déu Creador, ens estima més que ningú, sempre, sense importar el què pensem, diguem o fem, ens porta als muscles com un pare porta al seu fill. I ara cal fer-nos la pregunta de com ens estimem nosaltres i com estimem als altres. Sabem que Déu ens estima tant que ha creat el món per nosaltres i per tant hem de valorar, respectar i cuidar la creació i com no, hem de valorar-nos respetar-nos i cuidar-nos. Res és mes valuós que la vida, la dels xiquets, la dels ancians, la dels jóvens, la de les persones mallares, la dels bebés que encara no han nascut, la teua, LA VIDA. Com serà per a tu aquesta vida? Com seràs, on estaràs d'ací a 3 anys, i a 10, i a 20, i a XX? Estiment-nos com Ell ens ha estimat fins a la vida eterna. VISQUEM UNA FELIÇ TRAVESSIA! Al següent enllaç podeu vore la infografia de gener: https://bit.ly/3svqSv1
 

Posa atenció

 

Junt amb la memòria, motivació i la comunicació, l'atenció és una de les bases fonamentals de l'aprenentatge per al rendiment acadèmic dels alumnes. Tot i no ser no ser l'atenció l'única capacitat que entra en joc per a poder obtindre l'èxit acadèmic, si és cert que una deficient capacitat d'atenció pot interferir en el propi aprenentatge, i inclús, en un rendiment acadèmic inferior a les possibilitats reals de l'alumne. Per això els alumnes del primer cicle, dins del PROGRAMA DE MILLORA DE L'ATENCIÓ iniciat este curs, continuen en els  exercicis de concentració per tal de millorar tant en el rendiment acadèmic com en el personal. “Saber concentrar-se és més decisiu per a un xiquet que el seu quoeficient intel·lectual". Daniel Goleman. Al següent enllaç podeu vore la infografia de gener: https://photos.app.goo.gl/kJ7z7kGWyK6Uhui49

 

Per tu, per ells (gener)

 

"Déu Pare ens ha creat per Amor". Amb aquesta esperançadora frase, iniciem el nou any i també el segon trimestre amb els nostres alumnes. Mitjançant l'agenda dels Col·legis diocesans, treballem amb els vostres fills esta vessant de la seua identitat personal: Déu ens ha estimat a cadascun, ha pensat en nosaltres i ens ha donat la vida. Tots som persones, tots valem el mateix, MOLT, i ningú és més valuós que un altre. Cadascun de nosaltres naixem home o dona, i això és el que som, tots persones, i Déu que ens ha creat, s'ocupa d'acompanyar-nos en el nostre desenvolupament. Els hòmens i les dones som iguals en moltes coses i diferents en unes altres; ens complementem, ens necessitem, i aixó és perfecte. Amb molta estima, us desitgem el millor any possible malgrat les dificultats i recordeu sempre que Déu ens acompanya. Al següent enllaç podeu vore la infografia de gener: https://bit.ly/3A8WVnT
 

Les matemàtiques avorrides?

 

A infantil tres anys ens iniciem en el món matemàtic jugant sense parar. Basant-nos en la curiositat infantil, les ganes de jugar, explorar i resoldre reptes, les matemàtiques s’adeqüen perfectament als seus interessos. La bona notícia és que hi ha un munt de jocs que permeten que els xiquets i les xiquetes aprenguen i gaudisquen des del seu nivell i  estiguen adaptats al seu ritme d’aprenentatge. Les activitats que portem endavant fan que, sense adonar-se’n, aprenguen conceptes matemàtics de numeració, geometria, percepció visual, orientació espacial i mesuraEntusiasmat és una proposta de treball motivadora i estimulant que desperta en els alumnes la seua curiositat i interés i els anima a superar-se cada vegada més. Doneu una ulladeta a les fotos per a comprovar-ho.. Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/9sKftL5sDajMDuBC8

 

"Les xicotetes coses són les responsables dels grans canvis" (P. Coelho)

 

Al col·legi Santa Ana entenem que la solidaritat és l'exercici que més fomenta la interiorització dels valors en els xiquets. Tots els alumnes de Primària han estat fent manualitats de motius nadalencs per a vendre-les i fer un donatiu als damnificats pel volcà Cumbre Vieja de la Palma. El 20 i 21 de desembre, els alumnes de 6é muntaren una paradeta i van vendre aquestes manualitats als companys del centre i als mestres. La venda va resultar un èxit  i vam poder recaptar 227’40€, que enviarem a Cáritas Tenerife. Tot un èxit dels nostres alumnes. Ensenyar la solidaritat als nostres alumnes és una excel·lent manera de crear un món millor. Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/zZdzwHQu4enGGfVW6

 

El còmic

 

Un dels objectius principals que s'ha de desenvolupar a l'Educació Primària és el foment de la lectura, i per això dins de l'assignatura de Llengua Castellana, els alumnes de 3r de primària han realitzat unes sessions amb activitats basades al CÒMIC. D'aquesta manera, també es presenta la lectura als alumnes com una eina motivadora i divertida. Com a activitat final d'aquesta seqüència didàctica, els alumnes han elaborat el seu saló del còmic, on han exposat els còmics que ells mateixos han creat basant-se en contes tradicionals. La lectura es pot fer de diferents formes i amb diferents objectius, per això és fonamental saber triar lectures que els motiven i que els apassionen. El CÒMIC sembla ser un gènere que no només és art, sinó també lectures que agraden molt als nostres alumnes. Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/2zXHwrx2yhfk76GK6

 

Si no hi ha paper, encara ens queda l'argila

 

Els alumnes de 1r ESO han estat investigant els orígens de l'escriptura, enfocada en les tauletes cuneïformes, sorgides a l'antiga Mesopotàmia. Al llarg de la setmana, els alumnes han investigat la seua procedència, la seua importància per a l'administració del regne. Com autèntics escrivans mesopotàmics, han elaborat cadascun d'ells la seua tauleta d'argila per a poder acomplir les seues tasques administratives reials, deixant per a la posteritat el seu propi registre oficial del regne. A més, recalcant la importància de les lleis, hem pres com a referència el Codi d'Hammurabi, un dels documents més antics d'escriptura on ens ha inspirat per a preservar algunes de les lleis més antigues que coneixem. En acabant, jugàrem a desxifrar els codis de la resta dels companys de classe i com a repte final, esbrinar el missatge ocult que el mestre d'història havia reservat fins al final de l'experiència. Ha sigut un autèntic plaer  deixar una xicoteta empremta en aquestes pàgines eternes. Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/i49oviM6SK5SxwM19

 

Els xiquets, protagonistes del seu aprenentatge

 

Ni un aula buida,  ni els millors materials, ni els mètodes més innovadors ni tan sols el millor grup de mestres són prou per a que hi haja aprenentatge. Els que realment són els protagonistes del seu propi aprenentatge són els alumnes, ells amb tota la seua diversitat, les seues experiències personals, les seues emocions, les relacions que estableixen, el seu esforç i amb  el treball individual i cooperatiu,  són els que creixen dia a dia per a convertir-se en persones respectuoses, creatives, bondadoses, íntegres i amb valors cristians. Al nostre centre, gràcies a l'acompanyament individual, les metodologies actives i les TIC treballem per a què els nostres alumnes siguen cada vegada més autònoms i protagonistes, fomentant l'esperit crític i una bona autoestima. Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/VLxkWyQWpvnL9BD18

 

Erasmus + amb els drets dels xiquets

 

Amb motiu dels Drets del Xiquet del passat 19 de novembre i emmarcat dins d'un dels projectes Erasmus+ en els quals el centre està immers, Fully Avoid Bullying, els alumnes 1r i 2n ESO han rebut una xarrada del nostre especialista en Tics sobre el ciberassetjament. Els drets de la infància estan plenament estipulats en la Convenció sobre els Drets del Xiquet. Un dels Drets del Xiquet és el de la protecció, és a dir, que qualsevol xiquet ha de créixer en un entorn protector que identifica i reforça els components principals que poden protegir els xiquets i xiquetes, com per exemple les xarxes socials. Gràcies al treball previ en l'assignatura d'anglés en la qual hem identificat els drets del xiquet i a la xarrada de conscienciació sobre el ciberassetjament, els alumnes han aprés que això, encara que es faça per mitjà de les tecnologies digitals és igualment assetjament o intimidació, i que tots mereixen créixer en un ambient segur. Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/QF7fEv6tEwkWPatz7

 

Lapbook dels animals

 

En 4t de primària hem estat aprenent la classificació dels animals en Ciències de la Naturalesa. En aquesta ocasió hem decidit treballar mitjançant els lapbooks. Un lapbook és un llibre de cartolina que s’utilitza per a presentar informació d’un tema. D’aquesta manera els alumnes poden comprendre i estructurar millor els continguts que s’estan treballant al ser  una ferramenta molt visual. A més, és una activitat divertida i motivadora per a ells ja que participen en tot el procés de creació, incloent llibrets menuts, desplegables, fotografies, dibuixos,etc...  Aprenen a buscar informació, estratègies per a seleccionar-la i integrar-la. Retenen millor la informació que quan ho fan d’una manera tradicional, memoritzant del llibre. Estan més implicats en l’aprenentatge potenciant l’autoestima i confiança perquè han dedicat temps i esforç en un projecte dissenyat per ells i elles. Ho han passat genial, retallant, pegant i aprenent tot tipus d’animals! Podeu veure totes les mostres al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/Lq8bLD4ZH6GzgQTJ6

 

Tots a una veu amb la patrona!

 

El passat divendres, 19 de novembre hem pogut gaudir de les majors benediccions de l'any, amb la celebració de la festivitat de la patrona del col·legi, la Niña María. Amb motiu de festa, els alumnes de 4t d'ESO han sigut rebuts amb tots els honors de la presència de la nostra patrona, on van gaudir d'una encomiable eucaristia. Posteriorment i amb especial emoció, la resta dels alumnes del col·legi van rebre la visita personal de la patrona portada amb l'anda pels alumnes més majors. Amb més alegria si es poguera, van realitzar un esmorzar on va tindre gran acolliment per tothom. En acabant, tant alumnes com mestres van ser partícips d'activitats lúdiques la resta del dia, on l'alegria i l'esperit es van fer present en tot moment! Podeu veure totes les imatges al següent enllaç: https://photos.app.goo.gl/hp1qFoA6LqgA119D7

 

Dia Mundial de la Ciència per a la pau i el desenvolupament

 

El passat 10 de novembre es va celebrar a nivell internacional el Dia Mundial de la Ciència. Amb motiu d'aquest esdeveniment, alumnes del nostre Col·legi van posar en pràctica les seues habilitats científiques i tecnològiques per a destacar la importància de la Ciència en el desenvolupament i benestar de la Humanitat. Així mentre els alumnes de 1r ESO continuen amb el seu projecte de viatge espacial i els de 2n d'ESO ens presenten les seues creacions tecnològiques per a satisfer les més diverses necessitats, els alumnes de 4t ens demostren com obtindre el perfil d'un terreny a partir d'un mapa topogràfic. Podeu veure una mostra del seu treball en el següent enllaç: https://youtu.be/8DGpIPicutA

 

Què us semblen les nostres poesies?

 

Dins del projecte de llengües que es treballa a l’etapa de primària, es pretén promoure l’oralitat com una manifestació lingüística fonamental per al desenvolupament integral de l’alumne, no sols com a bagatge natural o el que ja han aprés, sinó com a element indispensable per a l’aprenentatge, el pensament, la comunicació i la convivència en l’aula. Per tant, la llegua oral a l’aula es converteix en un espai especialment privilegiat, ja que disposen de la possibilitat de contrastar i reinterpretar les seues representacions. I el llenguatge oral s’ha d’ensenyar perquè funciona com a mediador de l’activitat social. Així els alumnes de primer de primària s’han aprés una poesia, ja que la poesia és un lloc on la fantasia es conjuga amb la sonoralitat, el lúdic i sobretot posar en paraules aquelles coses que els xiquets no aconsegueixen expressarPodeu veure el vídeo al següent enllaç: https://youtu.be/orzt9SoBp1c

 

Treballem els hàbits alimentaris

 

Elaborar un menú saludable per l'esmorzar d’una setmana és la tasca que han fet els nostres alumnes de 2n de primària dins de l'àrea de Ciències de la Naturalesa. Han  fet  un treball que explica els grups d’aliments necessaris per a completar el 25% de les necessitats de nutrició entre el desdejuni i l’esmorzar, després han fet una exposició oral i han dut a la pràctica els seus menús, esmorzant al pati per a continuar amb energia amb l'estudi. S'han fixat en la roda dels aliments, i amb els seus colors, segons el tipus d’aliments, i les grandàries, segons les quantitats que han de prendre, coneixen així què han de menjar diàriament i què han de menjar de tant en tant. És així com a classe i en la família promovem els hàbits de vida saludable per a cuidar de la nostra salut, com menjar aliments sans i variats, cuidar la nostra higiene, fer exercici amb freqüència, dormir les hores necessàries, cuidar la postura corporal i divertir-nos amb els nostres amics. A l'enllaç teniu més imatges: https://photos.app.goo.gl/o4zZvmAmvdp3sED2A

 

Colegio Santa Ana en xarxes socials :

Versión para imprimir | Mapa del sitio
Col·legi Santa Ana, 2021